Kanotochten in Dalarna - Zweden

REISDETAIL

 

Frejs Tur

Afreis: dagelijks van 15.05.20 tot 15.09.20
Duur: 1 dag

Eenvoudige kanotocht op kalme waters. Ideaal voor beginners. De tocht neemt je mee door akkers en ongerepte natuur met kans op het waarnemen van wilde dieren zoals bevers. Onderweg passeer je een picknickplaats met shelter en barbecue. In het meer Bukasjön kan je desgewenst zwemmen en van de natuur genieten alvorens terug te keren naar het kanocentrum.

AFSTAND: 8 km
NIVEAU: gemakkelijk
LANDTRANSPORTEN: geen
BEGIN- EN EINDPUNT: By skola (het schooltje van By)

Extra info

Verblijf

Je kan voor of na de kanotocht eventueel nog overnachten bij het kanocentrum van Avesta. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en omvat vier gebouwen. Het hoofdgebouw is van 1898 en was oorspronkelijk een school. Dan zijn er de bakkerij, waarvan de broodoven nog steeds in werking is, het bijgebouw, waarin de slaapkamers zich bevinden, en de Barn waarin het kanocentrum gevestigd is.

Avesta beschikt over 4 dubbel kamers ingericht in traditionele stijl met houten vloeren en spiegeldeuren. Er is een volledig uitgeruste keuken met eetplaats gasten die gasten van de B&B kunnen gebruiken. De sanitaire voorzieningen zijn gedeeld en omvatten een badkamer met douche en toilet.

Het is ook mogelijk met de tent te overnachten op het kampeerterrein van Avesta. Je hebt dan ook gratis toegang tot de douches en toiletten.

Transport naar het kanocentrum

Met de eigen wagen:

Het kanocentrum bevindt zich in het kleine dorpje By Kyrkby op 25 km van Avesta. Indien je met de eigen wagen reist, kan je best opteren voor de ferry vanuit Kiel of Frederikshaven naar Göteborg met Stena Line. Vanuit Göteborg is het nog circa 5u rijden tot aan het kanocentrum. NORTH & AWAY is agent in België voor Stena Line en kan je steeds de voordeligste prijzen voorstellen.

Met het vliegtuig en openbaar vervoer:

Je kan best een vlucht boeken naar Stockholm Arlanda met SAS Scandinavian Airlines en aansluitend de trein nemen naar het station Avesta Krylbo. Daar kan je mits supplement worden opgehaald voor de transfer naar het kanocentrum (max. 7 personen). Zowel vluchten als treintickets kunnen op voorhand door ons geregeld worden. Contacteer ons voor een offerte op maat!

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

 

De kamers van de B&B zijn op basis van gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken) incl. ontbijt, bed- en badlinnen en eindschoonmaak.

Bij overnachting in eigen tent op de camping kan je gebruik maken van de gedeelde faciliteiten (badkamer en keuken).

Prijs
2 personen in kano € 50
1 persoon in kano € 70
3de persoon in kano € 35
Kind t.e.m. 15j. als 2de persoon in kano € 35
Kind t.e.m. 15j. als 3de persoon in kano € 20
Prijs
Volwassene in dubbel € 65
Volwassene in single € 80
Tentplaats € 20

Inbegrepen:

 • Briefing en informatiepakket (veiligheid, allemansrecht, kanovoorschriften)
 • Kaart
 • Kanopakket (peddels, reddingsvesten, touw, afvalzakken, spons en kanowagentje)
 • Transfer naar het startpunt en van het eindpunt
 • BTW
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Verblijf bij het kanocentrum (tentplaats of kamer met gedeelde faciliteiten in de B&B)
 • Transfer tussen het station van Avesta en het kanocentrum = € 50 per persoon (retour)
 • Ter plaatse te huren: waterdichte ton (60l), keukenset, tent, slaapzak slaapmatje, grondzeil

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Kano-ervaring is niet vereist en een normale fysieke conditie volstaat voor de meeste tochten.
 • Een kanovakantie wordt op een sportieve doch rustige manier doorgebracht zonder verplichting om dagelijks te hoeven peddelen. Bepaalde tochten zijn wel zwaarder omwille van de langere landtransporten of te overbruggen hoogteverschillen.
 • Voorafgaand aan elke kanotocht wordt er desgewenst halt gehouden aan de supermarkt waar je proviand kan kopen. Koop verstandig en genoeg want er zijn geen mogelijkheden om onderweg eten te kopen.
 • Onderweg kampeer je in de vrije natuur en slaap je in een tent (zelf mee te brengen of ter plaatse te huren). Je kan ook in houten beschuttingen slapen of zelfs onder de blote hemel bij goed weer.
 • Het water in de meren en rivieren is onder normale omstandigheden gewoon drinkbaar. Het barst ook van de verse vis die je heerlijk kan bereiden rond een kampvuur.
 • Om te mogen vissen tijdens de kanotochten, dien je over 1 of meerdere visvergunningen te beschikken. De prijzen hiervan variëren tussen 50 SEK per dag en 200 SEK per week. Dit is onder meer afhankelijk van het gebied waar je wil vissen. Informeer steeds ter plaatse welke vergunningen noodzakelijk zijn. Alle vergunningen zijn te koop in het kanocentrum.
 • Afreizen buiten het hoogseizoen zijn enkel mogelijk op aanvraag.
 • Als je met de wagen reist, kan deze gratis geparkeerd worden bij het kanocentrum. Het wordt wel afgeraden om waardevolle spullen in de auto achter te laten.
 • Reis je met het openbaar vervoer, dan kan je een transfer bestellen van het station in Avesta tot het kanocentrum. Deze kost retour € 50 per persoon (1-7 personen).
 • Het wordt aanbevolen om je daags voor afreis bij het kanocentrum aan te melden en pas daags na de kanotocht te vertrekken.
 • Het is mogelijk om op voorhand reeds extra overnachtingen te reserveren in de bed & breakfast of op de kampeerplaats van het kanocentrum. Gelieve dit bij boeking door te geven.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie. Graag bezorgen wij ook een offerte voor aansluitende overtochten, vluchten of treinverbindingen naar Avesta. Een kanotocht kan ook perfect deel uitmaken van een meerdaagse rondreis door Zweden!

Contacteer ons

Kiki