Superjeep expeditie Zuid-IJsland

REISDETAIL

Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor op een expeditie langs eindeloze sneeuwlandschappen, maagdelijke gletsjers en pikzwarte zandstranden. Met een beetje geluk zie je ook het magische noorderlicht. Je mag rekenen op een gezonde dosis avontuur en begeleiding van een professionele gids.

Afreis: 15.02.19 - 22.02.19 - 08.03.19 - 15.03.19 - 05.04.19
Minimaal 2 deelnemers en maximaal 12 deelnemer
Steeds vanuit Brussel, Parijs of Amsterdam rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 5 dagen
Begeleiding: Engels
Verblijf: comfortabel viersterren toeristenklasse hotel in Reykjavik + charmant guesthouse op het platteland
Formule: 4 x ontbijt - 3 x lunchpakket - 2 x diner
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus (aankomst via de Blue Lagoon)

Rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavik. Aankomst in de namiddag in IJsland en individuele bustransfer naar de Blue Lagoon om te relaxen in dit azuurblauwe en mineraalrijke warmwaterbad (transfers en toegang inbegrepen). Daarna rijdt de bus verder naar het centrum van Reykjavik waar je incheckt in Hotel Reykjavik Natura voor de eerste overnachting.
's Ochtends ontmoet je de chauffeur-gids die het dagprogramma zal voorstellen afhankelijk van de weersomstandigheden en wegcondities. De GPS wordt ingesteld en iedereen maakt zich klaar voor vertrek. Er volgt een korte introductie over IJsland en zijn bevolking tijdens een rondrit door de straten van Reykjavik. Het duurt vervolgens niet lang om de ongerepte wildernis te bereiken. Hier wordt een eerste stop gemaakt om door een oude lavatunnel te wandelen. Daarna wordt koers gezet naar de boerderij Gaulverjabaer waar je te weten komt hoe de IJslanders tegenwoordig (over)leven op het platteland. Nadat je de beroemde Eyjafjällajökull-vulkaan bent gepasseerd, gaat de rit verder noordwaarts en wordt de superjeep voor het eerst op de proef gesteld om de vallei van Thorsmörk te doorkruisen.
Na de picknick rijd je eerst naar de kleine waterval Gljufrabui en vervolgens naar de veel grotere Skógafoss. Aan de voet ervan ligt een pittoreske turfboerderij die we kort bezoeken. Daarna rijd je langs de prachtige zwarte lavastranden van de zuidkust naar Hrífunes. Hier ligt de kleinschalige en gezellige guesthouse waar je de komende 2 nachten zal verblijven ver weg van de bewoonde wereld en lichtvervuiling. Hierdoor is het ideaal gelegen voor het eventueel waarnemen van noorderlicht bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Na een stevig ontbijt doorkruisen we Eldhraun, een gigantisch lavaveld dat ontstond na een eruptie in de 18de eeuw waarvan sommige beweren dat ze aan de oorzaak lag van de Franse Revolutie (meer hierover tijdens de reis). Vervolgens bezoek je de kloof van Fjadrargljufur, de enorme kliffen van Lomagnupur en indrukwekkende basaltkolommen. Aangekomen in Skaftafell Nationaal Park bind je stijgijzers onder je wandelschoenen en maak je een unieke gletsjerwandeling op de Svinafellsjökull-gletsjertong. Na de picknick wacht nog meer ijs in alle mogelijke kleurschakeringen wanneer je het ijsbergenmeer van Jökulsárlon bereikt. Je rijdt tenslotte met de superjeep terug naar Hrífunes voor het diner en overnachting.
Je start de dag met een verkenning van de afgelegen vallei Thjorsardalur. Door eindeloze sneeuwvelden rijd je naar Fossabrekkur, een waterval met uitzonderlijk puur en drinkbaar water. Naargelang de sneeuwcondities wordt een stop gemaakt bij een bevroren meer aan de voet van de Hekla-vulkaan of bezoek je de Haifoss, de hoogste waterval in IJsland. Na de lunch kan je heerlijk baden in een warm bad dat zeer populair is bij de lokale bevolking. Als afsluiter van de 3-daagse expeditie bezoek je nog de 3 hoogtepunten van de zogenaamde Golden Circle: de Gullfoss-waterval, het Geysir-gebied en Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten letterlijk uit elkaar schuiven. Op deze plek bevindt zich ook het oudste parlement ter wereld gesticht door de Vikingen. Met een lokale snack en schnaps wordt afscheid genomen van de gids wanneer je Reykjavik opnieuw bereikt. Inchecken in Hotel Reykjavik Natura voor de laatste overnachting.
Ontbijt en transfer op eigen kracht met de luchthavenbus (inbegrepen) naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Brussel, Amsterdam of Parijs.
Optioneel kan je deze reis combineren met een langer bezoek aan IJsland. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.
reisdetail reisdetail reisdetail

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2125
Kind 6-11j. in extra bed € 1420
Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2125
Kind 6-11j. in extra bed € 1420
Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2125
Kind 6-11j. in extra bed € 1420
Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2125
Kind 6-11j. in extra bed € 1420
Prijs
Dubbel € 1845
Single € 2125
Kind 6-11j. in extra bed € 1420

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel/Amsterdam/Parijs-Reykjavik met Icelandair in U-klasse
 • 2 nachten in Radisson Blu Saga (of een gelijkwaardig hotel) in Reykjavik op basis van kamer en ontbijt
 • 2 nachten in Guesthouse Hrífunes (of een gelijkwaardige accommodatie) op basis van halfpension
 • Lunchpakket op dag 2, 3 en 4
 • Bus transfer via de Blue Lagoon naar het centrum van Reykjavik (toegang niet inbegrepen)
 • Bus transfer van het hotel in Reykjavik terug naar de luchthaven
 • Begeleide expedities per superjeep op dag 2, 3 en 4
 • Toegang tot het zwembad van Flúdir
 • Wandeling door een lavatunnel
 • Lokale snack en schnaps
 • Gletsjerwandeling in Skaftafell Nationaal Park
 • Luchthaventaksen (€ 111.91)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • • Toegang tot de Blue Lagoon: vanaf € 70 (variabele prijzen)

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Minimaal 2 deelnemers vereist per afreisdatum.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in U-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in U-klasse op de gevraagde data.
 • Het is niet mogelijk om een extra bed voor een volwassene op de kamer te plaatsen tijdens de reis (wel voor kinderen).
 • Deze reis moet gezien worden als een echte expeditie. Het programma is dus enkel een richtlijn en kan uit veiligheidsoverwegingen aangepast worden naargelang de weersomstandigheden en wegcondities.
 • Voor deze reis volstaat een normale fysieke conditie. Geregeld wordt een stukje gewandeld maar de afstanden zijn nooit lang.
 • Contacteer ons voor reservatie of indien je deze reis graag zou aanpassen of verlengen.

Contacteer ons

Kiki