Sneeuwschoenwandelweek in Fins Lapland

REISDETAIL

Tijdens deze begeleide wandelweek met sneeuwschoenen ontdek je het taïgagebied in de Oost-Finse regio Kainuu. Het is de ideale plek om te genieten van de ongerepte natuur en je longen vol te pompen met gezonde lucht. De stilte van de bossen wordt hier enkel verstoord door het gekraak van de sneeuw. Je wandelt van plaats naar plaats en logeert in eenvoudige hotels en blokhutten.

Gegarandeerde afreizen: 20.01.19 - 27.01.19 - 03.02.19 - 10.02.19 - 17.02.19 - 24.02.19 - 03.03.19 - 10.03.19
Andere afreizen op aanvraag: minimaal 5 personen
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: maximaal 13 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kuusamo (KAO)
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kuusamo en transfer naar Hossa (1u00). Welkomstdiner en 3 overnachtingen in blokhut Jatkonsalmi op een ongerepte locatie aan de oever van een meer.
Nadat een korte introductie heb je de basistechnieken van het sneeuwschoenwandelen onder de knie en onderneem je een dagtocht naar de Russische grens. Eerst volg je een smalle kloof en vervolgens bereik je via meren het grensgebied. Het is verboden om de grens over te steken maar je volgt de grens zuidwaarts gedurende enkele kilometers. Na de lunch terug naar de blokhut voor sauna, diner en overnachting.
Vandaag eerst een transfer per auto gevolgd door een sneeuwschoenwandeling naar 4000 jaar oude rotstekeningen. Je luncht in een typische kota (Lapse hut) waar koffie en sandwiches worden bereid rondom een open vuur. In de namiddag keren we terug naar de blokhut voor sauna, diner en overnachting.
Gedurende enkele kilometers volg je een heuvelrug tussen 2 bevroren meren. Onderweg passeer je uitgestrekte met sneeuw bedekte sparren- en berkenbossen. De kans is groter om rendieren tegen te komen dan mensen! Na 7km bereik je de noordelijke oever van het Iso Valkeinen meer waar zich de hutten bevinden voor diner en overnachting.
Na het ontbijt sneeuwschoenwandel je afwisselend over heuvelruggen en bevroren meren. In deze regio nesten talrijke elanden, wolven en lynxen maar helaas laten ze zich zelden zien. Ook beren worden geregeld in dit gebied gesignaleerd maar zij houden een diepe winterslaap. Halverwege wordt geluncht in een shelter. In de namiddag bereiken we de gezellige hutten Huosiusjärvi en Likoski, gelegen op 200m van elkaar, voor overnachting.
Je wandelt terug naar de bewoonde wereld en brengt een bezoek aan het Hossa Visitor Centre. Hier kan je een expositie kan bezichtigen over het leven in deze regio. De expeditie eindigt wanneer we de hut van Jatskonsalmi opnieuw bereiken. 's Avonds bezoek je de rendierboerderij van Hossa waar rendierhouders enthousiast vertellen over het belang van deze merkwaardige dieren. Een Laps specialiteitendiner wordt geserveerd op de boerderij.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kuusamo.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene € 910
Prijs
Volwassene € 910
Prijs
Volwassene € 910
Prijs
Volwassene € 910
Prijs
Volwassene € 910
Prijs
Volwassene € 910