Wellness en romantiek in Zuid-IJsland

REISDETAIL

Deze reis geeft je de vrijheid om zelf met een huurwagen op ontdekking te gaan in de IJslandse wildernis. Je verblijft in een romantisch wellnesshotel aan de zuidkust van IJsland ver weg van de dagelijkse sleur. Genietend in één van de hot tubs kan je met een beetje geluk het noorderlicht gadeslaan. Je sluit af met een bezoek aan het bruisende Reykjavik.

Afreis: dagelijks van 01.10.17 t.e.m. 30.04.18 vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 4 dagen
Verblijf: comfortabele viersterren hotels
Formule: 3 x ontbijt

Rechtstreekse vlucht naar Keflavik met Icelandair en aankomst in de namiddag in IJsland. Ophalen van de huurwagen en via Reykjavik en het Hellisheidi plateau naar het serredorp Hveragerdi. Iets verderop vind je het Rangá Hotel in Hella voor overnachting. Dit prachtige hotel in lodgestijl heeft een gezellig gourmet-restaurant en intieme bar. Het mooie uitzicht over de omgeving en de heerlijke outdoor hot-tubs zorgen beslist voor een romantische sfeer.
Rijd langs de idyllische zuidkust en zie schitterende watervallen waaronder de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Bezoek zeker ook het volksmuseum van Skógar dat gevestigd is een gerestaureerde turfboerderij. Beneden de Mýrdalsjökull-gletsjer bevinden zich de uitgestrekte zwarte lavastranden die zo typerend zijn voor dit deel van IJsland. Bezoek ook Vík op de uiterste zuidpunt van IJsland alvorens terug te keren naar het hotel.
Bezoek de hoogtepunten van zuidwest-IJsland met onder andere de spectaculaire Gullfoss-waterval en het geothermische gebied van Geysir. Dan naar het Nationale Park Thingvellir waar je de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar ziet schuiven. Op deze plek bevindt zich ook het oudste parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Voor zij die vroeg genoeg in Reykjavik arriveren bestaat de mogelijkheid om nog naar de unieke Blue Lagoon te rijden en te relaxen in een mineraalrijk natuurlijk warmwaterbad (toegang ter plaatse te betalen). Overnachting in het comfortabele Icelandair Hotel Marina.
Vroeg ontbijt en inleveren van de huurwagen op de luchthaven gevolgd door de rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail