Relaxen in het Solstrand Hotel & Bad

REISDETAIL

Het Solstrand Hotel & Bad in Os ligt 30km ten zuiden van Bergen aan de oevers van de prachtige Hardangerfjord. Het hotel wordt al vier generaties uitgebaat door de familie Schau-Larsen en is gevestigd in een historisch gebouw uit 1896. De talrijke wellnessfaciliteiten en de natuurlijke omgeving creëren een oase van rust. Ook voor actievelingen is er genoeg te beleven in de omgeving.

Afreis: dagelijks van 01.01.18 tot 31.12.18
Duur: 4 dagen
Formule: halfpension

SAS-vlucht Brussel-Bergen (via Oslo of Kopenhagen) en transfer per expressboot van de luchthaven naar het hotel. Check-in en avondmaal.
Geniet van de vele faciliteiten van het hotel of verken de schitterende omgeving. Mogelijke uitstapjes zijn:
- Bezoek Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied, met zijn kleurrijke hanzekade en dagelijkse vismarkt. De stad is gemakkelijk te bereiken per bus, ferry of taxi vanuit het hotel. Met een optionele Bergen Card (ter plaatse aan te kopen) kan je gedurende 24 of 48u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer binnen de stadsgrenzen en heb je gratis toegang tot de meeste bezienswaardigheden.
- Ook Troldhaugen, de woonplaats van de componist Edvard Grieg, en Rosendal Baroni, een schitterend landhuis met prachtige tuin, zijn bereikbaar met het openbaar vervoer.
- Er zijn talrijke mogelijkheden om te wandelen of fietsen in de omgeving van het hotel. Kaarten zijn verkrijgbaar in het hotel en fietsen kunnen gehuurd worden aan de receptie.
- Boot- of zeilexcursies op de fjord kunnen op aanvraag geregeld worden door het hotel en ook zeekajakken behoort tot de mogelijkheden.
- Bjørnefjorden Golf Club ligt op slechts 10 minuten wandelen van het hotel en beschikt over een 9 holes golfbaan en 2 golfsimulators. Alle materiaal kan ter plaatse gehuurd worden.
- Gletsjerwandelingen en zomerski met zicht op de fjorden zijn mogelijk op de Folgefonna gletsjer en kunnen op aanvraag geregeld worden.
- Of bekijk het fjordenlandschap vanuit de lucht en maak een adembenemende uitstap per watervliegtuig of helikopter.

In dit pakket is ook een ticket voor de Norway in a nutshell excursie inbegrepen. Tijdens deze prachtige dagtocht (volledig met openbaar vervoer) bezoek je de absolute hoogtepunten van het zuidelijke fjordengebied. Vanaf Bergen-station spoor je naar Myrdal, een deel van de spectaculaire Bergensbanen die Oslo en Bergen verbindt en algemeen beschouwd wordt als één van de mooiste treintrajecten ter wereld. Vervolgens daal je af van Myrdal naar Flåm met fantastische uitzichten op schitterende watervallen onderweg. Tijdens de aansluitende minicruise verken je de uiterst smalle Aurlands- en Nærøyfjorden op weg naar Gudvangen. Een comfortabele autocar brengt je van hieruit naar Voss waar je aansluiting hebt op de trein terug naar Bergen.
Transfer per ferry van het hotel naar de luchthaven en SAS-vlucht Bergen-Brussel (via Oslo of Kopenhagen).