Nieuwjaar in Fins Lapland - Inari

REISDETAIL

Inari behoort tot de beste plaatsen om het noorderlicht te observeren en is hét centrum van de Lapse cultuur in Noord-Finland. Tijdens dit nieuwjaarsarrangement kom je hierover alles te weten tijdens een bezoek aan het SIIDA-museum. Daarnaast neem je deel aan verschillende activiteiten waaronder een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht en bezoek aan een rendierboerderij.

Afreis: 28.12.19 - 29.12.19 - 30.12.19 - 31.12.19
Duur: 6 dagen - facultatief te verlengen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreis
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Vluchten Brussel-Helsinki en Helsinki-Ivalo met Finnair. Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting in het kamertype naar keuze.
's Morgens kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen.
's Namiddags bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari op het bevroren Inarimeer dat tot de grootste in Scandinavië behoort en daarom ook wel de Lapse zee wordt genoemd (totale duur = circa 2u00 - 2 personen per scooter - single supplement = € 35)!. Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel. 's Avonds kunnen er nog noorderlichtexcursies toegevoegd worden.
Transfer naar de hondenkennel waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven van deze fascinerende dieren. Daarna worden de sledes ingespannen en vertrek je voor een prachtige sledetocht (2 personen per slede). Halverwege wordt gestopt voor de lunch waarna de bestuurder desgewenst gewisseld kan worden (totale duur inclusief 1u00 transfers = circa 3u30). Diner en overnachting in het hotel.
Na het het ontbijt kan je de rest van de dag vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski's/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen).
Met oudjaar is een extra feestelijk diner voorzien in het restaurant en het nieuwe jaar wordt ingezet met vuurwerk.
Laatste ontbijt, transfer naar de luchthaven en vluchten Ivalo-Helsinki en Helsinki-Brussel met Finnair.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op de vrije dag (dag 5) kan je inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen):