Wandelrondreis Faeröer Eilanden

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis inclusief 5 begeleide wandelingen op de Faeröer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers! Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke dorpen, de mooie diepe kloven en geniet van het uitzicht op de andere eilanden die op koninklijke wijze boven de zeespiegel uitsteken.

Afreis: elke donderdag van 04.06.20 t.e.m. 27.08.20 – andere dagen op aanvraag
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

 • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
 • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten
Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar en ophalen van de huurwagen. Rijd na aankomst eventueel nog even naar Gásadalur. Dit geïsoleerde dorp werd als laatste op de Faeröer Eilanden met de bewoonde wereld verbonden door de in 2006 gebouwde tunnel. Geniet van het authentieke karakter en het prachtige uitzicht op het eiland Tindhólm. Overnachting op het eiland Vágar.
Maak een daguitstap naar het eiland Mykines. De excursie begint met een boottocht langsheen de imposante vogelkliffen. Allicht kan je onderweg al de eerste papegaaiduikers spotten. Opwachting door de lokale gids na aankomst gevolgd door een wandeling naar de vuurtoren. Onderweg moet een spectaculaire hangbrug over de Atlantische Oceaan worden overgestoken. Terug in het dorp wacht verfrissing in het plaatselijke café gevolgd door de retourferry naar het vasteland en rit naar Tórshavn voor overnachting.
Rijd naar de noordoostelijke eilanden en neem de ferry van Vidoy naar Svínoy (tickets ter plaatse te kopen - circa 40 DKK per persoon). Een gemakkelijke circa 5km lange begeleide wandeling leidt naar de Dragin-kaap waar de Engelsen een afgelegen buitenpost hadden tijdens de oorlog. Dit is ook vogelgebied bij uitstek met o.a. de regenwulp, de gouden kievit, de kleine jager, de Noordse stern, de eidereend, de graspieper, de papegaaiduiker en verschillende soorten meeuwen. Tussen de grote stenen en rotsblokken langs de kust zijn ook nesten van zeekoeten te vinden. Terugkeer naar Vidoy met de ferry en overnachting in Klaksvík.
Rit naar het dorpje Tjørnuvik aan het noordelijke uiteinde van het eiland Eysturoy. Het is omgeven door steile bergen en heeft een fantastisch uitzicht over de rotsformaties in zee. Hier start de stevige circa 10km lange wandeling bergopwaarts door de vallei van Torvadalur. Er wordt kort gestopt onderweg om te genieten van de ongerepte natuur en het uitzicht op de Slaettaratindur, de hoogste berg op de Faeröer Eilanden. Daarna wordt de tocht verdergezet naar Kambur en westwaarts naar Skoradalsheyggjur waar je een uitzicht hebt over de volledige baai van Sjeyndir. Vervolgens bergafwaarts naar de straat van Stakksund waar je een klif in zee bereikt doormiddel van een kabel. Eet je lunchpakket in het plaatselijke huis terwijl je geniet van het schitterende uitzicht over de baai van Sjeyndir, het schiereiland van Mýlingur en het eiland Kalsoy in het oosten. Overnachting op het eiland Eysturoy.
Vandaag beklim je onder begeleiding de hoogste berg van de Faeröer Eilanden, Slaettaratindur met een hoogte van 882m. De circa 5km lange wandeling start bij de bergpas Eidisskard en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Vanaf de top kan je een groot gedeelte van de archipel en omliggende oceaan overschouwen. Een niet te missen ervaring! Overnachting op het eiland Eysturoy.
In Tjørnuvik start ook de circa 10km lange wandeling naar Saksun die tot de mooiste van de eilandengroep behoort. Onderweg zie je o.a. Slaettaratindur en Gráfelli in de verte, de 2 hoogste bergen op de Faeröer Eilanden. Vanaf Tjørnuviksskard heb je een panoramisch uitzicht over de mooie lagune en zandstranden in de fjord. Saksun is de pittoreske eindbestemming van deze wandeling en beschikte ooit over een natuurlijke beschermde haven waarvan de ingang intussen is dichtgeslibd. Soms start de wandeling in Saksun afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna naar Tórshavn voor overnachting.
Vrije dag om het historische stadsdeelte van Tórshavn te verkennen, wandel over de berg naar het historische centrum van Kirkjubøur of breng een bezoek aan het 900 jaar oude Roykstovan. Ook een wandeling tussen de ruïnes van de Sint Magnus kathedraal en de Sint Ólavs kerk loont beslist de moeite. Laatste overnachting in Tórshavn.
Rijd naar het stadje Midvágur waar een historisch wandelpadje leidt naar Trælanípan (optioneel op eigen houtje). Geniet onderweg van het geluid van de golven en het gezang van de vogels. Volg dit padje langs het grootste meer van de eilandengroep, Leitisvatn, om uiteindelijk te eindigen aan de waterval van Bøssdalafossur. Rijd tenslotte naar de luchthaven en lever de huurwagen in. Terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2440
Single € 3255
Prijs
Dubbel € 2195
Single € 2885

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Kopenhagen met SAS in T-klasse
 • Retourvluchten Kopenhagen-Tórshavn met Atlantic Airways
 • Huurwagen categorie A gedurende 7x24u met onbeperkt aantal km
 • Omnium en diefstalverzekering voor de huurwagen
 • Verblijf in het gekozen logiestype voor 7 nachten
 • 7 x ontbijt
 • Tickets voor de ferry naar Mykines
 • 5 begeleide wandelingen zoals beschreven
 • Luchthaventaksen (€ 92.40)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Standaard is wagencategorie A (Nissan Micra 3 of gelijkwaardig) voorzien voor deze reis maar een upgrade naar een hogere wagencategorie is mogelijk op aanvraag.
 • Het voorleggen van een geldige kredietkaart is vereist voor het ophalen van de huurwagen.
 • De prijs voor de registratie van een tweede of jonge chauffeur kan door ons worden meegedeeld maar dient altijd ter plaatse betaald te worden.
 • De tol voor de onderzeese tunnels is niet inbegrepen en bedraagt (100 DKK) € 14 voor deze reis en is ter plaatse te betalen aan de huurwagenmaatschappij.
 • De huurwagen kan desgewenst ook weggelaten worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte.
 • De begeleide wandelingen in dit programma bevatten steile stukken waarvoor een goede fysieke conditie noodzakelijk is. Wind- en waterdichte kledij is aanbevolen omwille van de sterk wisselende weersomstandigheden op de Faeröer Eilanden. De gemiddelde lengte van de voorgestelde wandelingen bedraagt 5 tot 10km.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in T-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in T-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Laura