Langlauf en sneeuwschoen wandelweek in Noorwegen

REISDETAIL

Het Rondane Nationaal Park en zijn uitlopers vormen het schitterende decor voor de vele gevarieerde langlauftochten tijdens deze reis. Geniet volop van de zuivere lucht, het magische licht en een dik pak sneeuw. Naast een boeiend langlaufprogramma staat ook een spectaculaire sneeuwschoenwandeling en/of uitstap naar Lillehammer op het programma.

Afreis: zaterdag 17.02.18
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: minimaal 8 deelnemers
Begeleiding: Nederlandstalige reisleider en professionele lokale gidsen
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oslo (OSL) op 210km
Transfers: inbegrepen

Afspraak met de groep op de luchthaven van Oslo en georganiseerde transfer naar het hotel.
Introductielessen en een korte langlauftocht in de nabijheid van het hotel om de aangeleerde basistechnieken in de praktijk te brengen. We leren hoe we ons het best voorbereiden op een tocht en hoe we onze latten juist waxen. Daarna trekken we naar buiten waar ons de klassieke langlauftechniek wordt aangeleerd. Bij de klassieke stijl voer je een diagonale pas uit waarbij de ski's parallel naast elkaar blijven.
In de voormiddag trekken we er opnieuw op uit onder leiding van onze plaatselijke begeleiders. In de namiddag worden eventueel bijkomende lessen voorzien.
Vandaag trekken we er een ganse dag op uit met sneeuwschoenen. We dalen we af in een diepe kloof en bereiken een bijna 100m hoge bevroren waterval. Een spectaculaire maar niet zo moeilijke tocht. Onderweg geniet je van een warme drank rondom een open vuur.
Keuzemogelijkheid tussen een bezoek aan Lillehammer of terug de natuur in met de lokale gidsen. De uitbaters van het hotel brengen je desgewenst kosteloos naar het station in Ringebu, waar je de trein kan nemen voor een bezoek aan het gezellige en levendige Lillehammer op eigen houtje.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Lillehammer:
- Het Olympisch Stadion met het Noors Olympisch Museum. Dit is het enige museum in Noord-Europa dat de complete geschiedenis van de Olympische Spelen behandelt. Een absolute aanrader voor wie van sport houdt.
- Met een kabelbaan (of te voet) kun je naar de skischansen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en het Mjøsa-meer.
- Maihaugen is een groot en interessant openluchtmuseum waar zo'n 175 oude gebouwen, huizen, boerderijen en een staafkerkje uit 1200 staan.
Een ganse dag door de adembenemende Noorse natuur op langlauflatten. Onderweg genieten we van een lekkere lunch in een onbemande hut of zomerboerderij.