Nieuwjaar in Reykjavik

REISDETAIL

Combineer een bezoek aan het bruisende Reykjavik met een onvergetelijke jaarovergang. IJslanders vieren dat in stijl met vreugdevuren en spectaculair vuurwerk. Verken ook de hoogtepunten van de Golden Circle en ga op zoek naar het indrukwekkende noorderlicht. Heerlijk relaxen doe je in het azuurblauwe water van de beroemde Blue Lagoon.

Afreis: zondag 30.12.18 vanuit Brussel rechtstreeks naar Reykjavik
Duur: 5 dagen
Formule: 4 x ontbijt – 1 x oudejaarsdiner
Deelnemers: geen minimum
Begeleiding: individueel verblijf - Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Keflavik (KEF) op 50km
Transfers: inbegrepen van/naar hotel met de luchthavenbus.

30/12/2018
Rechtstreekse vlucht Brussel-Keflavik met Icelandair. Aankomst in de namiddag in IJsland. Individuele bustransfer naar de Blue Lagoon om te relaxen in dit azuurblauwe natuurlijke warmwaterbad (toegang niet inbegrepen en optioneel bij te bestellen). Vervolgens bustransfer naar Reykjavik centrum en inchecken in het Icelandair Hotel Reykjavik Natura of Hilton Hotel Reykjavik Nordica.
31/12/2018
Ontbijt waarna je desgewenst kan deelnemen aan een stadsverkenning met een Engelstalige lokale gids (minimaal 6 deelnemers vereist). Tijdens deze tocht kom je meer te weten over bijzondere tradities en IJslandse volksverhalen die te maken hebben met de magische jaarovergang. Ook enkele minder voor de hand liggende attracties staan op het programma waaronder:
De vuurwerkverkoop van de Icelandic Rescue Teams: met meer dan 600 ton (2kg per inwoner) behoren de IJslanders tot de grootste vuurwerkmakers ter wereld!
Het oude kerkhof van Reykjavik waar, volgens een IJslandse legende, de doden weer tot leven komen tijdens oudejaarsnacht.
De voorstad Hafnarfjördur die in IJsland bekend staat om haar grote elfenpopulatie waarover vele van de beroemde IJslandse saga's verhalen.
Er wordt afgesloten rond een gezellig open vuur om afscheid te nemen van het voorbije jaar op de traditionele IJslandse manier.
Alternatief kan je natuurlijk ook de vele bezienswaardigheden en uitnodigende winkelstraten van Reykjavik verkennen op eigen houtje.
's Avonds wacht een feestelijk buffet in het SATT-restaurant (Icelandair Hotel Reykjavik Natura) of een exclusief viergangendiner in het gerenommeerde VOX-restaurant (Hilton Hotel Reykjavik Nordica). Daarna kan je op eigen houtje gaan kijken naar het spectaculaire vuurwerk en eventueel nog het bruisende nachtleven van Reykjavik induiken.
01/01/2019
Vrije dag om lang uit te slapen, Reykjavik verder te verkennen op eigen houtje of deel te nemen aan een facultatieve excursie. Omstreeks 20u00 word je opnieuw aan het hotel opgehaald voor een excursie per (mini)bus weg van het licht van de stad op zoek naar het noorderlicht dat zich 's winters vaak voordoet bij gunstige klimatologische omstandigheden. Iets voor middernacht keer je terug naar het hotel voor de laatste overnachting.
02/01/2019
Ontbijt waarna je opgehaald wordt voor een begeleide rondrit per autocar naar het befaamde Geysir-gebied met interactief museum, de schitterende Gullfoss-waterval en het Thingvellir Nationaal Park waar de Europese en Amerikaanse aardplaten uit elkaar schuiven en zich het oudste parlement ter wereld bevindt (totale duur = circa 8u30).