Shortbreak hoogtepunten Fins Lapland

REISDETAIL

Deze unieke shortbreak naar Fins Lapland bulkt van de unieke ervaringen: overnacht in het betoverende sneeuwkasteel van Kemi, maak een onvergetelijke cruise op de Botnische Golf met de ijsbreker Sampo, bezoek het dorp van de Kerstman in Rovaniemi en verblijf 2 nachten in Iso Syöte op één van de meest fotogenieke locaties in Lapland.

Afreis: op aanvraag van 18.01.20 t.e.m. 12.04.20
Duur: 5 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Kemi (KEM) en Oulu (OUL)
Transfers: inbegrepen

Finnair-vluchten Brussel-Helsinki en Helsinki-Kemi. Transfer naar Kemi en inchecken in het Lumilinna sneeuwkasteel. Je ontvangt er een thermische slaapzak en draagt best een dikke muts alvorens naar je slaapkamer in het sneeuwhotel te gaan voor een onvergetelijke overnachting in een feeëriek decor van ijs en sneeuw. Facultatief kan je ook genieten van een bijzonder diner in het sneeuwrestaurant of het verwarmde restaurant met panoramisch uitzicht over de bevroren Botnische Golf (moet op voorhand worden gereserveerd - prijzen op aanvraag verkrijgbaar).
Verkwikkende douche en stevig ontbijtbuffet. Daarna word je opgehaald voor de transfer naar de haven van Kemi. Hier wacht de ijsbreker Sampo die zich met veel kracht een weg door het pakijs van de Botnische Golf zal banen. Middenin het ijsveld maakt de Sampo een groot wak waarna je, warm gehouden door een thermisch pak, het ijskoude water kan induiken. Terugvaart naar het vasteland en lunch in het restaurant met panoramisch uitzicht over de bevroren Botnische Golf.
Tip: alternatief kan je ook opteren voor een sneeuwscootersafari op de Botnische Golf tot aan de ijsbreker Sampo. Het is een onvergetelijke belevenis om over de eindeloze bevroren zee te rijden en het schip uit het niets te zien opdoemen. Na gezwommen te hebben in het ijswak en een soeplunch aan boord, keer je terug naar het vasteland. Voor deze sneeuwscootersafari geldt een supplement van € 180 per persoon (2 personen per scooter) of € 270 (1 persoon per scooter). Aanrader!
's Namiddags vertrek per bus naar Rovaniemi met aankomst circa anderhalf uur later. Korte wandeling naar het centraal gelegen Hotel Santa Claus waar je de komende nacht doorbrengt.
Ontbijtbuffet en vrije tijd om Rovaniemi te verkennen. Bezoek eventueel het interactieve Arktikum-museum waar je alles te weten komt over het leven in arctische gebieden. Het is ontworpen door de bekende Finse acrhitect Alvar Aalto en daardoor ook zeer interessant in bouwkundig opzicht. Je kan ook met de lokale bus (niet inbegrepen) naar Santa Claus Village dat precies op de Poolcirkel gelegen is. Mogelijkheid om kerstkaartjes te versturen vanuit het postkantoor of de Kerstman te bezoeken in zijn officiële kantoor.
's Namiddags transfer langs prachtige besneeuwde landschappen naar Iso Syöte (circa 2u00) dat gelegen is middenin de meest fotogenieke winteromgeving van Fins Lapland. Je verblijft er in een hotelkamer bovenop een heuvel met prachtig uitzicht over een nationaal park en goede kansen op het waarnemen van noorderlicht. Diner in het hotelrestaurant en overnachting.
Ontbijt in het restaurant en vrije dag om te skiën, snowboarden, langlaufen of deel te nemen aan facultatieve excursies. 's Avonds diner in het restaurant.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Oulu. Finnair-vluchten Oulu-Helsinki en Helsinki-Brussel.
Tip: verleng je verblijf in Iso Syöte met 1 of meerdere nachten zodat je meerdere winteractiviteiten kan inplannen. Vanaf 4 nachten is het ook mogelijk om te verblijven in een typische Finse blokhut mits supplement.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail