Kerstmis in Zweeds Lapland - Lappeasuando

REISDETAIL

Deze eindejaarsreis naar Zweeds Lapland combineert talrijke winteractiviteiten met een verblijf in een kleinschalige lodge. Een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen, een hondensledetocht en overnachting in een prachtig wilderniskamp garanderen een goed gevuld programma.

Afreis: vrijdag 21.12.18
Duur: 6 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 60km
Transfers: inbegrepen

Optioneel kan deze reis verlengd worden met een overnachting in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi.

Aankomst in Kiruna en georganiseerde transfer naar de lodge (1u00) gevolgd door een welkomstdiner en overnachting in de lodge.
Ontbijt waarna je alles te weten komt over de opvoeding, training, kweek en het besturen van de hondenslede. Daarna gaan we een volledige dag mushen (2 personen per slede - single slede = € 45 per persoon) in de ongerepte omgeving van het Kaitum natuurreservaat met wildernislunch onderweg rond het kampvuur (totale duur = 4 tot 5u00). Sauna, diner en overnachting in de lodge.
Vandaag volgt een introductie over het rijden met de sneeuwscooter en vertrek voor een opwindende tocht door de wildernis (2 personen per scooter - single scooter = € 90 supplement per persoon). Geniet van de snelheid en een heerlijke wildernislunch op een prachtig bevroren meer rondom een kampvuur. In de namiddag terugkeer per scooter naar de lodge (totale duur = 4 tot 5u00) voor sauna en diner. Aangezien de lodge ver van alle kunstlicht verwijderd ligt, zijn de observatiemogelijkheden voor het noorderlicht doorgaans ideaal bij gunstige klimatologische omstandigheden.
Vrije voormiddag om de prachtige omgeving op eigen houtje te verkennen met sneeuwschoenen, langlaufski's of kicksledes. Je kan ook de techniek van het ijsvissen eens uitproberen (materiaal kan gratis gehuurd worden). Na de lunch volgt een transfer per sneeuwscootertaxi naar het unieke wilderniskamp op circa 3km van de lodge. Hier wordt de riviersauna warmgestookt met mogelijkheid voor een frisse duik in de sneeuw. Dit is een authentieke wellnesservaring midden in de ongerepte natuur van Zweeds Lapland. 's Avonds wacht een typisch Zweedse kerstmaaltijd in het gezellige wildernisrestaurant en komt het noorderlicht hopelijk opnieuw tevoorschijn. Je overnacht in eenvoudige maar door een kachel verwarmde 2 tot 5-persoons slaaphutten (met 12V verlichting maar zonder sanitair). Klaar voor het avontuur?
Na een verkwikkend ontbijt in het wilderniskamp is het tijd om terug te keren naar de lodge. Je maakt een onvergetelijke sneeuwschoenwandeling door een betoverend winterlandschap (totale duur = 2 tot 3u00). Geniet van de oorverdovende stilte, het gekraak van de sneeuw en misschien spot je wel rendieren of elanden in het wild. Lunch en vrije tijd om uit te rusten na de inspanningen van de voorbije dagen. Actievelingen kunnen zich ook uitleven tijdens een langlauftocht op eigen houtje over meer dan 30km gespoorde langlaufloipes (materiaal kan gratis gehuurd worden). Afscheidsmaaltijd in de lodge gevolgd door overnachting in de comfortabele kamers.
Na het ontbijtbuffet transfer (1u00) naar de luchthaven van Kiruna en afscheid van Zweeds Lapland.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Lappeasuando

Ligging: de lodge ligt op 45 minuten rijden ten zuiden van Kiruna aan de oever van de Kalix-rivier, één van de grootste zalmrivieren in Zweden. Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen in typisch Zweedse stijl + een authentiek wilderniskamp middenin de ongetemde wildernis.
Faciliteiten:
- Hoofdgebouw met gezellig en recent vernieuwd restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de houtgestookte stoof na een dag vol actie.
- Lappeasuando staat bekend om zijn uitstekende keuken. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streek- en seizoensgebonden producten.
- 8 dubbel kamers liggen naast elkaar tegenover het hoofdgebouw. Ze zijn ruim en beschikken over modern sanitair (douche/wc), zithoek en terras. Er is mogelijkheid om maximaal 2 extra bedden per kamer bij te plaatsen.
- Na elke buitenactiviteit kan je lekker nagenieten in het rustiek saunahuis met 2 verschillende sauna's.
- Op 3km van de lodge bevindt zich het wilderniskamp dat enkel toegankelijk is met sneeuwschoenen, per sneeuwscooter of hondenslede. Het is comfortabel ingericht met een gezellig restaurant en verschillende verwarmde slaaphutten voor 2 tot 5 personen elk (met 12V verlichting maar zonder sanitair). Ook een echte houtgestookte sauna met mogelijkheid voor een frisse duik in de sneeuw zijn aanwezig.
Beoordeling: kleinschalige en uiterst verzorgde lodge voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen.

