Nellim Shortbreak

REISDETAIL

Het kleinschalige en uiterst gezellige Nellim Wilderness Hotel is ideaal gelegen om het noorderlicht te observeren. Tijdens deze shortbreak beleef je de hoogtepunten van Lapland in een notendop. Maak een tocht met de sneeuwscooter, bezoek een traditionele rendierboerderij, bestuur je eigen hondenslede en verken de wildernis met sneeuwschoenen.

Afreis: dagelijks van 17.11.18 t.e.m. 31.03.19
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het sfeervolle Nellim Wilderness Hotel. Verwelkoming en verdeling van de thermische uitrustingen. Diner en overnachting in de gezellige kamers, appartementen of blokhutten.
Uitgebreid ontbijtbuffet en briefing over het weekprogramma. Daarna krijg je instructies over het besturen van een sneeuwscooter en worden de motoren gestart voor een afwisselende 4 tot 5u durende tocht naar de lokale rendierboerderij. Hier vertellen de rendierhouders enthousiast over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je kan de techniek van het lassowerpen onder de knie krijgen en kan de dieren zelf voederen. Vervolgens wordt koers gezet naar de Russische grens en bezoek je het kerkje van Nellim met een gids die boeiend vertelt over de geschiedenis van het plaatsje. Tijdens de terugrit wordt er nog halt gehouden om de techniek van het ijsvissen uit te proberen op een bevroren meer. Onderweg wordt halt gehouden voor koffie/thee rondom een open vuur (2 personen per scooter - singlesupplement € 100). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.
Vandaag maak je een 3 à 4u durende wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Bovenop de heuvels geniet je van schitterende vergezichten over het Inarimeer en het dorpje Nellim. Onderweg wordt een wildernislunch bereid rondom een open vuur. Na de dagelijkse sauna en diner maak je een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht (2 personen per scooter). De afstand varieert naargelang de weersomstandigheden en wanneer het noorderlicht zich laat zien, wordt er uiteraard een stop gemaakt.
Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek voor een 18km lange tocht door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede - singlesupplement € 100). Er wordt geregeld gestopt voor foto's of een drankje om bij op te warmen. Een heerlijke lunch staat klaar bij terugkeer evenals de warmgestookte sauna waarvan je nog een laatste keer kan genieten. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel. Voor fans van het noorderlicht staat er nog een tweede