Shortbreak Rovaniemi

REISDETAIL

Je verblijft in de sfeervolle Arctic Circle Wilderness Lodge op een steenworp van Rovaniemi maar toch middenin het betoverende winterlandschap. Van hieruit onderneem je verschillende opwindende sneeuwactiviteiten met sneeuwschoenen, sneeuwscooter, hondenslede of rendierslede en bezoek je Santa Claus Village. De laatste nacht wordt doorgebracht in het betoverende Arctic Snow Hotel!

Afreis: elke donderdag van 10.01.19 t.e.m. 28.03.19
Duur: 5 dagen
Formule: 4 x ontbijt - 1 x lunch - 4 x diner
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreisdatum
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Rovaniemi (RVN) op 20km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Rovaniemi en korte transfer naar het safarikantoor bij Santa Claus Village. Hier overschrijd je de magische poolcirkel voor het eerst en wordt de thermische kledij verdeeld. Daarna verder naar de Arctic Circle Wilderness Lodge gelegen middenin een ongerept natuurgebied. Inchecken in de gezellige kamers van het Stella Polaris House, een Panorama Design Hut of blokhutten naast de rivier die beschikken over 2 slaapkamers, woonkamer met houtkachel, keuken, badkamer en een ruime sauna. Vrije namiddag om te genieten van de heerlijke riviersauna of om de omgeving te verkennen op eigen houtje. Diner in het centrale restaurant en overnachting.
Ontbijt gevolgd door een transfer naar de hondenkennel. Je krijgt de nodige instructies over het rijden met de hondenslede en maakt vervolgens een circa 12 tot 15km lange tocht door de ongerepte wildernis (2 personen per slede - circa 2u30 inclusief transfers). Terugkeer naar de lodge gevolgd door lunch en vrije tijd om te wandelen of gratis gebruik te maken van de langlaufski's. Alternatief kan je ook deelnemen aan verschillende optionele excursies. Na het diner maak je nog een avondlijke tocht met sneeuwschoenen door het donker (totale duur = circa 2u00). De techniek van het sneeuwschoenwandelen wordt aangeleerd en er wordt koers gezet naar een bebost eiland omgeven door een bevroren rivier. Korte stop onderweg voor koffie/thee en zoetigheden rondom een open kampvuur. Wie weet komt het fascinerende noorderlicht je vergezellen bij gunstige klimatologische weersomstandigheden!
Ontbijt en terugkeer naar het safarikantoor waar een dag vol avontuur kan beginnen. Je gaat van start met een sneeuwscootersa