Het ijshotel van Jukkasjärvi

Ligging: gelegen in het kleine dorp Jukkasjärvi op 17km van Kiruna.
Faciliteiten: elk jaar ziet het ijshotel er anders uit maar het beschikt steeds over alle faciliteiten van een normaal hotel. Zo is er altijd een koude receptie, een centrale zuilengang, talrijke ijssculpturen, de Absolut Icebar, een sauna, een ijskapel en natuurlijk verschillende kamers en suites. Binnenin schommelt de temperatuur altijd tussen -5 en -8 graden terwijl het buiten veel kouder kan worden. Daarnaast beschikt het hotel over een warme receptie met lounge, een warm restaurant, een winkel en een omkleedruimte met sanitair en verschillende sauna's.
Icehotel 365: sinds het winterseizoen 2016-2017 is het ijshotel 365 dagen per jaar geopend dankzij de bouw van een 22.000m² grote ijshal. Ze wordt 's zomers afgekoeld dankzij zonnepanelen die voldoende energie produceren dankzij de middernachtzon. Op die manier wil het ijshotel klimaatneutraal zijn en bezoekers van over de hele wereld ook tijdens de zomer een bezoek of overnachting in een wereld van ijs en sneeuw kunnen aanbieden. In deze unieke hal zullen het ganse jaar suites, de Absolut Icebar, een kunstgalerij en evenementenhal beschikbaar zijn. Let op: het is belangrijk om bij reservatie je voorkeur door te geven voor een kamer in deze nieuwe hal (Icehotel 365) of in het originele ijshotel dat 's zomers terug wegsmelt.

Kamers: je kan kiezen tussen 3 verschillende kamertypes waarvan het aantal varieert van jaar tot jaar:
- Ice Room: sober ingerichte kamers in het originele ijshotel waar je slaapt op een bed gemaakt van ijs en sneeuw. Ze hebben een gordijn als afsluiting van de deuropening. Maximaal 4 personen per kamer.
- Art Suite: uniek ingerichte suites met elk hun eigen stijl voor speciale gelegenheden. De talrijke kunstwerken en het fantastisch design zijn een streling voor het oog. Ze hebben een vaste deur en een privé omkleedruimte in het sanitairgebouw. Maximaal 4 personen per kamer.
- Deluxe Suite: het neusje van de zalm in het Icehotel 365 voor wie echt op zoek is naar iets speciaals. Enkel de beste ijskunstenaars decoreerden deze schitterende kamers. Ze hebben een vaste deur en een privé verwarmde omkleedruimte in de suite zelf. Maximaal 2 personen per kamer.
In alle kamers zijn de bedden altijd gemaakt uit ijs en sneeuw en dankzij de rendierenvellen en een thermische slaapzak blijf je altijd lekker warm. 's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche.

Ontstaan: het verhaal van het ijshotel gaat terug tot de winter van 1989-1990 wanneer Japanse kunstenaars hun ijssculpturen tentoonstelden in Jukkasjärvi. Hierop geïnspireerd besloten enkele bezoekers om te overnachten in een zelfgemaakte iglo op de Torne-rivier. Ze ervoeren het slapen op warme rendierhuiden zodanig intens dat hieruit het concept van het ijshotel is ontstaan. Sindsdien is het ijshotel jaar na jaar groter geworden en is het uitgegroeid tot één van de beroemdste hotels ter wereld.

Bouw van het originele ijshotel: van zodra de temperaturen in Lapland onder het vriespunt dalen, wordt begonnen met de bouw van het originele ijshotel. De ijsblokken waaruit het hotel is opgebouwd (en die tot 2 ton kunnen wegen) zijn het jaar voordien al met grote ijszagen uit de Torne-rivier geoogst en worden gedurende de zomer in grote diepvriezers bewaard. Met behulp van sneeuwkanonnen en stalen constructies worden de blokken dan op elkaar geplaatst zodat het ijshotel tegen midden december klaar is wanneer de eerste gasten arriveren. Nadien wordt begonnen met de decoratie door een team Zweedse en internationale kunstenaars. Vanaf april begint het hotel te smelten door de sterker wordende zon en tegen juni is alles terug herleid tot water.

PRIJZEN

Pijzen per persoon in euro:

Optioneel kan je de reis verlengen met een extra overnachting in het ijshotel van Jukkasjärvi mits supplement (incl. ontbijt en transfer naar de luchthaven).

Prijs
Dubbel € 1655
Single € 1940
Volwassene in extra bed € 1480
Kind 12-15j. in extra bed € 1270
Kind 6-11j. in extra bed € 945
Prijs
Ice room dubbel € 308
Ice room single € 559
Art suite dubbel € 396
Art suite single € 736
Deluxe suite dubbel € 588
Deluxe suite single € 1118
Extra bed volwassene in dubbel € 57
Extra bed kind 0-11j. in dubbel € 57

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • 4 overnachtingen in de lodge
 • 1 overnachting in het wilderniskamp
 • 5 x ontbijtbuffet
 • 4 x lunch
 • 5 x diner
 • 1 x traditioneel kerstdiner
 • Dranken in Lappeasuando (behalve alcoholische en frisdranken)
 • Dagelijks gebruik van de sauna
 • Volledige thermische uitrusting
 • Alle vermelde activiteiten
 • Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Aansluitende vluchten: tarieven op aanvraag
 • Single sneeuwscooter = € 90 per persoon
 • Single hondenslede = € 45 per persoon
 • Facultatieve excursies

SPECIALE ANNULERINGSVOORWAARDEN:

Tot 15.09.18 = 20% annuleringskosten
Van 16.09.18 tot 15.11.18 = 50% annuleringskosten
Vanaf 16.11.18 = 100% annuleringskosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Individuele reis met Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten.
 • Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk
 • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier plaatsnemen op een hondenslede of sneeuwscooter. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt maximaal €800 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Bovenstaande volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.
 • Graag bezorgen wij een offerte voor de aansluitende vluchten en/of extra overnachting in het ijshotel van Jukkasjärvi.
 • Contacteer ons voor reservatie of meer informatie.

Contacteer ons

Laura