Sneeuwscooter expeditie op Spitsbergen

REISDETAIL

De archipel van Svalbard, waarvan Spitsbergen deel uitmaakt, is hét mekka voor avontuurlijke expedities per sneeuwscooter. Vooral aan het einde van de winter zijn de klimatologische omstandigheden ideaal door de lange meestal zonnige dagen. Vanaf half april schijnt de zon hier trouwens 24u en ben je getuige van het fenomeen van de middernachtzon!

Afreizen: elke maandag van 05.03.18 tot 14.05.18
Duur: 5 dagen
Formule: 4 x ontbijt – 3 x lunch – 2 x diner
Deelnemers: minimaal 4 personen (3 bestuurders)
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Longyearbyen (LYR)
Transfers: inbegrepen met de luchthavenbus

Aankomst in Longyearbyen en met de luchthavenbus naar het Basecamp Hotel in het centrum voor overnachting in de comfortabele kamers.
Ontbijt en samenkomst om 10 uur met de gids voor de briefing en verdeling van het materiaal. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de gids de route voor de dag bepalen.
Je zal de bevroren Tempelfjorden oversteken, langs de Tempel berg rijden en tenslotte naar de gletsjers van Olav V Land gaan. De lunch zal onderweg voorzien worden.
Aankomst aan de Nordenskiöld Lodge waar je kan opwarmen en de maaltijd voor deze avond zal bereiden.
Diner en overnachting in de lodge.
Na het ontbijt is het tijd om verder te genieten van de indrukwekkende Arctische landschappen. Op het programma staan gletsjers, bergen en bevroren fjorden ver van de bewoonde wereld in een wit/blauw landschap. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zal er een tocht gemaakt worden naar de verlaten Russische mijnstad Pyramiden. De stad oogt nog steeds hetzelfde als in 1998 wanneer de bewoners er wegtrokken. Lunch zal onderweg voorzien worden.
In de namiddag zal je terugkeren naar de lodge waar de sauna klaar gestookt zal worden om op te warmen na deze indrukwekkende dag.
Diner en overnachting in de lodge.
Na het ontbijt is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld.
De laatste expeditie lunch zal onderweg voorzien worden temidden van het witte landschap en de arctische stilte. Met wat geluk krijg je misschien de kans om ijsberen te spotten.
Overnachting in het Basecamp Hotel.
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
reisdetail