Lappeasuando Shortbreak

REISDETAIL

Beleef het allerbeste van Zweeds Lapland tijdens deze shortbreak. Je verblijft in een kleinschalige lodge en verkent de prachtige natuur met sneeuwschoenen, sneeuwscooter en hondenslede. Ook een bezoek aan het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi mag uiteraard niet ontbreken!

Afreis: dagelijks van 02.12.18 t.e.m. 07.04.19 uitgezonderd 30.12.18 t.e.m. 01.01.19
Duur: 5 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 60km
Transfers: inbegrepen

Optioneel kan deze reis verlengd worden met een overnachting in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi.

Transfer van de luchthaven naar de lodge en inchecken. Informatiebijeenkomst over het shortbreakprogramma en verdeling van de thermische kledij. Mogelijkheid om te genieten van de sauna gevolgd door welkomstdiner en overnachting in de lodge.
Na het ontbijt word je door een professionele gids ingewijd in de techniek van het sneeuwschoenwandelen. Geniet van de oorverdovende stilte en het gekraak van de sneeuw terwijl je het ongerepte winterwonderland doorkruist. 's Middags wacht een lekkere wildernislunch en is er tijd om te ijsvissen, de geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de plaatselijke bevolking. De eventuele verse vangst kan onmiddellijk worden klaargemaakt of meegenomen worden voor het diner (totale duur = 4 tot 5u00). Na terugkeer is er tijd om op eigen houtje de prachtige omgeving verder te verkennen met sneeuwschoenen of te genieten van een warme sauna. Diner en overnachting in de lodge. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Ontbijt waarna je alles te weten komt over de opvoeding, training, kweek en het besturen van de hondenslede. Daarna gaan we een volledige dag mushen (2 personen per slede - single slede = € 45 per persoon) in de ongerepte omgeving van het Kaitum natuurreservaat met wildernislunch onderweg rond het kampvuur (totale duur = 4 tot 5u00). Sauna, diner en overnachting in de lodge.
Ontbijt gevolgd door een introductie over het rijden met de sneeuwscooter en vertrek voor een opwindende tocht door de wildernis (2 personen per scooter - single scooter = € 90 supplement per persoon). Geniet van de snelheid en een heerlijke wildernislunch op een prachtig bevroren meer rondom een kampvuur. In de namiddag terugkeer per scooter naar de lodge (totale duur = 4 tot 5u00) voor sauna en diner.