Nieuwjaar in de Finse Taïga

REISDETAIL

Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. De talrijke inbegrepen activiteiten en de vele tradities van het taïgagebied, bezorgen zowel jong als oud een onvergetelijke jaarovergang. De uitgebreide wellnessfaciliteiten van het hotel zorgen voor de nodige ontspanning na een dag vol avontuur.

Afreis: 28.12.18
Duur: 7 dagen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kajaani (KAJ) op 100km
Transfers: inbegrepen

28/12/2018
Aankomst op de luchthaven van Kajaani en transfer naar Kuhmo (circa 1u30). Welkomstaperitief, diner en overnachting.
29/12/2018
Na het ontbijt volgt een informatiebijeenkomst over het weekprogramma en verdeling van de thermische uitrusting. Nadien neem je deel aan een 2u durende introductie in verschillende winteractiviteiten waaronder een korte tocht met de paardenslee, hondenslede en sneeuwscooter. Het is een ideale gelegenheid om de verschillende activiteiten uit te proberen. Vrije namiddag om op eigen houtje de prachtige streek te verkennen of deel te nemen aan facultatieve activiteiten.
's Avonds kan je van de Finse sauna en jacuzzi genieten gevolgd door diner en folkloristisch avondprogramma.
30/12/2018
Na de nodige veiligheidsinstructies, maken we een tocht van 15 tot 20km met de sneeuwscooter (2 personen per scooter – singlescooter € 50 extra). Terwijl de adrenaline door je aders stroomt, geniet je van de snelheid en de schitterende omgeving (totale duur = 1u00). Vrije namiddag om op eigen houtje de prachtige streek te verkennen of deel te nemen aan facultatieve activiteiten.
's Avonds kan je van de Finse sauna en jacuzzi genieten gevolgd door diner en overnachting.
31/12/2018
Vandaag onderneem je een 2u durende begeleide sneeuwschoenwandeling waarbij je alles verneemt over de fauna en flora van de Finse taïga. We pauzeren onderweg voor een heerlijke kop warm bessensap in de wildernis. Vrije namiddag om deel te nemen aan facultatieve activiteiten of te genieten van de sauna en jacuzzi. Galadiner in het restaurant en aftellen naar het nieuwe jaar in de wintertuin met vuurwerk. Dansfeest voor jong en oud tot in de vroege uurtjes.
01/01/2019
In de voormiddag staat er een korte rendiersledetocht op het programma en kan je deelnemen aan een kicksledecompetitie.
In de namiddag is de transfer (45 minuten) naar de hondenkennel aan de Russische grens voorzien waar je uitleg krijgt over deze fascinerende dieren en geïntroduceerd wordt in de techniek van het mushen. Jong en oud krijgen vervolgens de kans om een korte hondensledetocht te maken in de ongerepte natuur (zelf besturen of al zittend in de slede). Onderweg wordt er gestopt voor een warme drank en snack. De totale duur van de excursie inclusief transfers bedraagt ongeveer 3u30. Vervolgens transfer terug naar het hotel.
's Avonds kan je gratis en vrijblijvend gaan kijken naar het befaamde nieuwjaarsconcert in het Kuhmo Arts Centre waarvoor bustransfers vanaf het hotel worden ingericht. Je kan natuurlijk ook genieten van de Finse sauna en jacuzzi. Beide activiteiten worden gevolgd door diner en overnachting.
02/01/2019
Ontbijt waarna je met ski's, sneeuwschoenen of te voet het meer op gaat. Vervolgens zullen je alle kneepjes van het ijsvissen worden aangeleerd door een lokale visser. Er wordt een gat geboord in het ijs en zowel de techniek met hengel als met netten komen aan bod. De verse vangst wordt onmiddellijk bereid rondom een open vuur (totale duur = 2 tot 3u00). Vrije namiddag om op eigen houtje verder te ijsvissen, de prachtige streek te verkennen of deel te nemen aan facultatieve activiteiten.
's Avonds kan je van de Finse sauna en jacuzzi genieten gevolgd door het afscheidsdiner en folkloristisch avondprogramma.
03/01/2019
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kajaani.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf