Wandelrondreis Faeröer Eilanden

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis inclusief 5 begeleide wandelingen op de Faeroer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers! Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke dorpen, de mooie diepe kloven en geniet van het uitzicht op de andere eilanden die op koninklijke wijze boven de zeespiegel uitsteken.

Afreis: elke donderdag van 07.06.18 t.e.m. 30.08.18 – andere dagen op aanvraag
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

 • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
 • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten
Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar en ophalen van de huurwagen. Rijd naar het stadje Midvágur waar een historisch wandelpadje leidt naar Trælanípan. Geniet onderweg van het geluid van de golven en het gezang van de vogels. Volg dit padje langs het grootste meer van de eilandengroep, Leitisvatn, om uiteindelijk te eindigen aan de waterval van Bøssdalafossur. Rijd daarna langs de vrijstaande klif Geituskoradrangur en bezoek de dorpjes Gásadalur en Bøur. Overnachting op het eiland Vágar.
Maak een daguitstap naar het eiland Mykines. De excursie begint met een boottocht langsheen de imposante vogelkliffen. Allicht kan je onderweg al de eerste papegaaiduikers spotten. Opwachting door de lokale gids na aankomst gevolgd door een wandeling naar de vuurtoren. Onderweg moet een spectaculaire hangbrug over de Atlantische Oceaan worden overgestoken. Terug in het dorp wacht verfrissing in het plaatselijke café gevolgd door de retourferry naar het vasteland en rit naar Tórshavn voor overnachting.
Je wordt opgehaald door de bus/gids en naar Tjørnuvik gebracht. Het is omgeven door steile bergen en heeft een fantastisch uitzicht over de rotsformaties in zee. Hier start ook de wandeling naar Saksun die tot de mooiste van de eilandengroep behoort. Onderweg zie je o.a. Slaettaratindur en Gráfelli in de verte, de 2 hoogste bergen op de Faeröer Eilanden. Vanaf Tjørnuviksskard heb je een panoramisch uitzicht over de mooie lagune en zandstranden in de fjord. Saksun is de pittoreske eindbestemming van deze wandeling en beschikte ooit over een natuurlijke beschermde haven waarvan de ingang intussen is dichtgeslibt. Terugkeer naar Tórshavn voor overnachting.
Vandaag beklim je onder begeleiding de hoogste berg van de Faeröer Eilanden, Slaettaratindur met een hoogte van 882m. De wandeling start bij de bergpas Eidisskard en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Vanaf de top kan je een groot gedeelte van de archipel en omliggende oceaan overschouwen. Een niet te missen ervaring! Overnachting in Tórshavn.
Neem de ferry naar het zuidelijke eiland Suduroy. Onderweg vaar je langs de eilanden Sandoy, Stóra Dimun en Litla Dimun. De gids wacht je op na aankomst waarna de schitterende Hvannhagi-wandeling op het programma staat. Je volgt een oud pad dat voert door de meest bijzondere natuur van het eiland. Wanneer je de noordkant bereikt heb je een prachtig uitzicht op de eilanden Stóra Dimun en Litla Dimun. Langs een steil en smal pad daal je af naar het meer van Hvannhagi alvorens op je stappen terug te keren. Terugkeer per ferry naar Tórshavn voor overnachting.
Vandaag bewandel je de oude postroute naar Gásadalur vergezeld door de gids. Eerst per bus naar het eiland Vágar en vervolgens langs het steile bergpad, dat tot in 2006 gebruikt werd door de postbode, naar het dorp dat sinds de bouw van de tunnel minder geïsoleerd is. Onderweg geniet je van grandioze uitzichten op de Sørvágsfjord, de rotsformaties van Tindhólm en het eiland Mykines. Terugkeer naar Tórshavn voor overnachting.
Vrije dag om het historische stadsdeelte van Tórshavn te verkennen, wandel over de berg naar het historische centrum van Kirkjubøur of breng een bezoek aan het 900 jaar oude Roykstovan. Ook een wandeling tussen de ruïnes van de Sint Magnus kathedraal en de Sint Ólavs kerk loont beslist de moeite. Laatste overnachting in Tórshavn.
Inleveren van de huurwagen en terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2230
Single € 2830
Prijs
Dubbel € 1965
Single € 2480

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Kopenhagen met SAS in T-klasse
 • Retourvluchten Kopenhagen-Tórshavn met Atlantic Airways
 • Huurwagen categorie A gedurende 7x24u met onbeperkt aantal km
 • Omnium en diefstalverzekering voor de huurwagen
 • Verblijf in het gekozen logiestype voor 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Tickets voor de ferry naar Mykines en Suduroy
 • 5 begeleide wandelingen inclusief transfers zoals beschreven
 • Luchthaventaksen (€ 88.10)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Standaard is wagencategorie A (Nissan Micra 3 of gelijkwaardig) voorzien voor deze reis maar een upgrade naar een hogere wagencategorie is mogelijk op aanvraag.
 • Het voorleggen van een geldige kredietkaart is vereist voor het ophalen van de huurwagen.
 • De prijs voor de registratie van een tweede of jonge chauffeur kan door ons worden meegedeeld maar dient altijd ter plaatse betaald te worden.
 • De tol voor de onderzeese tunnels is niet inbegrepen en bedraagt (100 DKK) € 14 voor deze reis en is ter plaatse te betalen aan de huurwagenmaatschappij.
 • De huurwagen kan desgewenst ook weggelaten worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte.
 • De begeleide wandelingen in dit programma bevatten steile stukken waarvoor een goede fysieke conditie noodzakelijk is. Wind- en waterdichte kledij is aanbevolen omwille van de sterk wisselende weersomstandigheden op de Faeröer Eilanden. De gemiddelde lengte van de voorgestelde wandelingen bedraagt 5 tot 9km.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in T-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in T-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Kiki