Jeris Winter Week

REISDETAIL

Het Jeris Hotel is idyllisch gelegen aan de oever van een groot meer en middenin de bossen. Je verblijft hier in comfortabele hotelkamers of typisch Finse blokhutten en het is een ideale uitvalsbasis voor koppels of families die op zoek zijn naar een actieve sneeuwvakantie. Tijdens dit weekprogramma kan je o.a. deelnemen aan avontuurlijke tochten met hondenslede, rendierslede of sneeuwscooter.

Afreis: elke zaterdag of zondag van 05.01.19 t.e.m. 14.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: volpension
Deelnemers: maximaal 22 personen per groep
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kittilä (KTT) op 75km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het Jeris Hotel. Welkomstdiner en overnachting in een comfortabele hotelkamer of typisch Finse blokhut.
Na het ontbijt is er een vrije voormiddag om de prachtige omgeving op eigen houtje te verkennen. De lunch wordt geserveerd in het hotelrestaurant. Na de middag transfer naar de hondenkennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Je krijgt een eigen hondenspan en 4 tot 6 honden toegewezen (2 personen per slede). Nadien vertrek je voor een hondensledetocht waarbij ongeveer 17km zal worden afgelegd. Geniet van de oorverdovende stilte die enkel gebroken wordt door het gehijg van de huskies en de krakende sneeuw. 's Avonds vertelt een gespecialiseerde gids je alles over het fascinerende noorderlicht. Nadien neemt hij je mee naar één van de beste locaties in de omgeving om het noorderlicht te aanschouwen. Het gezellige kampvuur met warme chocolademelk en marshmallows zorgen voor een magische sfeer waar hopelijk het noorderlicht nog een schepje bovenop doet!