Noorderlichtcruise en Snowhotel Kirkenes

REISDETAIL

's Winters is Noors Lapland een ideale locatie om het noorderlicht of aurora borealis te kunnen waarnemen. Tijdens deze 5-daagse rondreis combineer je een bezoek aan Tromsø met een Hurtigruten-zeereis langs de Noordkaap en een onvergetelijke overnachting in het sneeuwhotel van Kirkenes. Kortom: alle hoogtepunten van winters Noorwegen op een rijtje!

Afreis: op aanvraag van 17.12.19 t.e.m. 17.04.20
Duur: 5 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Tromsø (TOS) en Kirkenes (KKN)
Transfers: inbegrepen

Vlot aansluitende SAS-vluchten Brussel-Oslo en Oslo-Tromsø. Transfer met de luchthavenbus naar het centrum en inchecken in het Scandic Ishavshotel. Vrije avond voor een eerste verkenning van het “Parijs van het Noorden” en overnachting.
Stevig ontbijtbuffet en vrije dag om Tromsø uitgebreid te verkennen. Het is de noordelijkste universiteitsstad ter wereld die circa 350km ten noorden van de Poolcirkel ligt omgeven door een prachtig fjorden- en berglandschap. Het gezellige stadscentrum herbergt talrijke cafés en restaurants waar je de arctische keuken kan proeven. Tot de belangrijkste attracties behoren de moderne IJszeekathedraal met haar imponerende glas-in-loodraam en het interactieve Polaria-museum dat volledig in het teken staat van het leven in de arctische gebieden. Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad kan je een ritje maken met de Fjellheisen-kabellift.
Je kan ook deelnemen aan verschillende facultatieve activiteiten zoals een rendiersledetocht, sneeuwscootersafari of hondensledetocht die doorgaan in de prachtige Lyngen-Alpen ten oosten van Tromsø. Alternatief behoort ook een walvissafari tot de mogelijkheden.
's Avonds scheep je in aan boord van de Hurtigruten voor een 3-daagse zeereis met vertrek om 18u30. Overnachting aan boord in een ongespecifieerde binnen- of buitenkajuit (hutnummer wordt aan boord meegedeeld) inclusief dagelijks ontbijtbuffet.
Vroeg in de morgen bereik je Hammerfest, 's werelds noordelijkste stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2.100 km tot de noordpool. Het Hurtigruten schip vaart vervolgens door de Magerøysund naar Honningsvåg. Bezoek optioneel het 307m hoog uit de oceaan verrijzende Noordkaapplateau gelegen op 71 graden noorderbreedte.
's Morgens bevind je je op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Caïro en Istanbul, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens in Kirkenes. Daarmee is het eindpunt van de Hurtigruten-reis bereikt. Ontscheping en aansluitende transfer naar het centrum of mogelijkheid om deel te nemen aan een facultatieve excursie.
Om 18u00 volgt de transfer naar het sneeuwhotel voor een welkomstdrankje in de sneeuwbar en een 3-gangen diner in een zeer gezellige houten kota rondom een open vuur. Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan het nabijgelegen rendierenpark. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de overnachting in het sneeuwhotel. Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
Voor wie liever niet in het sneeuwhotel slaapt, kan dit ook vervangen worden door overnachting in een verwarmde blokhut (gamme cabin) met panoramische ramen om het noorderlicht waar te nemen bij gunstige klimatologische omstandigheden. Vraag om een herberekening.
's Ochtends geniet je van een verkwikkende sauna en een stevig ontbijt. Vervolgens transfer naar de luchthaven en SAS-terugvluchten Kirkenes-Oslo en Oslo-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Je kan desgewenst deelnemen aan volgende optionele excursies vanuit Tromsø, tijdens de noorderlichtcruise met Hurtigruten en/of bij het Kirkenes Snowhotel: