Kerstmis in Zweeds Lapland - Lappeasuando

REISDETAIL

Deze eindejaarsreis naar Zweeds Lapland combineert talrijke winteractiviteiten met een verblijf in een kleinschalige lodge. Een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen, een hondensledetocht en overnachting in een prachtig wilderniskamp garanderen een goed gevuld programma.

Afreis: vrijdag 21.12.18
Duur: 6 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 60km
Transfers: inbegrepen

Optioneel kan deze reis verlengd worden met een overnachting in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi.

Aankomst in Kiruna en georganiseerde transfer naar de lodge (1u00) gevolgd door een welkomstdiner en overnachting in de lodge.
Ontbijt waarna je alles te weten komt over de opvoeding, training, kweek en het besturen van de hondenslede. Daarna gaan we een volledige dag mushen (2 personen per slede - single slede = € 45 per persoon) in de ongerepte omgeving van het Kaitum natuurreservaat met wildernislunch onderweg rond het kampvuur (totale duur = 4 tot 5u00). Sauna, diner en overnachting in de lodge.
Vandaag volgt een introductie over het rijden met de sneeuwscooter en vertrek voor een opwindende tocht door de wildernis (2 personen per scooter - single scooter = € 90 supplement per persoon). Geniet van de snelheid en een heerlijke wildernislunch op een prachtig bevroren meer rondom een kampvuur. In de namiddag terugkeer per scooter naar de lodge (totale duur = 4 tot 5u00) voor sauna en diner. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.