Nellim Adventure Week

REISDETAIL

De kleinschalige en uiterst gezellige Nellim Wilderness Lodge is ideaal gelegen om het noorderlicht te observeren. Tijdens deze adventure week staan verder alle highlights van Lapland op het programma waaronder een bezoek aan een traditionele rendierboerderij, een sneeuwscootersafari, hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen en langlaufen.

Afreis: dagelijks van 06.12.20 t.e.m. 06.04.21
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het sfeervolle Nellim Wilderness Hotel. Verwelkoming en verdeling van de thermische uitrustingen. Diner en overnachting in de gezellige kamers, appartementen of blokhutten.
Uitgebreid ontbijtbuffet en briefing over het weekprogramma. Daarna krijg je instructies over het besturen van een sneeuwscooter en worden de motoren gestart voor een afwisselende 5u durende tocht naar de lokale rendierboerderij. Hier vertellen de rendierhouders enthousiast over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je kan de techniek van het lassowerpen onder de knie krijgen en kan de dieren zelf voederen. Vervolgens wordt koers gezet naar de Russische grens en bezoek je het kerkje van Nellim met een gids die boeiend vertelt over de geschiedenis van het plaatsje. Onderweg wordt halt gehouden voor koffie/thee rondom een open vuur (2 personen per scooter - singlesupplement € 100). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.
Met een ervaren begeleider maak je vandaag een uitdagende 4u durende sneeuwscootersafari door de bossen en over bevroren meren (2 personen per scooter - singlesupplement € 100). Een heerlijke wildernislunch wordt bereid rondom open vuur. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.
Vandaag word je in een slede achter de sneeuwscooter naar een van de vele bevroren meren rond Nellim gebracht om jouw vaardigheid in ijsvissen te testen. Met wat geluk vang je je eigen lunch die boven het open vuur bereid wordt. Verser kan je vis niet eten! Na deze 4u durende activiteit maak je in de namiddag een 2u durende wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.
Na het ontbijt krijg je een introductie in de techniek van het langlaufen alvorens een tocht te maken van 2u in de omgeving van het hotel. Vrije namiddag om desgewenst nog verder te langlaufen op eigen houtje. Na de dagelijkse sauna en diner staat nog een avondlijke noorderlichtexcursie op het programma. Je gaat hiervoor naar een sfeervol noorderlichtkamp aan de oever van het Inarimeer ver weg van alle lichtvervuiling. Dit creëert optimale omstandigheden om het noorderlicht te kunnen observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek je door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede - geen single mogelijk). Er wordt geregeld gestopt voor foto's of een drankje om bij op te warmen. Een heerlijke lunch staat na 3u klaar bij terugkeer evenals de warmgestookte sauna waarvan je nog een laatste keer kan genieten. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel.
's Avonds kan je de eindeloze bossen rondom Nellim nog verkennen tijdens een sneeuwscootersafari op zoek naar het magische noorderlicht die 2 à 3u zal duren.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Ivalo.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Nellim Wilderness Lodge

Ligging: gelegen op 40km ten oosten van Ivalo temidden van de ongerepte natuur aan de oever van het Inarijärvi, het grootste meer van Finland en op slechts 10km van de Russische grens.
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar/lounge, gezellig restaurant, open haard en hoofdsauna. Er bevinden zich verschillende noorderlichtkampen in de omgeving van het hotel en bijna dagelijks worden ook optionele noorderlichtactiviteiten georganiseerd (ter plaatse te reserveren/betalen).
Hotelkamers: 23 gezellige en gerieflijk ingerichte standaard kamers met privé-faciliteiten voor maximaal 1 tot 3 personen. De superior kamers zijn recent gebouwd in 2017 en bevinden zich in een apart gebouw.
Arctic suite appartementen: 9 ruime appartementen voor 4 tot 6 personen met 1 tot 3 slaapkamers, een badkamer en meestal privé-sauna. Sommige appartementen beschikken ook over een kitchenette, open haard en/of jacuzzi.
Kleine blokhutten: 2 kleine maar gezellige blokhutten (Lusma en Nuora) geschikt voor 2 tot 3 personen met 1 slaapkamer, een woonruimte met sofabed, kitchenette, kachel en een badkamer met privé-sauna.
Log cabin suites: 16 recent gebouwde en rustiek ingerichte log cabin suites (33m²) verdeeld over 4 ruime blokhutten. Ze zijn gelijkaardig aan de grote blokhutten qua inrichting maar hebben geen kachel en kitchenette. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen (dubbel bed + slaaploft voor 2 personen).
Grote blokhutten: gelijkaardig aan de log cabin suites maar hebben daarenboven een kachel en kitchenette. Ze zijn geschikt voor 2 tot 4 personen (dubbel bed + slaaploft voor 2 personen).
Familie blokhutten: 3 gloednieuwe en rustiek ingerichte blokhutten (55m²) voor 4 tot 6 personen (dubbel bed + slaaploft voor 3 tot 4 personen) die beschikken over een kitchenette, een badkamer met privé-sauna en een houtkachel. Er is ook een speciale honeymoon blokhut voor 2 personen.
Aurora cabin: bijzondere noorderlichthutten met een (verwarmd) glazen dak van waaruit je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht hebt bij gunstige meteorologische omstandigheden. Volledig uitgeruste badkamer en zithoek waar een extra sofabed kan worden bijgeplaatst. Geschikt voor maximaal 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.
Aurora bubble: desgewenst kan de eerste of laatste nacht optioneel worden doorgebracht in een glazen iglo op wandelafstand van de lodge. Van daaruit heb je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht bij gunstige meteorologische omstandigheden. Het is er altijd lekker warm en vanuit het bed heb je een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel. Opgelet: er is een ecotoilet maar geen ander sanitair aanwezig. Daarom wordt de glazen iglo slechts voor 1 nacht aanbevolen.
Beoordeling: comfortabele wildernislodge met typisch Finse sfeer op een uitstekende locatie voor het noorderlicht.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene in standaard single hotelkamer € 2200
Volwassene in standaard dubbel hotelkamer € 1900
Volwassene in kleine blokhut (2-3 pers.) of arctic suite appartement (4-6 pers.) € 2100
Volwassene in log cabin suite (2-4 pers.) € 2200
Volwassene in grote blokhut (2-4 pers.) of familie blokhut Peska (4-6 pers.) € 2400
Volwassene in familie blokhut Kasari (4-6 pers.) of in de aurora lakeside villa (4-8 pers.) € 2600
Volwassene in aurora cabin (2 pers.) € 2600
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed Korting 30%
Prijs
Volwassene in standaard single hotelkamer € 2450
Volwassene in standaard dubbel hotelkamer € 2100
Volwassene in kleine blokhut (2-3 pers.) of arctic suite appartement (4-6 pers.) € 2300
Volwassene in log cabin suite (2-4 pers.) € 2450
Volwassene in grote blokhut (2-4 pers.) of familie blokhut Peska (4-6 pers.) € 2650
Volwassene in familie blokhut Kasari (4-6 pers.) of in de aurora lakeside villa (4-8 pers.) € 2900
Volwassene in aurora cabin (2 pers.) € 2900
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed Korting 30%
Prijs
Volwassene in standaard single hotelkamer € 2200
Volwassene in standaard dubbel hotelkamer € 1900
Volwassene in kleine blokhut (2-3 pers.) of arctic suite appartement (4-6 pers.) € 2100
Volwassene in log cabin suite (2-4 pers.) € 2200
Volwassene in grote blokhut (2-4 pers.) of familie blokhut Peska (4-6 pers.) € 2400
Volwassene in familie blokhut Kasari (4-6 pers.) of in de aurora lakeside villa (4-8 pers.) € 2600
Volwassene in aurora cabin (2 pers.) € 2600
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed Korting 30%
Prijs
Volwassene in standaard single hotelkamer € 2350
Volwassene in standaard dubbel hotelkamer € 2000
Volwassene in kleine blokhut (2-3 pers.) of arctic suite appartement (4-6 pers.) € 2200
Volwassene in log cabin suite (2-4 pers.) € 2350
Volwassene in grote blokhut (2-4 pers.) of familie blokhut Peska (4-6 pers.) € 2500
Volwassene in familie blokhut Kasari (4-6 pers.) of in de aurora lakeside villa (4-8 pers.) € 2750