Noorderlichtcruise en Snowhotel Kirkenes

REISDETAIL

's Winters is Noors Lapland een ideale locatie om het noorderlicht of aurora borealis te kunnen waarnemen. Tijdens deze 5-daagse rondreis combineer je een bezoek aan Tromsø met een Hurtigruten-zeereis langs de Noordkaap en een onvergetelijke overnachting in het sneeuwhotel van Kirkenes. Kortom: alle hoogtepunten van winters Noorwegen op een rijtje!

Afreis: op aanvraag van 17.12.18 t.e.m. 17.04.19
Duur: 5 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Tromsø (TOS) en Kirkenes (KKN)
Transfers:
- Enkel de transfer tussen de luchthaven en het hotel in Tromsø gebeurt met de luchthavenbus en is ter plaatse te regelen (100 NOK per volwassene en 70 NOK per kind 4-15j.)
- Overige transfers zijn inbegrepen

Vlot aansluitende SAS-vluchten Brussel-Oslo en Oslo-Tromsø. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus naar het centrum en inchecken in het Scandic Ishavshotel. Vrije avond voor een eerste verkenning van het “Parijs van het Noorden” en overnachting.
Stevig ontbijtbuffet en vrije dag om Tromsø uitgebreid te verkennen. Het is de noordelijkste universiteitsstad ter wereld die circa 350km ten noorden van de Poolcirkel ligt omgeven door een prachtig fjorden- en berglandschap. Het gezellige stadscentrum herbergt talrijke cafés en restaurants waar je de arctische keuken kan proeven. Tot de belangrijkste attracties behoren de moderne IJszeekathedraal met haar imponerende glas-in-loodraam en het interactieve Polaria-museum dat volledig in het teken staat van het leven in de arctische gebieden. Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad kan je een ritje maken met de Fjellheisen-kabellift.
Je kan ook deelnemen aan verschillende facultatieve activiteiten zoals een rendiersledetocht, sneeuwscootersafari of hondensledetocht die beide doorgaan in de prachtige Lyngen-Alpen ten oosten van Tromsø.
's Avonds scheep je in aan boord van de Hurtigruten voor een 3-daagse zeereis met vertrek om 18u30. Overnachting aan boord in een ongespecifieerde binnen- of buitenkajuit (hutnummer wordt aan boord meegedeeld) inclusief dagelijks ontbijtbuffet.
Vroeg in