Kanotochten in Dalarna - Zweden

REISDETAIL

 

Tors Tur

Afreis: Elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 15.05.18 tot 15.09.18
Duur: 5 dagen

De meer gevorderde kanoër komt beslist aan zijn trekken tijdens deze 5-daagse tocht. Je vertrekt bij het Bysjön dat omgeven wordt door afwisselend bossen en akkers. Het is ook een uitstekend visgebied met o.a. snoek, forel en baars. De tocht voert ook langs een reeks stroomversnellingen bij Tyttbo. Ten slotte kom je in het Färnebofjärden Nationaal Park uit met een unieke fauna en flora waar noord en zuid elkaar ontmoeten. Hier vind je meer dan 200 kleine eilandjes en kamperen/vuur maken is enkel toegestaan op aangeduide plaatsen. Er zijn verschillende varianten mogelijk en je kan er ook voor kiezen om wat langer te vissen bij Tyttbo, tevens de eindbestemming van deze tocht waar je ten laatste om 18u00 verwacht wordt voor de transfer terug naar het kanocentrum.

AFSTAND: 50 km
NIVEAU: gevorderd
LANDTRANSPORTEN: geen
BEGINPUNT: Bysjön
EINDPUNT: Tyttbo
VISVERGUNNINGEN:
- Bäsingen = 100 SEK/week
- By = 100 SEK/dag
- Tyttbo = 130 SEK/dag
- Färnbofjärden = 50 SEK/dag of 200 SEK/week

Extra info

Verblijf

Je kan voor of na de kanotocht eventueel nog overnachten bij het kanocentrum van Avesta. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en omvat vier gebouwen. Het hoofdgebouw is van 1898 en was oorspronkelijk een school. Dan zijn er de bakkerij, waarvan de broodoven nog steeds in werking is, het bijgebouw, waarin de slaapkamers zich bevinden, en de Barn waarin het kanocentrum gevestigd is.

Avesta beschikt over 4 dubbel kamers ingericht in traditionele stijl met houten vloeren en spiegeldeuren. Er is een volledig uitgeruste keuken met eetplaats gasten die gasten van de B&B kunnen gebruiken. De sanitaire voorzieningen zijn gedeeld en omvatten een badkamer met douche en toilet.

Het is ook mogelijk met de tent te overnachten op het kampeerterrein van Avesta. Je hebt dan ook gratis toegang tot de douches en toiletten.

Transport naar het kanocentrum

Met de eigen wagen:

Het kanocentrum bevindt zich in het kleine dorpje By Kyrkby op 25 km van Avesta. Indien je met de eigen wagen reist, kan je best opteren voor de ferry vanuit Kiel of Frederikshaven naar Göteborg met Stena Line. Vanuit Göteborg is het nog circa 5u rijden tot aan het kanocentrum. NORTH & AWAY is agent in België voor Stena Line en kan je steeds de voordeligste prijzen voorstellen.

Met het vliegtuig en openbaar vervoer:

Je kan best een vlucht boeken naar Stockholm Arlanda met SAS Scandinavian Airlines en aansluitend de trein nemen naar het station Avesta Krylbo. Daar kan je mits supplement van € 65 worden opgehaald voor de transfer naar het kanocentrum (max. 7 personen). Zowel vluchten als treintickets kunnen op voorhand door ons geregeld worden. Contacteer ons voor een offerte op maat!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

 

De kamers van de B&B zijn op basis van gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken) incl. ontbijt, bed- en badlinnen en eindschoonmaak.

Bij overnachting in eigen tent op de camping kan je gebruik maken van de gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken).