Saija multi-activiteitenweek

REISDETAIL

De Saija-lodge is een kleinschalige accommodatie met huiselijke sfeer diep verscholen in de Finse taïga. Ze is gebouwd in traditionele stijl en wordt uitgebaat door een bijzonder gastvrije familie. Door de sneeuwrijke ligging net ten zuiden van de Poolcirkel is het een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve wintervakantie . Je beleeft hier beslist een onvergetelijke tijd.

Afreis: elke zaterdag van 01.12.18 t.e.m. 06.04.19 (niet op 22.12.18 en 29.12.18)
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 2 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Oulu (OUL) op 150km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Oulu en transfer naar Saija. Welkomstdiner en overnachting.
Na het ontbijt wordt het programma van de komende dagen toegelicht en volgt een introductie in het langlaufen. Eens de basistechnieken onder de knie trekken we erop uit voor een 2u durende tocht in de omgeving. Na de lunch kan je nog individueel langlaufen zonder gids. Diner en overnachting.
Vandaag ontmoet je de huskies en leer je hoe een hondslede bestuurd moet worden. Er wordt een korte 2u durende hondensledetocht gemaakt van 13km waarbij iedereen zijn eigen hondenspan heeft met 4 tot 6 honden. Diner en overnachting.
Na verdeling van de thermische uitrusting en de nodige veiligheidsinstructies, maken we een dagtocht (circa 5u) met de sneeuwscooter (1 of 2 personen per scooter). Terwijl de adrenaline door je aders stroomt, geniet je van de snelheid en de schitterende omgeving. Onderweg wordt de lunch bereid rondom een open vuur. Diner en overnachting.
Er staat een 3u durende sneeuwschoenwandeling op het programma waarbij je alles verneemt over de fauna en flora van de Finse taïga. We pauzeren voor koffie en thee in de wildernis. In de late namiddag wordt de rooksauna warmgestookt. Diner en overnachting.
Vandaag staat een 4 tot 6u durende hondensledetocht op het programma waarbij ongeveer 30km wordt overbrugd. Lunch rond een kampvuur. Diner en overnachting.
Bezoek aan de traditionele rendierboerderij Virkkunen waar de rendierhouders enthousiast vertellen over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. In de woonkamer genieten we van koffie, thee en sandwiches met gerookt rendiervlees. Op de terugweg stoppen we in Taivalkoski, een typisch Fins dorp waar je authentieke souvenirs kan kopen.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Oulu.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Saija Lodge

Ligging: gelegen aan het Jokijärvi-meer in noordoost-Finland temidden van de overweldigende natuur.
Faciliteiten: in het hoofdgebouw bevindt zich het gezellige restaurant Pirtti met een plafondhoge houtoven. In de keuken worden typisch Finse gerechten bereid. Ze smaken het best na een sessie in de aan het meer gelegen rooksauna. In de ernaast gelegen grote blokhutten bevinden zich de slaapkamers.
Kamers: de sfeervolle slaapkamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen en bestaan uit 2 verdiepingen met een apart slaapgedeelte voor 2 personen. Ze beschikken allemaal over een badkamer met douche/wc en privé-sauna. Voor kleine groepen of families staan ook nog 2 aparte vakantiehuizen ter beschikking (prijzen op aanvraag).

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs