Wandelrondreis Faeröer Eilanden

REISDETAIL

8-daagse individuele rondreis inclusief 5 begeleide wandelingen op de Faeroer Eilanden, hét paradijs voor natuurliefhebbers! Ontdek van dichtbij de grote vogelpopulatie, de kleurrijke dorpen, de mooie diepe kloven en geniet van het uitzicht op de andere eilanden die op koninklijke wijze boven de zeespiegel uitsteken.

Afreis: elke donderdag van 07.06.18 t.e.m. 30.08.18 – andere dagen op aanvraag
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf:

  • Optie 1: verblijf in hotels met privé-faciliteiten op de kamer
  • Optie 2: verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten
Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar en ophalen van de huurwagen. Rijd naar het stadje Midvágur waar een historisch wandelpadje leidt naar Trælanípan. Geniet onderweg van het geluid van de golven en het gezang van de vogels. Volg dit padje langs het grootste meer van de eilandengroep, Leitisvatn, om uiteindelijk te eindigen aan de waterval van Bøssdalafossur. Rijd daarna langs de vrijstaande klif Geituskoradrangur en bezoek de dorpjes Gásadalur en Bøur. Overnachting op het eiland Vágar.
Maak een daguitstap naar het eiland Mykines. De excursie begint met een boottocht langsheen de imposante vogelkliffen. Allicht kan je onderweg al de eerste papegaaiduikers spotten. Opwachting door de lokale gids na aankomst gevolgd door een wandeling naar de vuurtoren. Onderweg moet een spectaculaire hangbrug over de Atlantische Oceaan worden overgestoken. Terug in het dorp wacht verfrissing in het plaatselijke café gevolgd door de retourferry naar het vasteland en rit naar Tórshavn voor overnachting.
Je wordt opgehaald door de bus/gids en naar Tjørnuvik gebracht. Het is omgeven door steile bergen en heeft een fantastisch uitzicht over de rotsformaties in zee. Hier start ook de wandeling naar Saksun die tot de mooiste van de eilandengroep behoort. Onderweg zie je o.a. Slaettaratindur en Gráfelli in de verte, de 2 hoogste bergen op de Faeröer Eilanden. Vanaf Tjørnuviksskard heb je een panoramisch uitzicht over de mooie lagune en zandstranden in de fjord. Saksun is de pittoreske eindbestemming van deze wandeling en beschikte ooit over een natuurlijke beschermde haven waarvan de ingang intussen is dichtgeslibt. Terugkeer naar Tórshavn voor overnachting.
Vandaag beklim je onder begeleiding de hoogste berg van de Faeröer Eilanden, Slaettaratindur met een hoogte van 882m. De wandeling start bij de bergpas Eidisskard en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Vanaf de top kan je een groot gedeelte van de archipel en omliggende oceaan overschouwen. Een niet te missen ervaring! Overnachting in Tórshavn.
Neem de ferry naar het zuidelijke eiland Suduroy. Onderweg vaar je langs de eilanden Sandoy, Stóra Dimun en Litla Dimun. De gids wacht je op na aankomst waarna de schitterende Hvannhagi-wandeling op het programma staat. Je volgt een oud pad dat voert door de meest bijzondere natuur van het eiland. Wanneer je de noordkant bereikt heb je een prachtig uitzicht op de eilanden Stóra Dimun en Litla Dimun. Langs een steil en smal pad daal je af naar het meer van Hvannhagi alvorens op je stappen terug te keren. Terugkeer per ferry naar Tórshavn voor overnachting.