Lappeasuando Adventure Week

REISDETAIL

Deze unieke multi-avonturenweek in Zweeds Lapland combineert een onvergetelijke overnachting in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi met een verblijf in een kleinschalige lodge. Een goed gevuld activiteitenpakket is inbegrepen met o.a. een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en een 2-daagse hondensledetocht met overnachting in een wilderniskamp.

Afreis:
- Elke maandag van 07.01.19 t.e.m. 08.04.19 - andere aankomstdata op aanvraag
- Check ook het speciale kerst- en nieuwjaarsprogramma naar Lappeasuando
Duur: 7 dagen
Formule: kamer en ontbijt in het ijshotel - volpension in Lappeasuando
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 15km van het ijshotel en 60km van Lappeasuando
Transfers: inbegrepen

Aankomst in Kiruna en korte transfer met de luchthavenbus naar het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi dat je uitgebreid kan bezoeken. Word betoverd door een fascinerende wereld van ijs en sneeuw. Elke kamer is gedecoreerd door een andere kunstenaar en ook de ijskapel en Absolut Icebar zijn een absolute streling voor het oog. 's Avonds bereid je je voor op een unieke overnachting in het ijshotel (op basis van iceroom - andere kamertypes mits supplement). Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche. Breng daarna eventueel nog een bezoek aan het typisch Zweedse dorpje Jukkasjärvi alvorens opgehaald te worden voor de transfer (1u00) naar Lappeasuando. Informatie over het weekprogramma, aanpassen van de thermische uitrustingen, welkomstdiner en overnachting in de lodge.
Ontbijt gevolgd door een introductie over het rijden met de sneeuwscooter en vertrek voor een opwindende tocht door de wildernis (2 personen per scooter - single scooter = € 90 supplement per persoon). Geniet van de snelheid en een heerlijke wildernislunch op een prachtig bevroren meer rondom een kampvuur. In de namiddag terugkeer per scooter naar de lodge (totale duur = 4 tot 5u00) voor sauna en diner. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Na het ontbijt word je door een professionele gids ingewijd in de techniek van het sneeuwschoenwandelen. Geniet van de oorverdovende stilte en het gekraak van de sneeuw terwijl je het ongerepte winterwonderland doorkruist. 's Middags wacht een lekkere wildernislunch en is er tijd om te ijsvissen, de geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de plaatselijke bevolking. De eventuele verse vangst kan onmiddellijk worden klaargemaakt of meegenomen worden voor het diner (totale duur = 4 tot 5u00). Na terugkeer is er tijd om op eigen houtje de prachtige omgeving verder te verkennen met sneeuwschoenen of te genieten van een warme sauna. Diner en overnachting in de lodge.
Vandaag kom je alles te weten over de opvoeding, training, kweek en het besturen van de hondenslede. Na de nodige veiligheidsinstructies en het inpakken van de sledes, gaat de 2-daagse expeditie van start (2 personen per slede - single slede = € 30 supplement per persoon) in de ongerepte omgeving van het Kaitum natuurreservaat. Onderweg wordt regelmatig halt gehouden om te relaxen en te grillen bij een kampvuur. Je maakt uitgebreid kennis met de musher-levensstijl en overnacht in het zeer gezellige wilderniskamp bestaande uit verschillende 2 tot 5 persoons kota's (eenvoudige maar zeer gezellige houten hutjes met kachel). 's Avonds wacht een heerlijk diner in het gezellige wildernisrestaurant en doet de houtgestookte riviersauna dienst als sanitair mét mogelijkheid voor een frisse duik in de sneeuw. Hopelijk komt het noorderlicht opnieuw tevoorschijn! 's Anderendaags is het tijd om terug te keren naar de lodge na een verkwikkend ontbijt. Aankomst is voorzien rond de middag. Lunch en vrije tijd om uit te rusten na de inspanningen van de voorbije dagen. Actievelingen kunnen zich ook uitleven tijdens een langlauftocht op eigen houtje over meer dan 30km gespoorde langlaufloipes (materiaal kan gratis gehuurd worden). Diner in de lodge gevolgd door overnachting in de comfortabele kamers.
Laatste ontbijt en transfer terug naar de luchthaven van Kiruna. Tijd om afscheid te nemen van Zweeds Lapland.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf