Langlauf en sneeuwschoen wandelweek in Noorwegen

REISDETAIL

Het Rondane Nationaal Park en zijn uitlopers vormen het schitterende decor voor de vele gevarieerde langlauftochten tijdens deze reis. Geniet volop van de zuivere lucht, het magische licht en een dik pak sneeuw. Naast een boeiend langlaufprogramma staat ook een spectaculaire sneeuwschoenwandeling en/of uitstap naar Lillehammer op het programma.

Afreis: zaterdag 17.02.18
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 8 deelnemers
Begeleiding: Nederlandstalige reisleider en professionele lokale gidsen
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oslo (OSL) op 210km
Transfers: inbegrepen

Afspraak met de groep op de luchthaven van Oslo en georganiseerde transfer naar het hotel.
Introductielessen en een korte langlauftocht in de nabijheid van het hotel om de aangeleerde basistechnieken in de praktijk te brengen. We leren hoe we ons het best voorbereiden op een tocht en hoe we onze latten juist waxen. Daarna trekken we naar buiten waar ons de klassieke langlauftechniek wordt aangeleerd. Bij de klassieke stijl voer je een diagonale pas uit waarbij de ski's parallel naast elkaar blijven.
In de voormiddag trekken we er opnieuw op uit onder leiding van onze plaatselijke begeleiders. In de namiddag worden eventueel bijkomende lessen voorzien.
Vandaag trekken we er een ganse dag op uit met sneeuwschoenen. We dalen we af in een diepe kloof en bereiken een bijna 100m hoge bevroren waterval. Een spectaculaire maar niet zo moeilijke tocht. Onderweg geniet je van een warme drank rondom een open vuur.
Keuzemogelijkheid tussen een bezoek aan Lillehammer of terug de natuur in met de lokale gidsen. De uitbaters van het hotel brengen je desgewenst kosteloos naar het station in Ringebu, waar je de trein kan nemen voor een bezoek aan het gezellige en levendige Lillehammer op eigen houtje.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Lillehammer:
- Het Olympisch Stadion met het Noors Olympisch Museum. Dit is het enige museum in Noord-Europa dat de complete geschiedenis van de Olympische Spelen behandelt. Een absolute aanrader voor wie van sport houdt.
- Met een kabelbaan (of te voet) kun je naar de skischansen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en het Mjøsa-meer.
- Maihaugen is een groot en interessant openluchtmuseum waar zo'n 175 oude gebouwen, huizen, boerderijen en een staafkerkje uit 1200 staan.
Een ganse dag door de adembenemende Noorse natuur op langlauflatten. Onderweg genieten we van een lekkere lunch in een onbemande hut of zomerboerderij.
In de voormiddag vertrek voor een laatste langlauftocht. Na een lichte lunch in het hotel heb je de keuze tussen een uitdagende tocht op latten of een individuele relaxe wandeling op sneeuwschoenen. Je kan ook de helling achter het hotel afdalen met behulp van speciale sleetjes.
Laatste ontbijt en georganiseerde transfer naar Oslo.

Extra info

Verblijf

Je verblijft in een comfortabel hotel op 70km ten noorden van Lillehammer in het hart van het bergplateau Venabygdsfjell tegen de uitlopers van het Rondane Nationaal Park. Het is een prima uitgangspunt voor talrijke gevarieerde langlauftochten door de ongerepte natuur. De eerste sneeuw valt hier reeds eind oktober en vanaf december zijn de langlaufcondities er optimaal.

In de nabijheid van het hotel bevinden zich 140km gespoorde loipes. Enkele daarvan passeren direct aan het hotel zodat je steeds vanuit je logies op de ski's kan vertrekken. De loipes voeren afwisselend door dichte naald- en berkenbossen en soms over open vlakten met prachtige vergezichten over de gebergtes van Rondane en Jotunheimen. Je glijdt door bossen en almweiden, over bevroren meren en uitgestrekte fjells. Het karakteristieke licht in de wintermaanden zorgt voor een heel bijzondere sfeer en geeft het landschap een magische dimensie.

Voor wie nooit eerder op latten stond worden er initiatielessen voorzien. Je zal merken dat, na een paar uurtjes skiën onder professionele begeleiding, je voldoende voorbereid bent om de mooiste tochten door dit prachtige stukje Noorwegen te ondernemen. Naast een boeiend langlaufprogramma wordt er ook een spectaculaire tocht op sneeuwschoenen gemaakt en/of een uitstap naar Lillehammer.

Na een actieve dag kan je steeds relaxen in de sauna of bij het haardvuur. Het gastvrije hotel beschikt over een uitmuntende keuken en staat bekend om zijn vele Noorse specialiteiten. Op woensdagavond wordt een speciaal Noors buffet geserveerd. Hét ideale moment om eland, rendier, smørrebrød, gravlax, spekesild en bruine geitenkaas te proeven. Alle kamers beschikken over privé-faciliteiten met vloerverwarming.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1745
Single € 1805

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Oslo met Brussels Airlines in L-klasse
 • Transfers tussen Oslo luchthaven en hotel
 • 7 overnachtingen in dubbel of single kamer
 • Volpension (ontbijtbuffet – lunchpakket – diner)
 • Initiatielessen en begeleide tochten volgens programma
 • Huur van alle benodigde materiaal
 • Dagelijks gebruik van de sauna en waxruimte
 • Nederlandstalige reisleiding en professionele plaatselijke gidsen
 • Luchthaventaksen
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Uitstap naar Lillehammer op dag 5
 • Bij voldoende interesse (minimaal 6 deelnemers) kan een hondensledetocht van 30min worden georganiseerd (circa 400 NOK per persoon ter plaatse te betalen)

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Er is geen extra bed op de kamer mogelijk.
 • Een normale fysieke conditie volstaat voor deze reis en eerdere langlaufervaring is niet noodzakelijk.
 • Naargelang de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Laura