Lappeasuando Adventure Week

REISDETAIL

Deze unieke multi-avonturenweek in Zweeds Lapland combineert een onvergetelijke overnachting in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi met een verblijf in een kleinschalige lodge. Een goed gevuld activiteitenpakket is inbegrepen met o.a. een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en een 2-daagse hondensledetocht met overnachting in een wilderniskamp.

Afreis:
- Elke dag van 01.12.20 tot en met 08.04.21
- Speciale kerst- en nieuwjaarsprogramma's naar Lappeasuando
Duur: 7 dagen
Formule: kamer en ontbijt in het ijshotel - volpension in Lappeasuando
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 15km van het ijshotel en 60km van Lappeasuando
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Kiruna en georganiseerde transfer naar de lodge (1u00) gevolgd door een welkomstdiner en overnachting in de lodge.
Ontbijt, informatiebijeenkomst over het weekprogramma en verdeling van de thermische kledij. Daarna word je door een professionele gids ingewijd in de techniek van het sneeuwschoenwandelen. Geniet van de oorverdovende stilte en het gekraak van de sneeuw terwijl je het ongerepte winterwonderland doorkruist. 's Middags wacht een lekkere lunch in een traditionele kota (Lapse hut) en is er tijd om te ijsvissen, de geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de plaatselijke bevolking. De eventuele verse vangst kan onmiddellijk worden klaargemaakt of meegenomen worden voor het diner (totale duur = 4 tot 5u00). Na terugkeer is er tijd om op eigen houtje de prachtige omgeving verder te verkennen met sneeuwschoenen of te genieten van een warme sauna. Diner en overnachting in de lodge. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Vandaag kom je alles te weten over de opvoeding, training, kweek en het besturen van de hondenslede. Na de nodige veiligheidsinstructies en het inpakken van de sledes, gaat de 2-daagse expeditie van start (2 personen per slede - single slede = € 30 supplement per persoon) in de ongerepte omgeving van het Kaitum natuurreservaat. Onderweg wordt regelmatig halt gehouden om te relaxen en te grillen bij een kampvuur. Je maakt uitgebreid kennis met de musher-levensstijl en overnacht in het zeer gezellige wilderniskamp bestaande uit verschillende 2 tot 5 persoons kota's (eenvoudige maar zeer gezellige houten hutjes met kachel). 's Avonds wacht een heerlijk diner in het gezellige wildernisrestaurant en doet de houtgestookte riviersauna dienst als sanitair mét mogelijkheid voor een frisse duik in de sneeuw. Hopelijk komt het noorderlicht opnieuw tevoorschijn! 's Anderendaags is het tijd om terug te keren naar de lodge na een verkwikkend ontbijt. Aankomst is voorzien rond de middag. Lunch en vrije tijd om uit te rusten na de inspanningen van de voorbije dagen. Actievelingen kunnen zich ook uitleven tijdens een langlauftocht op eigen houtje over meer dan 30km gespoorde langlaufloipes (materiaal kan gratis gehuurd worden). Diner in de lodge gevolgd door overnachting in de comfortabele kamers.
Ontbijt gevolgd door een introductie over het rijden met de sneeuwscooter en vertrek voor een opwindende tocht door de wildernis (2 personen per scooter - single scooter = € 50 supplement per persoon). Geniet van de snelheid en een heerlijke wildernislunch op een prachtig bevroren meer rondom een kampvuur. In de namiddag terugkeer per scooter naar de lodge (totale duur = 4 tot 5u00) voor sauna en diner. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Laatste ontbijt en transfer met de luchthavenbus naar het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi dat je uitgebreid kan bezoeken. Word betoverd door een fascinerende wereld van ijs en sneeuw. Elke kamer is gedecoreerd door een andere kunstenaar en ook de ijskapel en Absolut Icebar zijn een absolute streling voor het oog.
's Namiddags word je verwacht in het Café Sapmi's voor een korte gegidste wandeling op de rendierboerderij bij het ijshotel. 's Avonds bereid je je voor op een unieke overnachting in het ijshotel (op basis van iceroom - andere kamertypes mits supplement). Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche. Breng daarna eventueel nog een bezoek aan het typisch Zweedse dorpje Jukkasjärvi alvorens te vertrekken per transfer naar de luchthaven van Kiruna.
Afscheid van Zweeds Lapland.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Lappeasuando

Ligging: de lodge ligt op 45 minuten rijden ten zuiden van Kiruna aan de oever van de Kalix-rivier, één van de grootste zalmrivieren in Zweden. Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen in typisch Zweedse stijl + een authentiek wilderniskamp middenin de ongetemde wildernis.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met gezellig en recent vernieuwd restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de houtgestookte stoof na een dag vol actie.
- Lappeasuando staat bekend om zijn uitstekende keuken. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streek- en seizoensgebonden producten.
- 8 dubbel kamers liggen naast elkaar tegenover het hoofdgebouw. Ze zijn ruim en beschikken over modern sanitair (douche/wc), zithoek en terras. Er is mogelijkheid om maximaal 2 extra bedden per kamer bij te plaatsen.
- Er zijn ook nog enkele voordeligere kamers met gedeeld sanitair. Hier is geen ruimte om een extra bed bij te plaatsen op de kamer. Prijzen voor deze kamers op aanvraag verkrijgbaar.
- Na elke buitenactiviteit kan je lekker nagenieten in het rustiek saunahuis met 2 verschillende sauna's.
- Op 3km van de lodge bevindt zich het wilderniskamp dat enkel toegankelijk is met sneeuwschoenen, per sneeuwscooter of hondenslede. Het is comfortabel ingericht met een gezellig restaurant en verschillende verwarmde slaaphutten voor 2 tot 5 personen elk (met 12V verlichting maar zonder sanitair). Ook een echte houtgestookte sauna met mogelijkheid voor een frisse duik in de sneeuw zijn aanwezig.
Beoordeling: kleinschalige en uiterst verzorgde lodge voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen.

Het ijshotel van Jukkasjärvi

Ligging: gelegen in het kleine dorp Jukkasjärvi op 17km van Kiruna.
Faciliteiten: elk jaar ziet het ijshotel er anders uit maar het beschikt steeds over alle faciliteiten van een normaal hotel. Zo is er altijd een koude receptie, een centrale zuilengang, talrijke ijssculpturen, de Absolut Icebar, een sauna, een ijskapel en natuurlijk verschillende kamers en suites. Binnenin schommelt de temperatuur altijd tussen -5 en -8 graden terwijl het buiten veel kouder kan worden. Daarnaast beschikt het hotel over een warme receptie met lounge, een warm restaurant, een winkel en een omkleedruimte met sanitair en verschillende sauna's.
Icehotel 365: sinds het winterseizoen 2016-2017 is het ijshotel 365 dagen per jaar geopend dankzij de bouw van een 22.000m² grote ijshal. Ze wordt 's zomers afgekoeld dankzij zonnepanelen die voldoende energie produceren dankzij de middernachtzon. Op die manier wil het ijshotel klimaatneutraal zijn en bezoekers van over de hele wereld ook tijdens de zomer een bezoek of overnachting in een wereld van ijs en sneeuw kunnen aanbieden. In deze unieke hal zullen het ganse jaar suites, de Absolut Icebar, een kunstgalerij en evenementenhal beschikbaar zijn. Let op: het is belangrijk om bij reservatie je voorkeur door te geven voor een kamer in deze nieuwe hal (Icehotel 365) of in het originele ijshotel dat 's zomers terug wegsmelt.

Kamers: je kan kiezen tussen 4 verschillende kamertypes waarvan het aantal varieert van jaar tot jaar:

 • Ice Room: sober ingerichte kamers in het originele ijshotel waar je slaapt op een bed gemaakt van ijs en sneeuw. Ze hebben een gordijn als afsluiting van de deuropening. Maximaal 4 personen per kamer.
 • Art Suite: uniek ingerichte suites in het originele ijshotel met elk hun eigen stijl voor speciale gelegenheden. De talrijke kunstwerken en het fantastisch design zijn een streling voor het oog. Ze hebben een gordijn en als afsluiting van de deuropening en een privé omkleedruimte in het sanitairgebouw. Maximaal 4 personen per kamer.
 • Art Suite 365: uniek ingerichte suites met elk hun eigen stijl voor speciale gelegenheden. De talrijke kunstwerken en het fantastisch design zijn een streling voor het oog. Ze hebben een vaste deur en een privé omkleedruimte in het sanitairgebouw. Maximaal 3 personen per kamer.
 • Deluxe Suite 365: het neusje van de zalm in het Icehotel 365 voor wie echt op zoek is naar iets speciaals. Enkel de beste ijskunstenaars decoreerden deze schitterende kamers. Ze hebben een vaste deur en een privé verwarmde omkleedruimte in de suite zelf. De grootste deluxe suite heeft zelfs een aparte verwarmde badkamer. Maximaal 3 personen per kamer.

In alle kamers zijn de bedden altijd gemaakt uit ijs en sneeuw en dankzij de rendierenvellen en een thermische slaapzak blijf je altijd lekker warm. 's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche.

Ontstaan: het verhaal van het ijshotel gaat terug tot de winter van 1989-1990 wanneer Japanse kunstenaars hun ijssculpturen tentoonstelden in Jukkasjärvi. Hierop geïnspireerd besloten enkele bezoekers om te overnachten in een zelfgemaakte iglo op de Torne-rivier. Ze ervoeren het slapen op warme rendierhuiden zodanig intens dat hieruit het concept van het ijshotel is ontstaan. Sindsdien is het ijshotel jaar na jaar groter geworden en is het uitgegroeid tot één van de beroemdste hotels ter wereld.

Bouw van het originele ijshotel: van zodra de temperaturen in Lapland onder het vriespunt dalen, wordt begonnen met de bouw van het originele ijshotel. De ijsblokken waaruit het hotel is opgebouwd (en die tot 2 ton kunnen wegen) zijn het jaar voordien al met grote ijszagen uit de Torne-rivier geoogst en worden gedurende de zomer in grote diepvriezers bewaard. Met behulp van sneeuwkanonnen en stalen constructies worden de blokken dan op elkaar geplaatst zodat het ijshotel tegen midden december klaar is wanneer de eerste gasten arriveren. Nadien wordt begonnen met de decoratie door een team Zweedse en internationale kunstenaars. Vanaf april begint het hotel te smelten door de sterker wordende zon en tegen juni is alles terug herleid tot water.

PRIJZEN

De overnachting in het ijshotel kan desgewenst ook weggelaten of vervangen worden door een warme accommodatie naast het ijshotel of een extra nacht in de lodge van Lappeasuando. Contacteer ons voor een herberekening.

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene in dubbel kamer € 2430
Volwassene in extra bed € 2120
Kind 12-15j. in extra bed € 1765
Kind 6-11j. in extra bed € 1320
Prijs
Volwassene in dubbel kamer € 90
Volwassene in extra bed als 3de of 4de persoon op de kamer € 45
Kind 12-15j. in extra bed als 3de of 4de persoon op de kamer € 15
Kind 6-11j. in extra bed als 3de of 4de persoon op de kamer € 60

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • 1 overnachting in het ijshotel van Jukkasjärvi (iceroom)
 • 4 overnachtingen in de Lappeasuando Lodge
 • 1 overnachting in een wilderniskamp
 • 6 x ontbijtbuffet
 • 4 x lunch
 • 5 x diner
 • Dranken in Lappeasuando (behalve alcoholische en frisdranken)
 • Dagelijks gebruik van de sauna
 • Volledige thermische uitrusting
 • Alle vermelde activiteiten
 • Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Single sneeuwscooter = € 50 per persoon
 • Single hondenslede = € 30 per persoon
 • Facultatieve excursies
 • Ander kamertype dan iceroom in het ijshotel van Jukkasjärvi

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Individuele reis met Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk
 • Max. 1 extra bed per kamer. Vanaf 2 kinderen worden er 2 kamers naast elkaar voorzien in deze kleine lodge.
 • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier plaatsnemen op een hondenslede of sneeuwscooter. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt maximaal €800 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Graag bezorgen wij een offerte voor de aansluitende vluchten op aanvraag.
 • We bieden ook 2 eindejaarsreizen aan naar Lappeasuando: kerstmis en nieuwjaar
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contac