Kerstmis in Inari

REISDETAIL

Inari behoort tot de beste plaatsen om het noorderlicht te observeren en is hét centrum van de Lapse cultuur in Noord-Finland. Tijdens dit kerstarrangement kom je hierover alles te weten tijdens een bezoek aan het SIIDA-museum. Daarnaast neem je deel aan verschillende activiteiten waaronder een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht en bezoek aan een rendierboerderij.

Afreis: 21.12.19 - 22.12.19 - 23.12.19
Duur: 6 dagen - facultatief te verlengen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreis
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Vluchten Brussel-Helsinki en Helsinki-Ivalo met Finnair. Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het charmante Inarin Kultahovi Hotel. Welkomstdiner in het hotel en overnachting in het kamertype naar keuze.
's Morgens kan je het beroemde SIIDA-museum bezoeken op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. Daarna kan je optioneel lunchen in restaurant Sarrit of de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen.
's Namiddags bezoek je een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt. Diner en overnachting in het hotel.
Na het het ontbijt kan je de rest van de dag vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski's/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen).
's Avonds wordt een traditioneel Fins kerstdiner geserveerd in het restaurant en komt de énige échte Kerstman op bezoek!
Transfer naar de hondenkennel waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven van deze fascinerende dieren. Daarna worden de sledes ingespannen en vertrek je voor een prachtige sledetocht (2 personen per slede). Halverwege wordt gestopt voor de lunch waarna de bestuurder desgewenst gewisseld kan worden (totale duur inclusief 1u00 transfers = circa 3u30). Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari op het bevroren Inarimeer dat tot de grootste in Scandinavië behoort en daarom ook wel de Lapse zee wordt genoemd (totale duur = circa 2u00 - 2 personen per scooter - single supplement = € 35)!. Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel. 's Avonds kunnen er nog noorderlichtexcursies toegevoegd worden.
Laatste ontbijt, transfer naar de luchthaven en vluchten Ivalo-Helsinki en Helsinki-Brussel met Finnair.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Je kan op de vrije dag inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten (kunnen ook ingepland worden op andere dagen):

Verblijf

Inarin Kultahovi Hotel

Ligging: mooi en rustig gelegen naast de rivier. Het centrum van Inari en het SIIDA-museum bevinden zich op wandelafstand.
Faciliteiten: receptie, lobbybar met open haard, internetbibliotheek, Laps specialiteitenrestaurant en een traditionele sauna naast de rivier (ter plaatse te boeken en te betalen aan de receptie).
Kamers:
- 29 standaard kamers in het Inarin Kultahovi Hotel die allemaal gerenoveerd werden in 2014. Ze hebben een frisse inrichting met enkele Finse designklassiekers en beschikken allemaal over radio, telefoon, koffie/theefaciliteiten, televisie en een badkamer met douche/wc. Maximaal 1 extra bed op de kamer mogelijk.
- 16 superior kamers in het nieuwe River Hotel dat zich naast het Inarin Kultahovi Hotel bevindt. Ze bieden allemaal uitzicht op de rivier en zijn ingericht met kwaliteitsmaterialen uit de omringende natuur. Ze beschikken over alle faciliteiten van de standaard kamers en daarenboven een privé-sauna, droogkast, frigo, een draadloze internetverbinding en balkon of terras.
Beoordeling: gezellig en traditierijk hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1155
Single € 1335
Extra bed volwassene € 1050
Extra bed kind 4-11j. € 690
Prijs
Dubbel € 1280
Single € 1495
Extra bed kind 4-11j. € 690

Inbegrepen:

 • Transfers van luchthaven naar hotel en terug
 • 5 overnachtingen in het gekozen kamertype met douche/wc
 • Halfpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 6
 • 1 x snack tijdens de hondensledetocht
 • Alle vermelde activiteiten o.l.v. ervaren gidsen
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW

Optioneel:

 • Aansluitende vluchten: tarieven op aanvraag
 • Supplement voor een single sneeuwscooter = € 35 per persoon
 • Gebruik van de riviersauna gedurende 1u00 op privé-basis = € 5 per persoon
 • Facultatieve excursies
 • Extra nacht in het Inarin Kultahovi Hotel inclusief halfpension = € 105 per volwassene in dubbel - € 142 per volwassene in single - € 90 per volwassene in extra bed - € 45 per kind 4-11j. in extra bed
 • Extra nacht in het River Hotel inclusief halfpension= € 125 per volwassene in dubbel - € 165 per volwassene in single - € 45 per kind 4-11j. in extra bed

SPECIALE ANNULERINGSVOORWAARDEN:

- Tot meer dan 8 weken voor vertrek = 30% annuleringskosten
- Van 8 tot 6 weken voor vertrek = 40% annuleringskosten
- Van 6 tot 4 weken voor vertrek = 60% annuleringskosten
- Van 4 tot 2 weken voor vertrek = 80% annuleringskosten
- Minder dan 2 weken voor vertrek = 100% annuleringskosten

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • De excursies worden steeds voorzien met 2 personen per slede/scooter. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier op een sneeuwscooter plaatsnemen en kunnen doorgaans zelf een hondenslede besturen maar het is de gids die hierover zal beslissen. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt steeds €800 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Omwille van organisatorische of weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd. De beschreven volgorde van de activiteiten kan dan ook variëren en het definitieve schema ontvang je ter plaatse bij het inchecken.
 • Facultatief kan deze reis ook verlengd worden met een verblijf in een sneeuwiglo of glazen iglo van Kakslauttanen.
 • Op aanvraag stellen wij ook graag de meest voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons