Nellim Shortbreak

REISDETAIL

De uiterst gezellige Nellim Wilderness Lodge is ideaal gelegen om het noorderlicht te observeren. Tijdens deze shortbreak beleef je de hoogtepunten van Lapland in een notendop. Maak een tocht met de sneeuwscooter, bezoek een traditionele rendierboerderij, bestuur je eigen hondenslede en verken de wildernis met sneeuwschoenen.

Afreis: dagelijks van 06.12.19 t.e.m. 14.04.20
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar de sfeervolle Nellim Wilderness Lodge. Verwelkoming en verdeling van de thermische uitrustingen. Diner en overnachting in de gezellige kamers, appartementen of blokhutten.
Uitgebreid ontbijtbuffet en briefing over het weekprogramma. Daarna krijg je instructies over het besturen van een sneeuwscooter en worden de motoren gestart voor een afwisselende 4 tot 5u durende tocht naar de lokale rendierboerderij. Hier vertellen de rendierhouders enthousiast over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je kan de techniek van het lassowerpen onder de knie krijgen en kan de dieren zelf voederen. Vervolgens wordt koers gezet naar de Russische grens en bezoek je het kerkje van Nellim met een gids die boeiend vertelt over de geschiedenis van het plaatsje. Onderweg wordt halt gehouden voor koffie/thee rondom een open vuur (2 personen per scooter - singlesupplement € 100). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.
Vandaag maak je een 3 à 4u durende wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Bovenop de heuvels geniet je van schitterende vergezichten over het Inarimeer en het dorpje Nellim. Onderweg wordt een wildernislunch bereid rondom een open vuur. Na de dagelijkse sauna en diner maak je een avondlijke sneeuwscootersafari op zoek naar het noorderlicht (2 personen per scooter - singlesupplement € 50). De afstand varieert naargelang de weersomstandigheden en wanneer het noorderlicht zich laat zien, wordt er uiteraard een stop gemaakt.
Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek voor een 18km lange tocht door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede - singlesupplement € 100). Er wordt geregeld gestopt voor foto's of een drankje om bij op te warmen. Een heerlijke lunch staat klaar bij terugkeer evenals de warmgestookte sauna waarvan je nog een laatste keer kan genieten. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel. Voor fans van het noorderlicht staat er nog een tweede avondlijke excursie op het programma. Je gaat hiervoor naar een sfeervol noorderlichtkamp aan de oever van het Inarimeer ver weg van alle lichtvervuiling. Dit creëert optimale omstandigheden om het noorderlicht te kunnen observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Ivalo.
reisdetail reisdetail

Verblijf

Nellim Wilderness Lodge

Ligging: gelegen op 40km ten oosten van Ivalo temidden van de ongerepte natuur aan de oever van het Inarijärvi, het grootste meer van Finland en op slechts 10km van de Russische grens.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar/lounge, gezellig restaurant, open haard en hoofdsauna. Er bevinden zich verschillende noorderlichtkampen in de omgeving van het hotel en bijna dagelijks worden ook optionele noorderlichtactiviteiten georganiseerd (ter plaatse te reserveren/betalen).
Hotelkamers: 23 gezellige en gerieflijk ingerichte standaard kamers met privé-faciliteiten voor maximaal 1 tot 3 personen. De superior kamers zijn recent gebouwd in 2017 en bevinden zich in een apart gebouw.
Arctic suite appartementen: 9 ruime appartementen voor 4 tot 6 personen met 1 tot 3 slaapkamers, een badkamer en meestal privé-sauna. Sommige appartementen beschikken ook over een kitchenette, open haard en/of jacuzzi.
Kleine blokhutten: 2 kleine maar gezellige blokhutten (Lusma en Nuora) geschikt voor 2 tot 3 personen met 1 slaapkamer, een woonruimte met sofabed, kitchenette, kachel en een badkamer met privé-sauna.
Log cabin suites: 16 recent gebouwde en rustiek ingerichte log cabin suites (33m²) verdeeld over 4 ruime blokhutten. Ze zijn gelijkaardig aan de grote blokhutten qua inrichting maar hebben geen kachel en kitchenette. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen (dubbel bed + slaaploft voor 2 personen).
Grote blokhutten: gelijkaardig aan de log cabin suites maar hebben daarenboven een kachel en kitchenette. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen (dubbel bed + slaaploft voor 2 personen).
Familie blokhutten: 3 gloednieuwe en rustiek ingerichte blokhutten (55m²) voor 4 tot 6 personen (dubbel bed + slaaploft voor 3 tot 4 personen) die beschikken over een kitchenette, een badkamer met privé-sauna en een houtkachel. Er is ook een speciale honeymoon blokhut voor 2 personen.
Aurora cabin: bijzondere noorderlichthutten met een (verwarmd) glazen dak van waaruit je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht hebt bij gunstige meteorologische omstandigheden. Volledig uitgeruste badkamer en zithoek waar een extra sofabed kan worden bijgeplaatst. Geschikt voor maximaal 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.
Aurora bubble: desgewenst kan de eerste of laatste nacht optioneel worden doorgebracht in een glazen iglo op wandelafstand van de lodge. Van daaruit heb je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht bij gunstige meteorologische omstandigheden. Het is er altijd lekker warm en vanuit het bed heb je een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel. Opgelet: er is een ecotoilet maar geen ander sanitair aanwezig. Daarom wordt de glazen iglo slechts voor 1 nacht aanbevolen. 
Beoordeling: comfortabele wildernislodge met typisch Finse sfeer op een uitstekende locatie voor het noorderlicht.

PRIJZEN

Optionele overnachting in een glazen iglo:
Desgewenst kan de eerste of laatste nacht ook worden doorgebracht in een aurora bubble (glazen iglo) op wandelafstand van de lodge. Van daaruit heb je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht bij gunstige meteorologische omstandigheden. Het is er altijd lekker warm en vanuit het bed heb je een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel. Opgelet: er is een ecotoilet maar geen ander sanitair aanwezig. Daarom wordt deze accommodatie slechts voor 1 nacht aanbevolen.

 

Prijzen per persoon in euro: