Meerdaagse sneeuwscootersafari's

REISDETAIL

 

SAFARI IN FINS LAPLAND

Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwscootersafari door Lapland! Wij bieden verschillende tochten aan van 2 tot 5 dagen waarbij gemiddeld 100km per dag wordt afgelegd langs feeërieke landschappen. Je overnacht telkens in eenvoudige maar bijzonder gezellige wildernishutten, guesthouses of hotels.

Afreis:
- 24.01.18-28.01.18
- 07.02.18-11.02.18
- 20.02.18-24.02.18
- 06.03.18-10.03.18
- 20.03.18-24.03.18
- Andere afreisdata voor privé-gezelschappen op aanvraag
Duur: 5 dagen
Accommodatie: blokhutten en/of eenvoudige hotels
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Rovaniemi (RVN)
Totale afstand: 575km
Niveau: 2 (uitdagend)

De safari gaat van start in Rovaniemi en voert langs Sinettä, over de heuvels van Lautuskivalo en recht door de Lapse wildernis. Na de lunch gaat de tocht verder naar Ylläs waar je overnacht in het Saga Hotel (of gelijkwaardig). Voor het diner heb je nog de kans om te relaxen in de sauna.
Na het ontbijt rijd je door de prachtige fjell-regio met zijn typerende heuvels die boven de boomgrens reiken. Een indoor lunch is voorzien in het skigebiedje van Olos. Nadien gaat de safari verder naar Levi waar je vrije tijd hebt om te genieten van de omgeving en/of sauna. Overnachting en diner in een blokhut of hotel.
Je start de dag met een stevig ontbijt. Vandaag rijd je door een heuvelachtig landschap over de Kumputunturi en Kaaristunturi fjells. Op heldere dagen kan je hier tot 40km ver kijken. Na de lunch heb je de kans om de amethistmijn van Luosto te bezoeken. Overnachting en diner in een blokhut of hotel.
Laat ontbijt en vertrek in de voormiddag voor een 2u durende tocht door de bergen van Pyhätunturi. Lunch is voorzien onderweg. Tenslotte eindigt de dag in Kemijärvi waar je overnacht in een blokhut en dineert in Hotel Suomu.
Laatste ontbijt en terugkeer met de sneeuwscooter naar Rovaniemi.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro: