Kerstmis in Iso Syöte

REISDETAIL

Tijdens dit kerstarrangement geniet je van de meest fotogenieke winteromgeving in Fins Lapland met verblijf in comfortabele hotelkamers of prachtig gelegen bungalows bovenop een heuveltop! Naast de voorziene activiteiten kunnen op nog optionele excursies toegevoegd worden om zodoende je eigen programma op maat samen te stellen. Tussendoor is er ook gelegenheid om te skiën/langlaufen op eigen houtje.

Afreis: 20.12.20
Duur: 8 dagen
Formule: halfpension
Deelnemers: geen minimum
Begeleiding: individueel verblijf - Engelstalige begeleiding tijdens de activiteiten
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Oulu (OUL) op 145km
Transfers: inbegrepen

20.12.2020
Vluchten met Finnair via Helsinki. Aankomst op de luchthaven van Oulu en transfer naar Iso Syöte. Onderweg geniet je al van de prachtige besneeuwde landschappen. Check-in en welkomstdiner gevolgd door overnachting in de accommodatie naar keuze (hotel of vakantiewoning).
21.12.20
Ontbijt en transfer naar de huskyboerderij. Hier word je opgewacht door enthousiaste huskyhonden die niet kunnen wachten om met jou op avontuur te gaan. De begeleiders vertellen je over het fascinerende leven op de huskyboerderij en geven je uiteraard instructies over hoe je een huskyspan bestuurt. Eén persoon stuurt, terwijl de andere plaats neemt in de slee. Vervolgens maak je een mooie tocht van zo'n 12 km door de dik besneeuwde taiga. Onderweg wordt er voldoende tijd genomen om van bestuurder te wisselen en foto's te maken.
Vrije namiddag, diner en overnachting.
22.12.20
De voormiddag biedt een ideaal moment om op eigen houtje te sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skiën of snowboarden. Na de lunch wacht er nog heel wat meer sneeuwpret. Je leert immers hoe de 'kicksledge', een stepslede te besturen. De Finnen gebruiken deze stepslede 's winters als handig vervoermiddel, maar voor ons vraagt het toch wat oefening om deze kleine slede onder controle te krijgen. Maar eens je er mee weg bent, is het dolle pret. Vooral bergaf! Nadien geniet je van een warme drank rond het kampvuur.
Diner en overnachting.
23.12.20
Vandaag kan je genieten van de spafaciliteiten, zelf op pad op skilatten of sneeuwschoenen of vooraf een optionele excursie bijboeken.
Diner en overnachting.
24.12.20
Vrije voormiddag. Na de middag wacht de gids je op voor een bijzondere tocht. Ieder krijgt een paar indrukwekkend ogende sneeuwschoenen aangemeten. Voorzien van dit elegante schoeisel kan de tocht naar de diepsneeuw beginnen. Dankzij de sneeuwschoenen kan je immers de feeërieke, met sneeuw overladen kant van de Syöte heuvel verkennen, zonder dat je tot aan je middel in het witte goud wegzakt. De natuur is hier adembenemend mooi, de bomen lijken wel omgetoverd tot sneeuwfiguren. De gids leidt je door dit ijzig labyrint en duidt op sporen van sneeuwhaas, rendier en wie weet wat meer?
Kerstdiner en overnachting.
25.12.20
Vandaag kan je genieten van de spafaciliteiten, zelf op pad op skilatten of sneeuwschoenen of vooraf een optionele excursie bijboeken.
Kerstdiner en overnachting.
26.12.20
Korte transfer naar de rendierboerderij. Hier wacht je een boeiende voormiddag. De rendierherder wijdt je immers in in het eeuwenoude ambacht van het traditionele rendierhoeden. Een veel complexer beroep dan je zou durven vermoeden! Uiteraard maak je ook een tochtje in de rendierslee. Nadien wacht er een snack en warme drank in de kota.
Vrije namiddag, diner en overnachting.
27.12.20
Laatste ontbijt en uitchecken. Daarna transfer naar de luchthaven van Oulu en vluchten met Finnair via Helsinki.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Je verblijft in 7 nachten in Iso Syöte op basis van halfpension en kan (best op voorhand) inschrijven voor verschillende facultatieve excursies uit het weekprogramma:

Belangrijk:

  • Het gebruik van thermische kledij en Engelstalige begeleiding zijn steeds inbegrepen.
  • Standaard 2 personen per sneeuwscooter/slede. Singlescooter is mogelijk mits betaling supplement. Kinderen worden in een slede door de gids vervoerd.
  • Bij schade aan een sneeuwscooter bedraagt het eigen risico € 900.
  • 0-11 jaar: 50% korting

Extra info

Iso Syöte Hotel

Ligging: Iso Syöte is een sfeervol vakantiecomplex gelegen op een heuvel in de driehoek Kuusamo-Oulu-Rovaniemi en is bijgevolg gemakkelijk bereikbaar vanuit de 3 belangrijkste luchthavens van Fins Lapland. De ski- en langlaufpistes liggen op loopafstand van de vakantiewoningen.
Faciliteiten: hotel/hoofdgebouw met receptie, panoramisch restaurant, bar, zwembad (toegankelijk voor alle gasten), 2 ruime sauna's en outdoor jacuzzi's. Alle maaltijden worden in het restaurant geserveerd en het hoofdgebouw is tevens verzamelpunt voor de diverse winteractiviteiten.

Hotelkamers voor maximaal 3 personen:
30 nieuwe en comfortabele kamers verspreid over 2 verdiepingen met prachtig uitzicht over de omgeving. Alle kamers beschikken over 2 aparte bedden (met mogelijkheid voor 1 extra bed) en vernieuwde badkamers met douche, toilet en haardroger.

Aurora View Suite
Ruime en luxueus ingerichte suites geschikt voor maximaal 4 personen die bestaan uit 2 verdiepingen (50m² in totaal). De panoramische vensters en het balkon garanderen een fantastisch uitzicht over de besneeuwde bossen en vallei. Dankzij het glazen dak kan je ook het noorderlicht waarnemen bij gunstige weersomstandigheden. Op de eerste verdieping bevindt zich een zithoek, badkamer met douche, toilet en privé-sauna. Op de tweede verdieping bevindt zich nog een zithoek, slaapkamer en een extra badkamer met douche en toilet. Op het balkon staat een privé-jacuzzi.

Eagles View Suite
Iso Syöte beschikt ook over een luxueuze 'Eagles View Suite' met een schitterend 360 graden panorama en glazen dak zodat je goede kansen hebt op het waarnemen van noorderlicht. Ze bestaat uit 2 verdiepingen met een woonkamer met zithoek/open haard en badkamer met privé-sauna op de benedenverdieping. Middenin in de woonkamer groeit een boom naar de bovenverdieping waar zich een dubbel bed en jacuzzi bevinden. Hier ervaar je het fantastische uitzicht natuurlijk op zijn best! Geschikt voor maximaal 2 personen.