Wellness en romantiek in Zuid-IJsland

REISDETAIL

Deze reis geeft je de vrijheid om zelf met een huurwagen op ontdekking te gaan in de IJslandse wildernis. Je verblijft in een romantisch wellnesshotel aan de zuidkust van IJsland ver weg van de dagelijkse sleur. Genietend in één van de hot tubs kan je met een beetje geluk het noorderlicht gadeslaan. Je sluit af met een bezoek aan het bruisende Reykjavik.

Afreis: dagelijks van 01.11.20 t.e.m. 30.04.21
Duur: 4 dagen
Verblijf: 4 sterren hotels 
Formule: 3 x ontbijt

Rechtstreekse vlucht naar Keflavik met Icelandair en aankomst in de namiddag in IJsland. Ophalen van de huurwagen en via Reykjavik en het Hellisheidi plateau naar het serredorp Hveragerdi. Iets verderop vind je het Rangá Hotel in Hella voor overnachting. Dit prachtige hotel in lodgestijl heeft een gezellig gourmet-restaurant en intieme bar. Het mooie uitzicht over de omgeving en de heerlijke outdoor hot-tubs zorgen beslist voor een romantische sfeer.
Rijd langs de idyllische zuidkust en zie schitterende watervallen waaronder de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Bezoek zeker ook het volksmuseum van Skógar dat gevestigd is een gerestaureerde turfboerderij. Beneden de Mýrdalsjökull-gletsjer bevinden zich de uitgestrekte zwarte lavastranden die zo typerend zijn voor dit deel van IJsland. Bezoek ook Vík op de uiterste zuidpunt van IJsland alvorens terug te keren naar het hotel.
Bezoek de hoogtepunten van zuidwest-IJsland met onder andere de spectaculaire Gullfoss-waterval en het geothermische gebied van Geysir. Dan naar het Nationale Park Thingvellir waar je de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar ziet schuiven. Op deze plek bevindt zich ook het oudste parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Voor zij die vroeg genoeg in Reykjavik arriveren bestaat de mogelijkheid om nog naar de unieke Blue Lagoon te rijden en te relaxen in een mineraalrijk natuurlijk warmwaterbad (toegang ter plaatse te betalen). Overnachting in het comfortabele Icelandair Hotel Marina.
Vroeg ontbijt en inleveren van de huurwagen op de luchthaven gevolgd door de rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Brussel.
reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

* Verplichte toeslag van € 60 per persoon tussen 23.12.20 en 08.01.21

Prijs
Per persoon in dubbel € 1439

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Reykjavik met Icelandair in economy class
 • Huurwagen type F (Suzuki Vitara of gelijkwaardig) gedurende 3x24u met onbeperkt aantal kilometers, omnium- (CDW met vrijstelling) en diefstalverzekering
 • 1 nacht in Icelandair Hotel Marina in Reykjavik op basis van kamer en ontbijt
 • 2 nachten in Hotel Rangá in Hella op basis van kamer en ontbijt
 • Luchthaventaksen (€ 125)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Het is niet mogelijk om een extra bed op de kamer te plaatsen tijdens deze reis in standaard kamers. Contacteer ons voor een herberekening op basis van deluxe kamers waarin dat wel mogelijk is.
 • Het voorleggen van een geldige kredietkaart is vereist voor het ophalen van de huurwagen.
 • Een onmiumverzekering is inbegrepen en het eigen risico is afhankelijk van het wagentype. Schade tengevolge van het oversteken van rivieren en offroad-rijden is nooit gedekt door de verzekering. Dit geldt eveneens voor schade opgelopen tijdens het rijden met een wagentype 1.3 tot 4.0 op F-wegen = ongeasfalteerde wegen in het binnenland.
 • De ringweg rondom IJsland is voor ongeveer 80% geasfalteerd en kan volledig bereden worden met een gewone personenwagen. De routes door het binnenland zijn doorgaans geopend van half juni tot eind augustus en zijn enkel berijdbaar met een 4X4-terreinwagen.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar in de opgenomen pakketprijs.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag zou aanpassen of verlengen.

Contacteer ons

Karin