Wandelrondreis in Zuid-Noorwegen

REISDETAIL

Deze 16-daagse individuele rondreis met eigen wagen is ideaal voor wie de imposante berg- en fjordenlandschappen van Zuid-Noorwegen vooral te voet wil ontdekken. Je logeert op 6 verschillende locaties in blokhutten of typische berghotels van waaruit de mooiste wandelingen in de streek op eigen houtje kunnen worden ondernomen met behulp van gedetailleerde routebeschrijvingen.

Afreis: dagelijks van 15.06.20 t.e.m. 30.09.20
Duur: 16 dagen
Transport: eigen wagen in combinatie met overtochten Kiel-Oslo met Colorline en Stavanger-Hirtshals met Fjordline (prijzen op aanvraag)
Formule: enkel logies in de blokhutten - kamer met ontbijt in de hotels
Verblijf: comfortabele blokhutten met privé-sanitair en kookfaciliteiten + typische berghotels

 

Alternatief kan ook gekozen worden voor een fly & drive formule inclusief vluchten Brussel-Oslo en Stavanger-Brussel en huurwagen. Contacteer ons voor een offerte op maat!

Via de Duitse autosnelwegen naar Kiel. Inscheping en vertrek om 14u00 naar Oslo. Je vakantie start onmiddellijk aan boord van de comfortabele cruiseschepen van Colorline die over alle mogelijke faciliteiten beschikken waaronder een uitgebreide winkelpromenade en subtropisch zwembad! Diner in één van de restaurants aan boord en overnachting in een comfortabele binnen- of buitenkajuit.
Facultatief kan ook een andere ferryverbinding worden geboekt in aansluiting op deze reis maar wij raden Kiel-Oslo aan omwille van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
Ontscheping om 10u00 in Oslo waarna je de Noorse hoofdstad desgewenst kort kan bezoeken alvorens verder te rijden richting Lillehammer. Hier werden in 1994 de Olympische Winterspelen georganiseerd waarover je alles te weten komt in het Olympiaparken. Van langer geleden is de collectie gebouwen in het openluchtmuseum Maihaugen. Vervolgens bereik je het prachtige Gudbrandsdalen en de staafkerk van Ringebu. De laatste etappe voert naar Enden dat gelegen is aan de randen van het Rondane Nationaal Park. Je overnacht 2 keer in een gezellige Noorse blokhut met grasdak. In het nabijgelegen hotel kan je proeven van heerlijke huisbereide maaltijden. We raden alvast aan om een welkomstmaaltijd op voorhand bij te reserveren.
Enden is een prima uitvalsbasis voor een prachtige wandeltocht in het Rondane Nationaal Park, het oudste nationale park van Noorwegen. Een mooie 5 à 6u durende wandeling van gemiddeld niveau voert naar de schilderachtige berghut van Bjørnhollia en het Skjerdalen. Doordat de boomgrens in Noorwegen al op circa 800m ligt wandel je al snel door hoogalpiene almweiden met prachtige uitzichten. Mits een beetje geluk kan je ook elanden of rendieren spotten in deze streek.
Niveau: gemiddeld - Duur: 5u30 - Lengte: 17km - Hoogteverschil: 600m

Ook voor wie liever niet wandelt, zijn er voldoende mogelijkheden. Breng een bezoek aan het historische mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en combineer dit eventueel met een uitstap naar het Femunden-meer op de grens met Zweden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kanoën, paardrijden, raften, vissen of op zoek te gaan naar elanden, rendieren, bevers en zelfs muskusossen.
Rijd terug naar Ringebu en volg een stukje van de legendarische Peer Gynt Veien tot Skåbu. Dan verlaat je de bewoonde wereld en begin je aan de spectaculaire Jotunheimvegen naar Bygdin. Deze tolweg vormt de enige rechtstreekse verbinding tussen het Gudbrandsdal en Valdres. Ondanks het vaak onverharde wegdek is deze route alleszins het berijden waard. Hij doorkruist een totaal verlaten streek en het hoogste punt ligt op 1.230m. Aangekomen in Bygdin sla je rechtsaf om even verderop de blokhut in Gjendesheim te bereiken, je uitvalsbasis voor de komende 2 nachten.
Gjendesheim is een ideale uitvalsbasis voor een dagtocht langsheen het Peer Gynt-pad of Besseggen. Deze bekendste wandeling van Noorwegen wordt geacht minstens éénmaal in het mensenleven van elke goedgeaarde Noor te worden gedaan! Neem eerst de veerboot naar Memurubu waarna je in circa 6u terugwandelt naar het beginpunt. De tocht is een echte belevenis en voert over een smalle berggraat met fantastische uitzichten over het diepblauwe Gjendemeer en de bergtoppen van Jotunheimen Nationaal Park. Af en toe is enige behendigheid vereist bij het klauteren over rotspartijen maar globaal is deze wandeling goed doenbaar voor regelmatige wandelaars.
Niveau: gemiddeld - Duur: 6u00 - Lengte: 13km - Hoogteverschil: 980m