Van Stockholm tot onbewoond eiland

REISDETAIL

Droom je ervan om eens te wonen op een onbewoond eiland? Reis dan vanuit trendy Stockholm naar het dunbevolkte Gästrikland met zijn eindeloze bossen en meren. Waar je per boot naar je eigen huisje op een privé-eiland wordt gebracht. Hier breng je 2 nachten door in totale afzondering maar toch voorzien van alle comfort. Laat het avontuur beginnen! Als afsluiter van de reis verblijf je in een charmant hotelletje.

Afreis: dagelijks van 15.05.20 t.e.m. 26.10.20
Duur: 7 dagen
Formule: 6 x ontbijt - 4 x diner
Verblijf: 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Stockholm - 2 nachten in een volledig uitgerust huisje op een onbewoond eiland - 2 nachten in een kleinschalig hotel in Åmot

 

Alternatief kan ook gekozen worden voor een formule met eigen wagen inclusief overtochten Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn. Contacteer ons voor een offerte op maat!

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines van Brussel naar Stockholm en transfer op eigen kracht met de luchthavenbus naar het centrum. Op wandelafstand van het busstation ligt Scandic Continental waar je de komende 2 nachten logeert. Dit hippe designhotel vormt een ideale uitvalsbasis om de Zweedse hoofdstad te verkennen (uiteraard zijn ook andere hotels mogelijk op aanvraag).
Vrije dag voor een bezoek aan het bruisende Stockholm. Het vele groen en de unieke ligging verspreid over 14 eilanden creëren een bijzondere cocktail van natuur en cultuur die zelfs de meest fervente citytripper zal weten te bekoren. Niet te missen wijken zijn het oude stadsdeel Gamla Stan, trendy Södermalm en Östermalm met zijn modieuze winkels.
Tijd om afscheid te nemen van het drukke stadsleven! Ophalen van de huurwagen nabij het station van Stockholm en rit door de eindeloze bossen van Gästrikland naar het kleine dorp Åmot waar je per boot (circa 25 minuten varen) naar je privé-eiland wordt gebracht en 2 nachten zal verblijven in KABIN.
Het eiland is circa 1.2 hectare groot zonder andere bewoning in de buurt. Hier kan je genieten van de unieke ervaring om even 'alleen' te zijn weg van de dagelijkse stress. Dompel jezelf onder in de stilte van de ongerepte natuur en maak kennis met de gezelligheid van je authentieke vakantiehuisje. KABIN beschikt ondanks de afgelegen ligging over alle benodigde comfort: warm + koud water dat wordt opgepompt uit het meer, elektriciteit opgewekt door een zonnepaneel + batterijen en een milieuvriendelijk gasverbrandingstoilet. De woning is 48m² groot en uitgerust met 4 slaapplaatsen (1 dubbel kamer + 2 aparte bedden in de woonkamer), een badkamer met warme douche en toilet, een keuken met houtkachel, kookfornuis, koelkast, een woonkamer met open haard en een groot terras met uitzicht op het meer. Dankzij de vele ecovriendelijke maatregelen is men erin geslaagd om de impact van je verblijf op de natuurlijke omgeving zo beperkt mogelijk te houden. Voor wat betreft de catering zullen alle (biologische) ingrediënten voor het bereiden van de maaltijden klaar staan (2 x ontbijt + 2 x diner). Verder kan je onbeperkt gebruik maken van een houtvlot, een kano en vismateriaal om in alle vrijheid de natuur te verkennen.
Na het laatste ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je eiland en word je terug naar de bewoonde wereld gebracht.
In de namiddag kan je deelnemen aan optionele activiteiten en/of de regio verkennen (zie verder).
's Avonds kan je genieten van een heerlijk diner en overnacht je in het charmante hotel.
Na een gezond en 100% ecologisch ontbijt wacht een heerlijke dag om de ongerepte omgeving te verkennen. Vlakbij ligt een meer waar naar hartenlust in gezwommen kan worden of bootje op kan worden gevaren. Je kan ook kano's of mountainbikes huren voor prachtige tochtjes in de omgeving. Nog nooit een eland gezien? Ga dan zeker ook langs het nabijgelegen elandenpark en kom oog in oog te staan met de koning van het Zweedse woud. Wandelaars kunnen dan weer hun hart ophalen tijdens een dagtocht langs het berenpad op eigen houtje of onder begeleiding.
Volgende zaken kunnen op voorhand of ter plaatse worden gehuurd voor tochtjes op eigen houtje in de omgeving:
- Wandel-GPS = € 40 per dag
- Kano = € 30 per volwassene en € 20 per kind 2-11 jaar per halve dag (4u00)
- Mountainbike of fatbike = € 90 per volwassene en € 50 per kind 2-11 jaar per dag (24u00)
Diner en overnachting in het hotel.
Je rijdt terug naar Stockholm en kan, naargelang de vluchturen, eventueel nog een bezoek brengen aan Gävle of Uppsala om alvast terug aan een stedelijke omgeving te wennen. Inleveren van de huurwagen en rechtstreeks van Stockholm naar Brussel met Brussels Airlines.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Extra info