Verkenning van West Groenland

REISDETAIL

Tijdens deze 7-daagse rondreis verken je de mooiste plekken van West-Groenland. In Ilulissat verblijf je op individuele basis en kan je deelnemen aan verschillende facultatieve excursies waaronder een boottocht tussen de ijsbergen van de Diskobaai in het magische licht van de middernachtzon. Vanuit Kangerlussuaq kan je een safari maken naar de IJslandse ijskap.

Afreizen: elke donderdag van 18.06.20 t.e.m. 10.09.20
Duur: 7 dagen
Formule: 6 x ontbijt – 2 x diner
Vluchten: inbegrepen
Luchthavens: Kopenhagen (CPH) – Kangerlussuaq (SFJ) – Ilulissat (JAV)
Transfers: inbegrepen in Groenland

Vlucht Brussel-Kopenhagen met SAS Scandinavian Airlines. Op eigen kracht naar het centrum en vrije dag om de Deense hoofdstad te verkennen. Bezoek zeker het Tivoli, het oudste pretpark ter wereld gelegen in het hart van de stad. Andere hoogtepunten zijn 's werelds langste winkelwandelstraat Strøget en de kleurrijke kade van Nyhavn. Een bezoek aan de wereldberoemde kleine zeemeermin mag natuurlijk niet ontbreken. Overnachting in het centraal gelegen Comfort Hotel Vesterbro op basis van kamer met ontbijt.
Vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq en verblijf in Hotel Kangerlussuaq nabij de luchthaven op basis van kamer en ontbijt. Informatiebijeenkomst over deze streek en 's namiddags mogelijkheid om bijvoorbeeld deel te nemen aan één van de facultatieve excursies naar de 25km landinwaarts gelegen Russell-ijskap. Het is een zeer bijzonder gevoel om met eigen voeten naast deze gigantische ijsmassa te kunnen staan!
- Stadswandeling in de voormalige militaire basis Kangerlussuaq
- 4X4-excursie naar het Russel-gletsjerfront
- Rendieren- en muskusossensafari
Vlucht Kangerlussuaq-Ilulissat met Air Greenland. Geniet zeker van de schitterende uitzichten gedurende deze spectaculaire binnenlandse vlucht. Transfer naar Ilulissat en verblijf in Hotel Arctic voor de komende 3 nachten met zijn panoramische ligging bij de stad en de ijsfjord. Informatiebijeenskomst over Ilulissat en de excursiemogelijkheden tijdens de volgende dagen. Begeleide stadswandeling, welkomstdiner en overnachting.
Je verblijft op individuele basis in Ilulissat en kan deelnemen aan verschillende optionele excursies:
- Wandeling naar de ijsbergen en ruïnes van Sermermiut
- Avondlijke boottocht tussen de ijsbergen op de ijsfjord
- Walvissafari in de Diskobaai en bezoek aan de nederzetting van Ilimanaq
- Helikoptervlucht over de ijsfjord
- Dagcruise naar de nederzetting Rodebay en de afkalvende gletsjer van Eqi
- Bezoek met koffie/thee aan een Groenlandse familie
- Visexcursie
- Bezoek aan een huskykennel
- Begeleide wandeling langs de Cecily trail
Ontbijt en transfer naar de luchthaven. Binnenlandse vlucht van Ilullisat naar Kangerlussuaq gevolgd door de internationale vlucht naar Kopenhagen. Overnachting in het Quality Airport Hotel Dan nabij de luchthaven.
Ochtendvlucht naar Brussel met SAS Scandinavian Airlines.