Island hopping op de Faeröer

REISDETAIL

Deze bijzondere 8 of 10-daagse individuele rondreis met openbaar vervoer is perfect geschikt voor wie houdt van een avontuurlijke uitdaging. Ervaar de Faeröer Eilanden vanuit de lucht en vanaf de zee. Breng een bezoek aan het vogelparadijs Mykines, het Vikingeiland Skúvoy en geniet van heerlijke wandelingen door de prachtige Faeröerse natuur.

Afreis: elke zondag van 03.06.18 t.e.m. 26.08.18
Duur: 8 of 10 dagen
Formule: 7 x ontbijt – 4 x lunch – 6 x diner
Verblijf: hotels met privé-faciliteiten (2 nachten) en bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten (5 of 7 nachten)

Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar. De rest van de dag kan vrij worden gespendeerd. Overnachting in Vágar inclusief dinner.
Georganiseerd transport naar het dorpje Sørvagur waar de ferry vertrekt naar Mykines, het meest westelijke eiland/dorp van de Faeröer Eilanden. Dit eiland is de thuis van duizenden vogels die vandaag van dichtbij kunnen bewonderd worden. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Eerste overnachting op het eiland Mykines.
Dagtrekking naar het kleine eilandje Mykineshólmur gelegen ten westen van Mykines. Deze wandeling neemt ongeveer 4 uur in beslag heen en terug. Een wandelbrug over een 35 meter diepe kloof verbind het eilandje met Mykines. De alleenstaande kliffen rond de lokale vuurtoren maken het landschap des te aantrekkelijker. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Tweede overnachting op het eiland Mykines.
Terug naar Sørvagur. Vervolgens per bus en ferry naar Skúvoy waar de beroemde vikingkoning Sigmund Brestisson de eerste katholieke kerk op de Faeröer Eilanden bouwde. Koffie en cake bij een lokale familie en 's namiddags tijd voor een wandeling op eigen houtje. Het gastgezin stelt met alle plezier enkele mogelijkheden voor. Avondmaal en overnachting op het eiland Skúvoy.
Neem de ferry van Skúvoy naar Sandoy dat ook wel het Sageneiland wordt genoemd. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids/chauffeur. Deze brengt je naar de mooiste plekjes waaronder de dorpjes Sandur, Dalur, Húsavík en verteld over de talrijke sagen van het eiland. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Overnachting in het dorpje Skálavík waar je desgewenst kan relaxen in een warme hot-tub.