Nieuwjaar in Fins Lapland - Inari

REISDETAIL

Inari behoort tot de beste plaatsen om het noorderlicht te observeren en is hét centrum van de Lapse cultuur in Noord-Finland. Tijdens dit nieuwjaarsarrangement kom je hierover alles te weten tijdens een bezoek aan het SIIDA-museum. Daarnaast neem je deel aan verschillende activiteiten waaronder een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht en bezoek aan een rendierboerderij.

Afreis: 27.12.18
Duur: 6 dagen - facultatief te verlengen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreis
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Vluchten Brussel-Helsinki 07u35-11u05 en Helsinki-Ivalo 11u40-13u20 met Finnair. Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting in het kamertype naar keuze.
's Morgens kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen.
's Namiddags bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari op het bevroren Inarimeer dat tot de grootste in Scandinavië behoort en daarom ook wel de Lapse zee wordt genoemd (totale duur = circa 2u00 - 2 personen per scooter - single supplement = € 35)!. Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel. 's Avonds kunnen er nog noorderlichtexcursies toegevoegd worden.