Onthaasten aan de Zweedse & Deense kust

REISDETAIL

Tijdens deze 8-daagse fly & drive verken je Skane dat bekend staat als de Provence van Zweden omwille van zijn landelijke karakter en zachte klimaat. Per ferry reis je vervolgens naar Denemarken waar je kan uitwaaien aan de pittoreske noordkust van Sjaelland en Kopenhagen kan bezoeken. Je verblijft in een 100% ecologische boerderij , comfortabele charmehotels en een luxehotel in Kopenhagen.

Afreis: dagelijks van 01.05.18 tot 31.10.18
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 7
Verblijf: 100% ecologische boerderij, comfortabele charmehotels en eersteklasse designhotel met centrale ligging in Kopenhagen

Vlucht Brussel-Kopenhagen en afhalen van de huurwagen. Je verlaat al meteen Denemarken en zet koers naar het indrukwekkende brug- en tunnelcomplex over de Öresund naar Malmö in Zweden (tol circa € 48 voor een standaard wagen is ter plaatse te betalen). Bezoek daarna de 3de grootste stad van Zweden met haar levendige centrum en vele musea. Liefhebbers van moderne gebouwen zullen ook zeker onder de indruk raken van de Turning Torso, met 190m de hoogste wolkenkrabber in Noord-Europa. Rijd daarna verder naar Vellinge waar je verblijft in de 100% ecologische varkens- en koeienboerderij van Ängavallen. Geniet hier van de uitstekende keuken want er wordt enkel gewerkt met streekproducten en vlees/groenten van eigen makelij.
Na een gezond ontbijt rijd je eerst naar Trelleborg en bezoek de reconstructie van een oud Vikingfort. Vervolgens naar Ystad langs een mooie panoramische route met uitzicht over zee. De vele zandstranden onderweg nodigen uit voor een eerste zwempartij in de azuurblauwe zee. Ystad is een pittoresk havenstadje bekend om de politieavonturen van inspecteur Wallander. Stop daarna bij de Ales Stenar, runenstenen die aan Stonehenge doen denken, alvorens naar het kleurrijke Simrishamn te rijden met zijn pittoreske jachthaven. Rustige plattelandswegen leiden tenslotte naar Karlaby Kro in Tommarp waar je de komende 2 nachten verblijft. Door de landelijke ligging, uitstekende keuken en wellnessafdeling met zwembad zal je hier zeker kunnen onthaasten.
Tijdens de vrije dag in Tommarp raden we een uitstap aan naar het Stenhuvuds Nationaal Park waar goed gewandeld kan worden in een heuvelachtig landschap met prachtige bossen en witte zandstranden. Let ook zeker op het gezang van de talrijke vogels die hier hun thuisbasis hebben. Nadien kan je nog koers zetten naar het dorpje Kivik dat bekend staat om zijn talrijke appelboomgaarden die hier uitstekend gedijen in het zachte microklimaat. Het is ook een charmant vissersdorp met kronkelstraatjes en typische vakwerkhuizen.
Vandaag verken je het binnenland van Skåne met zijn uitgestrekte koolzaadvelden, kastelen en kloosters. Bezoek ook de universiteitsstad Lund met haar goed bewaard middeleeuws stadscentrum en vele gezellige koffiehuisjes. Verder noordwaarts passeer je de kleine keramiekfabriek van Wallåkra waar je de pottenbakkers aan het werk kan zien. Eindbestemming van de dag is het schiereiland Kullen met zijn mooie vissersdorpen en badplaatsen waaronder Arild waar je de komende nacht verblijft. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het natuurreservaat Kullaberg met zijn indrukwekkende rotskusten waarop de zee genadeloos inbeukt.
Rijd langs de westkust van het schiereiland Kullen naar Helsingborg, ook wel de parel van de de zee-engte genoemd. Het is een levendige stad met een spectaculair uitzicht over de Öresund. Hier neem je de ferry (circa € 47 voor een standaard wagen ter plaatse te betalen) naar Helsingør in Denemarken. Na aankomst kan je het Kronborg Slot bezoeken dat het decor vormde voor Hamlet, het beroemde toneelstuk van William Shakespeare dat hier nog regelmatig opgevoerd wordt. Langs de noordkust van Sjaelland, met zijn mooie zandstranden en helder water, zet je koers naar Gilleleje met zijn vele typische met riet gedekte huizen. Je overnacht 2 keer in het Gilleleje Badehotel met zicht op het strand en het Kattegat.
Tijdens de vrije dag in Gilleleje kan je uitwaaien op de langgerekte stranden of gebruikmaken van de wellnessafdeling van het hotel met verschillende sauna's en stoombaden. Je kan natuurlijk ook uitstapjes maken naar o.a. het cisterciënzerklooster van Hornbaek, het Nordsjaellands Sommerpark, het Fredensborg Slot of het meer van Esrum in het binnenland.
Rijd vandaag zuidwaarts naar Kopenhagen, de aantrekkelijke hoofdstad van Denemarken. Bezoek zeker het Tivoli, het oudste pretpark ter wereld gelegen in het hart van de stad. Andere hoogtepunten zijn 's werelds langste winkelwandelstraat Strøget en de kleurrijke kade van Nyhavn. Een bezoek aan de wereldberoemde kleine zeemeermin mag natuurlijk niet ontbreken. Je overnacht in het centraal gelegen designhotel SP34.
Benut de rest van de dag om Kopenhagen verder te verkennen. Daarna terugrit naar de luchthaven, inleveren van de huurwagen en vlucht Kopenhagen-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Extra info

Huurwagencategorieën

  • Cat. A: Toyota Aygo of gelijkwaardig - 4 plaatsen - 1 koffer
  • Cat. C: Volkswagen Golf of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 2 koffers
  • Cat. D: Volkswagen Passat of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 2 koffers
  • Cat. E: Volkswagen Touran of gelijkwaardig - 7 plaatsen - 2 koffers
  • Cat. G: Audi A4 Avant station wagon of gelijkwaardig - 5 plaatsen - 4 koffers
  • Cat. K: Ford Transit of gelijkwaardig - 9 plaatsen - 4 koffers

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1335
Single als 3de persoon € 1605
Extra bed volwassene als 3de persoon in dubbel € 635
Extra bed kind 2-11j. als 3de persoon in dubbel € 570
Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1360
Auto bezet door 4 personen (2 dubbels) € 1265
Single als 3de persoon € 1605
Extra bed volwassene als 3de persoon in dubbel € 635
Extra bed kind 2-11j. als 3de persoon in dubbel € 570
Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1395
Auto bezet door 4 personen (2 dubbels) € 1285
Single als 3de persoon € 1605
Extra bed volwassene als 3de persoon in dubbel € 635
Extra bed kind 2-11j. als 3de persoon in dubbel € 570
Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1625
Auto bezet door 4 personen (2 dubbels) € 1400
Single als 3de persoon € 1605
Extra bed volwassene als 3de persoon in dubbel € 635
Extra bed kind 2-11j. als 3de persoon in dubbel € 570
Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1425
Auto bezet door 4 personen (2 dubbels) € 1300
Single als 3de persoon € 1605
Extra bed volwassene als 3de persoon in dubbel € 635
Extra bed kind 2-11j. als 3de persoon in dubbel € 570
Prijs
Auto bezet door 2 personen (1 dubbel) € 1895