Rondane Summer Adventure Week - Nieuw!

REISDETAIL

Zin om je survival skills te testen in de Noorse bergen? Kies dan voor deze avonturenweek in het Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut of hotelkamer van de Rondane River Lodge die sinds het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Verschillende buitenactiviteiten zijn inbegrepen zoals een initiatie packraften, een 2-daagse begeleide wandeltocht met overnachting in tenten, een elandensafari en een kanotocht op eigen houtje.

Afreis: 12.07.20 - 19.07.20 - 26.07.20 - 02.08.20 - 09.08.20
Duur: 8 dagen
Transport: eigen wagen of vluchten met huurwagen
Formule: 7 x ontbijt - 6 x lunchpakket - 2 x diner
Verblijf: blokhut of hotelkamer in de Rondane River Lodge
Deelnemers: minimaal 2 - maximaal 6 personen

Verwelkoming door de eigenaars van de Rondane River Lodge en inchecken in je eigen knusse blokhut of hotelkamer. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de lodge. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.
Geniet van een stevig ontbijtbuffet en maak je eigen lunchpakket. Daarna volgt een transfer naar het vertrekpunt. Hier krijg je de nodige instructies vooraleer de packrafting initiatie aan te vatten. Een packraft is een opblaasbare kajak die dankzij het compacte formaat gemakkelijk kan worden gedragen in een rugzak. Daardoor kan je eenvoudig switchen tussen varen en wandelen tijdens (meerdaagse) trekkings en zodoende langere afstanden afleggen of meer afgelegen plekken bereiken. Verschillende rivieren in het Rondane Nationaal Park lenen zich uitermate voor packrafting, de laatste nieuwe outdoor-trend. Wedden dat je snel de smaak te pakken zal hebben?
Na het ontbijt breng je alles in gereedheid voor een 2-daagse begeleide trekking in het Rondane Nationaal Park. De route en bestemming worden afgestemd op de weersomstandigheden en mogelijkheden van de deelnemers. Je kan alleszins rekenen op een pittige tocht met prachtige uitzichten op de meer dan 2000m hoge toppen van het gebergte. Onderweg wordt ook de nodige aandacht besteed aan verschillende survival skills. Je overnacht in kwalitatieve tenten. Iedereen steekt een handje toe bij het opzetten van de tenten en het bereiden van de maaltijden. Na de overnachting keer je terug naar de Rondane River Lodge voor een warme douche en welverdiende rust.
Tijdens de vrije dag kan je een tocht maken op eigen houtje of deelnemen aan verschillende optionele activiteiten zoals een introductie zoetwatervissen, paardrijden, fietsen, mountainbiken, wildwaterraften, canyoning of een muskusossensafari in het Dovrefjell Nationaal Park. Bij zonsondergang start de elandensafari. Met een oude Noorse legerjeep rijd je naar de beste plekjes in de omgeving van de Rondane River Lodge waar regelmatig wilde elanden worden gesignaleerd.
Panoramische transfer met je eigen wagen langs de Rondanevegen, één van de 18 nationale toeristische routes van Noorwegen, naar het vertrekpunt van de kanotocht. Vervolgens kan je, naar keuze, gedurende een halve of hele dag de rivier stroomafwaarts kanoën. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op het Rondane Nationaal Park en passeer je verschillende zandstrandjes die zich uitstekend lenen voor een picknick of pootjebaden. Aanmeren van de kano bij het afgesproken eindpunt en transfer terug naar het vertrekpunt. Op aanvraag kan ook een 2-daagse kanotocht worden ingepland met 1 nacht wildkamperen onderweg.
Vroege transfer naar Øverdalssætra waar zich een authentieke geitenboerderij bevindt. Help mee om de geiten te melken en proef de huisgemaakte geitenkaas tijdens een typisch Noors ontbijt op de boerderij. Start daarna de beklimming naar de top van de berg Pika (1.157m) met een fantastisch 360° uitzicht over de andere toppen van het Rondane Nationaal Park en de eindeloze bossen die tot in Zweden reiken! Langs puimsteenvelden en dennenbossen daal je terug af naar de Rondane River Lodge. De totale duur van de wandeling bedraagt circa 3 tot 4 uur en is geschikt voor wandelaars met een normale fysieke conditie. Op aanvraag kan deze wandeling ook begeleid worden (500 NOK per volwassene en 300 NOK per kind 2-11j. ter plaatse te betalen).
Laatste ontbijt en afscheid van Rondane Nationaal Park.

Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo of deel uitmaken van een grotere rondreis door Noorwegen. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

NORTH and AWAY biedt een aantal facultatieve excursies aan die gelijktijdig met de adventure week gereserveerd kunnen worden. Ze laten je op een ontspannende manier kennis maken met de ongerepte wildernis in de Noorse berg- en fjellwereld. De duur van de activiteiten is steeds indicatief en varieert naargelang de wensen van de deelnemers en de weersomstandigheden. Er wordt steeds zoveel mogelijk op maat van de deelnemers gewerkt wat een unieke natuurbeleving ongetwijfeld verzekert!