Kanotochten in Dalarna - Zweden

REISDETAIL

 

Odens Tur

Afreis: Elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 15.05.18 tot 15.09.18
Duur: 2 dagen

Een iets meer avontuurlijke kanotocht met stroomversnellingen. Je start aan de zuidpunt van het Bäsingen-meer waar er talrijke mooie kampeerplekjes zijn. Je kan er ook goed zwemmen en zijn er meerdere houten aanmeerpontons. Vervolgens peddel je langs Jugansboforsen naar de energiecentrale van Näs. Hier bevindt zich ook een zalmkwekerij die je eventueel kan bezoeken. Haal de kano's vervolgens uit het water voor een landtransport naar Bysjön. Steek dit meer over en passeer verschillende eilandjes die deel uitmaken van het natuurreservaat. Ze lenen zich uitstekend voor een verfrissende zwempartij. Langsheen afwisselend bossen en akkers bereik je tenslotte het noordelijk gedeelte van het Bysjön. Hier barst het van de vissen waaronder snoek, forel en baars.

AFSTAND: 11-17 km
NIVEAU: gemakkelijk tot gemiddeld
LANDTRANSPORTEN: geen
BEGINPUNT: Bäsingen
EINDPUNT: Bysjön
VISVERGUNNINGEN:
- Bäsingen = 100 SEK/week
- By = 100 SEK/dag

Extra info

Verblijf

Je kan voor of na de kanotocht eventueel nog overnachten bij het kanocentrum van Avesta. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en omvat vier gebouwen. Het hoofdgebouw is van 1898 en was oorspronkelijk een school. Dan zijn er de bakkerij, waarvan de broodoven nog steeds in werking is, het bijgebouw, waarin de slaapkamers zich bevinden, en de Barn waarin het kanocentrum gevestigd is.

Avesta beschikt over 4 dubbel kamers ingericht in traditionele stijl met houten vloeren en spiegeldeuren. Er is een volledig uitgeruste keuken met eetplaats gasten die gasten van de B&B kunnen gebruiken. De sanitaire voorzieningen zijn gedeeld en omvatten een badkamer met douche en toilet.

Het is ook mogelijk met de tent te overnachten op het kampeerterrein van Avesta. Je hebt dan ook gratis toegang tot de douches en toiletten.

Transport naar het kanocentrum

Met de eigen wagen:

Het kanocentrum bevindt zich in het kleine dorpje By Kyrkby op 25 km van Avesta. Indien je met de eigen wagen reist, kan je best opteren voor de ferry vanuit Kiel of Frederikshaven naar Göteborg met Stena Line. Vanuit Göteborg is het nog circa 5u rijden tot aan het kanocentrum. NORTH & AWAY is agent in België voor Stena Line en kan je steeds de voordeligste prijzen voorstellen.

Met het vliegtuig en openbaar vervoer:

Je kan best een vlucht boeken naar Stockholm Arlanda met SAS Scandinavian Airlines en aansluitend de trein nemen naar het station Avesta Krylbo. Daar kan je mits supplement van € 65 worden opgehaald voor de transfer naar het kanocentrum (max. 7 personen). Zowel vluchten als treintickets kunnen op voorhand door ons geregeld worden. Contacteer ons voor een offerte op maat!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

 

De kamers van de B&B zijn op basis van gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken) incl. ontbijt, bed- en badlinnen en eindschoonmaak.

Bij overnachting in eigen tent op de camping kan je gebruik maken van de gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken).