Superjeep expeditie Zuid-IJsland

REISDETAIL

Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor op een expeditie langs eindeloze sneeuwlandschappen, maagdelijke gletsjers en pikzwarte zandstranden. Met een beetje geluk zie je ook het magische noorderlicht. Je mag rekenen op een gezonde dosis avontuur en begeleiding van een professionele gids.

Afreis: 15.02.19 - 22.02.19 - 08.03.19 - 15.03.19 - 05.04.19
Minimaal 2 deelnemers en maximaal 12 deelnemer
Steeds vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 5 dagen
Begeleiding: Engels
Verblijf: comfortabel viersterren toeristenklasse hotel in Reykjavik + charmant guesthouse op het platteland
Formule: 4 x ontbijt - 3 x lunchpakket - 2 x diner
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus (aankomst via de Blue Lagoon)

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavik. Aankomst in de namiddag in IJsland en individuele bustransfer naar de Blue Lagoon om te relaxen in dit azuurblauwe en mineraalrijke warmwaterbad (transfers en toegang inbegrepen). Daarna rijdt de bus verder naar het centrum van Reykjavik waar je incheckt in Hotel Reykjavik Natura voor de eerste overnachting.
's Ochtends ontmoet je de chauffeur-gids die het dagprogramma zal voorstellen afhankelijk van de weersomstandigheden en wegcondities. De GPS wordt ingesteld en iedereen maakt zich klaar voor vertrek. Er volgt een korte introductie over IJsland en zijn bevolking tijdens een rondrit door de straten van Reykjavik. Het duurt vervolgens niet lang om de ongerepte wildernis te bereiken. Hier wordt een eerste stop gemaakt om door een oude lavatunnel te wandelen. Daarna wordt koers gezet naar de boerderij Gaulverjabaer waar je te weten komt hoe de IJslanders tegenwoordig (over)leven op het platteland. Nadat je de beroemde Eyjafjällajökull-vulkaan bent gepasseerd, gaat de rit verder noordwaarts en wordt de superjeep voor het eerst op de proef gesteld om de vallei van Thorsmörk te doorkruisen.
Na de picknick rijd je eerst naar de kleine waterval Gljufrabui en vervolgens naar de veel grotere Skógafoss. Aan de voet ervan ligt een pittoreske turfboerderij die we kort bezoeken. Daarna rijd je langs de prachtige zwarte lavastranden van de zuidkust naar Hrífunes. Hier ligt de kleinschalige en gezellige guesthouse waar je de komende 2 nachten zal verblijven ver weg van de bewoonde wereld en lichtvervuiling. Hierdoor is het ideaal gelegen voor het eventueel waarnemen van noorderlicht bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Na een stevig ontbijt doorkruisen we Eldhraun, een gigantisch lavaveld dat ontstond na een eruptie in de 18de eeuw waarvan sommige beweren dat ze aan de oorzaak lag van de Franse Revolutie (meer hierover tijdens de reis). Vervolgens bezoek je de kloof van Fjadrargljufur, de enorme kliffen van Lomagnupur en indrukwekkende basaltkolommen. Aangekomen in Skaftafell Nationaal Park bind je stijgijzers onder je wandelschoenen en maak je een unieke gletsjerwandeling op de Svinafellsjökull-gletsjertong. Na de picknick wacht nog meer ijs in alle mogelijke kleurschakeringen wanneer je het ijsbergenmeer van Jökulsárlon bereikt. Je rijdt tenslotte met de superjeep terug naar Hrífunes voor het diner en overnachting.