Shortbreak Rovaniemi

REISDETAIL

Je verblijft in de sfeervolle Arctic Circle Wilderness Lodge op een steenworp van Rovaniemi maar toch middenin het betoverende winterlandschap. Van hieruit onderneem je verschillende opwindende sneeuwactiviteiten met sneeuwschoenen, sneeuwscooter, hondenslede of rendierslede en bezoek je Santa Claus Village. De laatste nacht wordt doorgebracht in het betoverende Arctic Snow Hotel!

Afreis: dagelijks van 08.01.20 t.e.m. 28.03.20
Duur: 5 dagen
Formule: 4 x ontbijt - 2 x lunch - 4 x diner
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreisdatum
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Rovaniemi (RVN) op 20km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Rovaniemi en korte transfer naar het safarikantoor bij Santa Claus Village. Hier overschrijd je de magische poolcirkel voor het eerst en wordt de thermische kledij verdeeld. Daarna verder naar de Arctic Circle Wilderness Lodge gelegen middenin een ongerept natuurgebied. Inchecken in de gezellige kamers van het Stella Polaris House, een Panorama Design Hut of blokhutten naast de rivier die beschikken over 2 slaapkamers, woonkamer met houtkachel, keuken, badkamer en een ruime sauna. Vrije namiddag om te genieten van de heerlijke riviersauna of om de omgeving te verkennen op eigen houtje. Diner in het centrale restaurant en overnachting.
Ontbijt gevolgd door een transfer naar de hondenkennel. Je krijgt de nodige instructies over het rijden met de hondenslede en maakt vervolgens een circa 7 tot 10km lange tocht door de ongerepte wildernis (2 personen per slede - circa 2u30 inclusief transfers - circa 1u00 hondensleeën). Terugkeer naar de lodge gevolgd door lunch en vrije tijd om te wandelen of gratis gebruik te maken van de langlaufski's. Alternatief kan je ook deelnemen aan verschillende optionele excursies. Na het diner maak je nog een avondlijke tocht met sneeuwschoenen door het donker (totale duur = circa 2u00). De techniek van het sneeuwschoenwandelen wordt aangeleerd en er wordt koers gezet naar een bebost eiland omgeven door een bevroren rivier. Korte stop onderweg voor koffie/thee en zoetigheden rondom een open kampvuur. Wie weet komt het fascinerende noorderlicht je vergezellen bij gunstige klimatologische weersomstandigheden!
Ontbijt en terugkeer naar het safarikantoor waar een dag vol avontuur kan beginnen. Je gaat van start met een sneeuwscootersafari (2 personen per scooter) door de eindeloze bossen die eindigt bij een traditionele rendierboerderij. Hier kom je tot rust tijdens een korte rendiersledetocht en kom je meer te weten over de cultuur van de Lappen of Samen (totale duur = 3u00). De lunch is voorzien in Santa Claus Village. Hier heb je nog wat vrije tijd om kerstkaartjes te versturen vanuit het postkantoor of de Kerstman te bezoeken in zijn officiële kantoor. Terugkeer in de namiddag naar de lodge gevolgd door sauna, diner en overnachting.
Ontbijt in het restaurant en transfer naar het safarikantoor bij Santa Claus Village. In afwachting van de aansluitende transfer naar het Arctic Snowhotel kan de bagage hier even worden bewaard. Na de middag transfer naar het betoverende Arctic Snow Hotel van Rovaniemi waar alles gemaakt is van ijs en sneeuw. Bezoek op eigen kracht het sneeuwrestaurant, de ijskapel en de verschillende uniek ingerichte kamers waar je de nacht zal doorbrengen. Neem zeker ook een kijkje in de bizarre sneeuwsauna, de laatste innovatie in saunawereld! Afscheidsdiner met zalm die klaargemaakt wordt rondom een open vuur in een traditionele houten kota. Overnachting in het Arctic Snow Hotel.
Mits een supplement is het ook mogelijk om de laatste nacht door te brengen in een verwarmde glazen iglo. Deze leent zich uitstekend voor het eventueel waarnemen van noorderlicht bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Verkwikkende douche en laatste ontbijt in het restaurant van het Arctic Snow Hotel. Daarna transfer naar de luchthaven.
reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Wij raden aan om de gewenste excursies vooraf en gelijktijdig met het verblijf te boeken. De definitieve volgorde van het activiteitenschema ontvang je ter plaatse. Optioneel is het mogelijk om het verblijf met 1 of meerdere nachten te verlengen.

Belangrijk:

  • Het gebruik van thermische kledij en Engelstalige begeleiding zijn steeds inbegrepen.
  • Standaard 2 personen per sneeuwscooter/slede. Singlescooter is mogelijk mits betaling supplement. Kinderen worden in een slede door de gids vervoerd.
  • Bij schade aan een sneeuwscooter bedraagt het eigen risico €900.
  • Minimumleeftijd om een normale sneeuwscooter te besturen bedraagt 16 jaar en een rijbewijs is verplicht.