Ontdekkingsreis dwars door Lapland

REISDETAIL

Deze individuele rondreis brengt je over land van Luleå aan de Botnische Golf naar Tromsø aan de Arctische Oceaan. Onderweg staan originele overnachtingen in het boomhotel en ijshotel van Jukkasjärvi op het programma. Daarna verblijf je in het wintersportoord Björkliden om te eindigen in het Parijs van het Noorden. Mogelijke excursies staan in het teken van hondenslede, sneeuwscooter of het noorderlicht.

Afreis: elke maandag van 17.12.18 t.e.m. 08.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: ontbijt x 4
Vluchten: inbegrepen
Luchthavens: Luleå (LLA) en Tromsø (TOS)
Transfers: allemaal inbegrepen behalve de laatste transfer van het Scandic Ishavshotel naar de luchthaven van Tromsø (100 NOK per volwassene en 70 NOK per kind)
Verblijf: het unieke treehotel - het betoverende ijshotel - gezellige blokhutten - eersteklasse hotel in Tromsø

SAS-vluchten Brussel-Luleå. Aansluitende transfer (circa 1u00) naar het unieke boomhotel in Harads. Inchecken in de gekozen luxe-boomhut waar je de komende nacht hoog en droog zal verblijven.
Je hebt de keuze uit 5 verschillende kamers:
- The Cabin
- The Mirror Cube
- The Bird's Nest
- The Blue Cone
- The UFO
's Avonds kan je facultatief gebruik maken van de unieke boomsauna of genieten van een heerlijk diner.
Ontbijt gevolgd door een transfer naar het station van Boden en treinrit naar de mijnstad Kiruna (circa 3u30). Dit traject zal niet snel vervelen want de prachtige sneeuwlandschappen, eindeloze bossen en uitzichten op het hooggebergte rijgen zich in snel tempo aan elkaar. Geregeld houdt de trein even halt in onooglijk kleine dorpjes met pittoreske stationnetjes. Aankomst in de vroege namiddag in Kiruna gevolgd door een transfer naar het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi. 's Avonds overnachting in het ijshotel. Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche. Overdag kan je deelnemen aan verschillende facultatieve activiteiten naar keuze. Je overnacht in een comfortabele Nordic of Arctic Hotel Chalet met douche/wc. Mits wat geluk kan je het noorderlicht gadeslaan bij gunstige meteorologische omstandigheden.
Ontbijt in het restaurant en bustransfer (circa 2u30) naar het skioord Björkliden niet ver van de Noorse grens. Gaandeweg worden de berglandschappen imposanter en bereik je de oevers van het gigantische en volledig bevroren Torneträsk-meer. Na aankomst is er tijd om je te installeren in de gezellige Kåppas blokhutten met sauna en panoramisch uitzicht over de omgeving. 's Avonds kan je je eigen potje koken of genieten van een diner in het hotelrestaurant gevolgd door overnachting in een blokhut.
Tip: het is ook mogelijk om 3 nachten te verblijven in Hotel Fjället i.p.v. de blokhutten op basis van halfpension. Contacteer ons voor een aangepaste offerte.
Je kan ook inschrijven voor facultatieve excursies zoals sneeuwscootersafari's, hondensledetochten, sneeuwschoenwandelen en zelfs helikopterskiën (prijzen op aanvraag). Hoogtepunt voor de meeste bezoekers is echter een noorderlichtexcursie naar het Abisko Sky Station. Dit is Europa's beste locatie om de aurora borealis te kunnen observeren met een gemiddeld waarnemingspercentage van maar liefst 82% tijdens het vorige winterseizoen!
Ontbijt en treinrit met Narvik in Noorwegen als eindbestemming. Onderweg passeer je Riksgränsen, het laatste dorp op Zweedse bodem gevolgd door een spectaculaire afdaling naar de Ofotfjorden. Eeuwenlang vormde deze spoorlijn een belangrijke schakel voor de mijnbouwindustrie in Kiruna. De ertsen werden hierlangs naar Narvik getransporteerd vanwaar ze verscheept konden worden naar de rest van Europa. Dit is trouwens de meest noordelijke spoorlijn van Europa!
In Narvik stap je aansluitend over op een comfortabele autocar voor de rit naar Tromsø (ticket ter plaatse aan te schaffen = ongeveer 450 NOK per persoon) dat ook bekendheid geniet als het “Parijs van het noorden”. Het is de noordelijkste universiteitsstad ter wereld die circa 350km ten noorden van de Poolcirkel ligt omgeven door een prachtig fjorden- en berglandschap. Het gezellige stadscentrum herbergt talrijke cafés en restaurants waar je de arctische keuken kan proeven. Tot de belangrijkste attracties behoren de moderne IJszeekathedraal met haar imponerende glas-in-loodraam en het interactieve Polaria-museum dat volledig in het teken staat van het leven in de arctische gebieden.
Laatste ontbijt, bustransfer (ter plaatse te betalen = 100 NOK per volwassene en 70 NOK per kind) naar de luchthaven van Tromsø en SAS-vluchten Tromsø-Brussel.
Het is mogelijk om de reis nog te verlengen met 1 of meerdere nachten in Tromsø zodat er meer tijd is voor optionele excursies zoals een boottocht of walvissafari.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

  • Het Treehotel in Harads

Het is mogelijk om excursies te boeken wanneer minstens 2 nachten in het Treehotel worden doorgebracht. Klik hier voor meer informatie.

  • Het ijshotel van Jukkasjärvi

Op dag 3 en 4 kan je deelnemen aan verschillende facultatieve activiteiten naar keuze.

  • Björkliden

Op dag 4, 5 en 6 kan je inschrijven voor facultatieve excursies zoals sneeuwscootersafari's, hondensledetochten, sneeuwschoenwandelen en zelfs helikopterskiën (prijzen op aanvraag). Hoogtepunt voor de meeste bezoekers is een noorderlichtexcursie naar het Aurora Sky Station. Dit is Europa's beste locatie om de aurora borealis te kunnen observeren met een gemiddeld waarnemingspercentage van maar liefst 82% tijdens het vorige winterseizoen!

  • Tromsø

Het is mogelijk om excursies te boeken vanuit Tromsø wanneer de reis met 1 of meerdere nachten verlengd wordt.