Kerstmis in Inari

REISDETAIL

!!! PROMO: € 100 korting per volwassene en € 50 korting per kind t.e.m. 11 jaar bij boeking voor 25/11/18 !!!!

Inari behoort tot de beste plaatsen om het noorderlicht te observeren en is hét centrum van de Lapse cultuur in Noord-Finland. Tijdens dit kerstarrangement kom je hierover alles te weten tijdens een bezoek aan het SIIDA-museum. Daarnaast neem je deel aan verschillende activiteiten waaronder een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht en bezoek aan een rendierboerderij.

Afreis: 22.12.18
Duur: 6 dagen - facultatief te verlengen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreis
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Vluchten Brussel-Helsinki 11u40-15u15 en Helsinki-Ivalo 16u40-18u15 met Finnair. Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting in het kamertype naar keuze.
's Morgens kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen.
's Namiddags bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.
Na het het ontbijt kan je de rest van de dag vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski's/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen).
's Avonds wordt een traditioneel Fins kerstdiner geserveerd in het restaurant en komt de énige échte Kerstman op bezoek!