Shortbreak Saariselkä

REISDETAIL

Tijdens deze 5-daagse shortbreak staan alle hoogtepunten van Lapland op het programma. Maak een onvergetelijke sneeuwscootersafari, een hondensledetocht en kom alles te weten over de fascinerende kunst van het rendierhoeden. Last but not least overnacht je in een glazen iglo van Kakslauttanen van waaruit je het noorderlicht kan gadeslaan.

Afreis: dagelijks van 01.12.18 t.e.m. 07.04.19
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreisdatum
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 35km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en georganiseerde transfer (30min) naar het Lapland Hotel Riekonlinna in Saariselkä. Inchecken, verdeling van de thermische uitrusting en overlopen van het programma. Sauna, dinerbuffet en overnachting in het hotel.
Stevig ontbijt en veiligheidsinstructies over het besturen van een sneeuwscooter. Daarna vertrek voor een dagtocht per sneeuwscooter langs uitgestrekte meren en rivieren in de wildernis (2 personen per scooter – single toeslag = 160 EUR). Onderweg wordt halt gehouden voor een typisch Lapse lunch en kan je de techniek van het ijsvissen en sneeuwschoenwandelen uitproberen. Misschien kom je ook wel een rendierkudde tegen op zoek naar heerlijk mos dat verscholen ligt onder de dikke sneeuwlaag. Daarna terugkeer per sneeuwscooter naar Saariselkä (totale duur = 5u00 tot 6u00). Dinerbuffet en overnachting in het hotel.
Ontbijt gevolgd door een transfer naar de hondenkennel. Je wordt opgewacht door uitgelaten huskies en komt alles te weten over hun unieke eigenschappen. Vervolgens maak je een safari met de hondenslede getrokken door 5 tot 7 huskies door een betoverend sneeuwlandschap (2 personen per slede). Onderweg wordt gestopt voor een wildernislunch (totale duur = 4u00 tot 5u00) en 's namiddags is er tijd voor de dagelijkse sauna.

Na het avondmaal staat een nachtelijke sneeuwscootersafari op het programma. Een lichte snack en warme drank worden onderweg bereid rondom een open vuur. Daarna rijd je verder naar een heuveltop waar je optimaal kan genieten van de ingetogen sfeer van de Lapse natuur. Met een beetje geluk kan je ook het noorderlicht gadeslaan alvorens terug te keren naar Saariselkä voor het laatste diner en overnachting in het hotel (totale duur = 4u00).
Ontbijt en transfer naar de rendierboerderij voor een authentieke rendiersafari door de besneeuwde bossen. Koffie en koekjes worden geserveerd onderweg terwijl de gids vertelt over het leven van deze fa