Kakslauttanen Arctic Resort

REISDETAIL

Kakslauttanen is een unieke verblijfplaats in de ongerepte natuur van Fins Lapland dichtbij het skioord Saariselkä. De authentieke blokhutten behoren tot de gezelligste in Lapland maar ook overnachten in een echte sneeuwiglo is mogelijk. Romantische zielen kunnen ook verblijven in een turfhut of verwarmde glazen iglo van waaruit je het noorderlicht kan aanschouwen.

Afreis: dagelijks van 01.11.17 t.e.m. 30.04.18
Duur: minimaal 2 opeenvolgende nachten
Formule: halfpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 35km
Transfers:
- Met de auto/bus = € 30 per volwassene en € 15 per kind t.e.m. 11 jaar per traject
- Met de sneeuwscooter (min. 4 personen - circa 3u00) = € 461 per persoon (1 persoon per scooter)

 

 

OPTIONELE EXCURSIES

Wij raden aan om de gewenste excursies vooraf en gelijktijdig met het verblijf te boeken.

Belangrijk:

  • Het gebruik van thermische kledij en Engelstalige begeleiding zijn steeds inbegrepen.
  • Bij excursies vanaf 4u00 lengte is ook een lunch inbegrepen.
  • Standaard 2 personen per sneeuwscooter/slede. Singlescooter is mogelijk mits betaling supplement. Kinderen worden in een slede door de gids vervoerd.
  • Bij schade aan een sneeuwscooter bedraagt het eigen risico 1200 EUR.
  • Kinderkortingen:
  • 0-11 jaar: 50% korting indien gezeten in een slede, geen korting indien kind als 2de persoon op de scooter (verboden voor kinderen jonger dan 8 jaar, voor kinderen 8-15 jaar afhankelijk van de gestalte).

Kakslauttanen Arctic Resort

Algemeen

Ligging: 10km ten zuiden van Saariselkä in een rustige en natuurlijke omgeving. De langlaufpistes liggen vlakbij en alpineskiën is mogelijk in Saariselkä (bustransfer €10 per persoon enkele rit).
Faciliteiten: hoofdgebouw met receptie, pianobar, restaurant, kota (Lapse tent), ijsgalerij, ijskapel, sneeuwrestaurant (voor groepen) en santa's village waar je de Kerstman kan bezoeken.

Blokhutten

31 uiterst comfortabele blokhutten met douche/wc, kitchenette, salon en open haard (brandhout tegen betaling verkrijgbaar). Alle blokhutten hebben een eigen sauna en staan voldoende ver uit elkaar zodat je optimaal van de rustige omgeving kan genieten. Eindschoonmaak, bed- en badlinnen zijn in de prijs inbegrepen. Er zijn 4 verschillende types:
- Kleine blokhutten voor maximaal 4 personen die beschikken over 1 of 2 kamers met 2 stapelbedden of een dubbel bed + stapelbed.
- Grote blokhutten voor maximaal 2 personen die beschikken over 1 aparte slaapkamer met een dubbelbed.
- Grote blokhutten voor maximaal 5 personen die beschikken over 2 aparte slaapkamers met een dubbelbed + stapelbed + sofabed.

Glazen iglo's

In thermisch glas opgetrokken glazen iglo's voor maximaal 3 personen van waaruit je bij helder weer de sterrenhemel en het noorderlicht kan waarnemen. Ze beschikken over een badkamertje met lavabo/toilet en centrale verwarming.

Kelo blokhut met glazen iglo

De laatste aanwinst van Kakslauttanen combineert het beste van 2 werelden en is geschikt voor maximaal 6 personen. Verblijf in een knusse blokhut met douche/wc, salon en open haard (brandhout tegen betaling verkrijgbaar). Ze beschikt over 1 dubbel bed + 1 stapelbed in dezelfde ruimte. Tegen de blokhut is een glazen iglo aangebouwd met nog eens 2 single bedden van waaruit je bij helder weer de sterrenhemel en het noorderlicht kan waarnemen. Alle blokhutten hebben een eigen sauna en staan voldoende ver uit elkaar zodat je optimaal van de rustige omgeving kan genieten. Eindschoonmaak, bed- en badlinnen zijn in de prijs inbegrepen.

Bruidsuites /turfhutten

Bijzonder gezellige turfhutten voor maximaal 2 personen die beschikken over een dubbelbed, bad, open haard en eigen sauna. Ze zijn uitermate geschikt voor een huwelijksreis.

Sneeuwiglo's

Sneeuwiglo's geschikt voor maximaal 5 personen zijn beschikbaar van december tot april afhankelijk van de weersomstandigheden. De gemiddelde temperatuur bedraagt -3 tot -6 graden maar rendiervellen en een thermische slaapzak houden je lekker warm. Het sanitair en de sauna bevinden zich op wandelafstand alsook een verwarmde ruimte.

PRIJZEN

Prijzen per persoon per nacht in euro:

Opgelet:

  • Sneeuwiglo's enkel beschikbaar in de periode 01.01.18-30.04.18 en onder voorbehoud van weersomstandigheden.
  • Voor de periode van 23.12.17-25.12.17 is er een minimum verblijf van 3 nachten. Contacteer ons voor de prijzen.