Wandelrondreis in IJsland

REISDETAIL

Laat de reeds platgetreden paden links liggen en ontdek te voet enkele ongerepte pareltjes van IJsland. Tijdens deze groepsreis is er een mooie afwisseling tussen het vervoer per autocar en wandelingen van max. 5 uur langsheen bekende en minder bekende hoogtepunten.

Gegarandeerde afreizen: Engelstalige begeleiding: 17.06.18 - 08.07.18 - 29.07.18 - 12.08.18 - 02.09.18
Duur: 10 dagen
Deelnemers: maximaal 17 deelnemers
Formule: 9 x ontbijt - 4 x lunch - 5 x diner op het platteland
Verblijf: overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten

Rechtstreekse Icelandair-vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Keflavik. Aankomst in IJsland en transfer met de luchthavenbus naar Reykjavik voor overnachting.
De dag begint met een korte rondrit in Reykjavik. Vervolgens rijd je langs de kustlijn van het Hvalfjördur naar de Glymur-waterval. Dit is de hoogste waterval van IJsland. Je hebt de kans om in de omgeving te wandelen en de waterval te bewonderen vanuit verschillende uitkijkpunten. Aan het einde van de dag bezoek je ook nog de Hraunfossar en Barnafoss watervallen en Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa die tot 97 graden heet wordt. Diner en overnachting in Borgarfjördur.
Moeilijkheid: 3/5
's Morgens staat een wandeling gepland vanuit Borgarfjördur naar de Glanni-waterval en de 3.500 jaar oude Grabrok-krater waar je van op de rand een prachtig vergezicht hebt. De wandeling gaat verder over het Holtavorduheidi-plateau, de grens tussen Noord- en Zuid-IJsland, naar de Vididalur-vallei met zijn rivier. Vervolgens wandel je door de Kolugljufri-canyon naar een geheime waterval. In de namiddag bezoek je nog het charmante dorpje Hofsos waar je een bezoek brengt aan de basaltkolommen. Onderweg naar het hotel rijd je over het trollenschiereiland met zijn typerende bergen en fjorden. Diner en overnachting in Siglufjördur.
Moeilijkheid: 2/5
Je start de dag met een bezoek aan het Herring Era Museum waar men het leven in de haven toont uit de jaren 1900. De wandeling van vandaag gaat over de Siglufjardarskard-bergpas, een voormalig paardenpad voor boeren om de bergen over te steken. De lokale gids zal ter plaatse beslissen welke delen bewandeld worden afhankelijk van de staat van de weg. Maak je klaar voor een avontuur door dit ongerepte stuk natuur. 's Avonds wacht een huisgemaakte IJslandse vleessoep klaargemaakt door een lokaal gezin. Overnachting in Siglufjördur.
Moeilijkheid: 3/5
De dag begint met een bezoek aan de kleurrijke hoofdstad van Noord-IJsland: Akureyri. Daarna wordt koers gezet naar de pittoreske Godafoss-waterval en het natuurreservaat van Myvatn. Dit is een belangrijk geothermisch gebied rondom een meer dat in de zomer enorm populair is bij verschillende vogelsoorten. In de namiddag staat de beklimming van de berg Leirhnjukur op het programma. Deze is onderdeel van het vulkanisch gebied van Krafla met zijn bijzondere lavalandschap. Daarna kom je bij het geothermische veld van Namaskard met fumarolen en bubbelende modderpoelen in alle soorten en maten. Tenslotte kan je optioneel genieten in de geothermische baden van de Myvatn Nature Baths. Diner en overnachting in de omgeving van Myvatn.
Moeilijkheid: 2/5
De route start met een rit over het Tjörnes-schiereiland naar de enorme hoefijzervormige canyon van Asbyrgi. Vervolgens verder naar de Hljödaklettar-rotsen waar er zich akoestische echo's vormen door de unieke opstelling van de rotsen. Deze zijn gelegen nabij de Jökulsargljufur-canyon, IJslands langste riviercanyon en onderdeel van het Vatnajökull Nationaal Park. In de namiddag kan je hier gaan wandelen in de meest beboste regio van IJsland. De dag eindigt met een bezoek aan de krachtigste waterval van Europa: de Dettifoss. Diner en overnachting in de omgeving van Myvatn.
Moeilijkheid: 3/5
Vandaag trek je door het onbewoonde binnenland van IJsland via de Kjölur-hooglandroute die ontstond in de Vikingtijd. Je zal o.a. de Langjökull en Hofsjökull-gletsjers passeren en zal versteld staan van de pure en ruwe natuur. Deze regio wordt ook wel de zwarte woestijn genoemd met groene oases en geothermische schatten. Je zal een stop maken bij Hveravellir, een kleurrijk geothermisch gebied waar je kan zwemmen in de warmwaterbron. De route eindigt bij de bekende Gullfoss-waterval en de énige échte Geysir. Diner en overnachting in Hella met mogelijkheid tot gebruik van hot-tub en sauna.
Moeilijkheid: 1/5
Vandaag verken je nog enkele pareltjes in het onbewoonde binnenland. De regio's van Landmannalaugar en Fjallabak worden beïnvloed door geothermische activiteit waardoor er een prachtig kleurenpalet is ontstaan. Je vindt er vulkaankraters, stomende lavavelden, een kratermeer en de beruchte Hekla-vulkaan. Na de wandeling kan je heerlijk ontspannen in de natuurlijke warmwaterbron omgeven door adembenemende natuur. Overnachting in Hella.
Moeilijkheid: 3 op 5
Het natuurgebied van Thorsmörk is een verborgen vallei tussen twee gletsjers die wordt beschermd door rivieren en bergen. Op weg ernaartoe stop je bij de Seljalandsfoss-waterval waar je achter het gordijn van het neerstortende water kan wandelen. In Thorsmörk kan je verschillende wandelpaden volgen tot aan de gletsjertongen of in de schaduw van de hoge bergen. Deze mooie dag eindigt opnieuw met een overnachting in Reykjavik.
Moeilijkheid: 3 op 5
Transfer met de luchthavenbus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 3825
Single € 4890
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 2915
Prijs
Dubbel € 3825
Single € 4890
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 2915
Prijs
Dubbel € 3825
Single € 4890
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 2915
Prijs
Dubbel € 3825
Single € 4890
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 2915
Prijs
Dubbel € 3465
Single € 4280
Extra bed kind 6-11j. als derde persoon € 2650

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Keflavik in O-klasse
 • Transfers met de luchthavenbus naar Reykjavik en terug
 • 8 daagse begeleide rondreis in het Engels met een autocar
 • 9 overnachtingen in een combinatie van eenvoudige hotels, boerderijen of kostscholen op basis van kamer met privé-faciliteiten
 • 9 x ontbijt
 • 4 x lunchpakket
 • 5 x diner op het platteland
 • Toegang tot het Herring Era Museum
 • Begeleide tocht over de Siglufjardarskard-bergpas met lokale gids
 • Luchthaventaksen (€ 118.84)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Voor deze reis is geen extra bed voor een volwassene op de kamer mogelijk en maximaal 1 extra bed voor een kind t.e.m. 11 jaar.
 • Goed schoeisel en waterdichte kledij zijn noodzakelijk.
 • Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma soms licht aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in O-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in O-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons