Island hopping op de Faeröer

REISDETAIL

Deze bijzondere 8 of 10-daagse individuele rondreis met openbaar vervoer is perfect geschikt voor wie houdt van een avontuurlijke uitdaging. Ervaar de Faeröer Eilanden vanuit de lucht en vanaf de zee. Breng een bezoek aan het vogelparadijs Mykines, het Vikingeiland Skúvoy en geniet van heerlijke wandelingen door de prachtige Faeröerse natuur.

Afreis: elke zondag van 04.05.20 t.e.m. 21.08.20
Duur: 8 of 10 dagen
Formule: 7 x ontbijt (9 x ontbijt bij verlenging) – 4 x lunch – 5 x diner
Verblijf: hotels met privé-faciliteiten (2 nachten) en bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten (5 of 7 nachten)

Vluchten Brussel-Kopenhagen en Kopenhagen-Vágar. De rest van de dag kan vrij worden gespendeerd. Overnachting in Vágar inclusief dinner.
Georganiseerd transport naar het dorpje Sørvagur waar de ferry vertrekt naar Mykines, het meest westelijke eiland/dorp van de Faeröer Eilanden. Dit eiland is de thuis van duizenden vogels die vandaag van dichtbij kunnen bewonderd worden. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Eerste overnachting op het eiland Mykines.
Dagtrekking naar het kleine eilandje Mykineshólmur gelegen ten westen van Mykines. Deze wandeling neemt ongeveer 4 uur in beslag heen en terug. Een wandelbrug over een 35 meter diepe kloof verbind het eilandje met Mykines. De alleenstaande kliffen rond de lokale vuurtoren maken het landschap des te aantrekkelijker. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Tweede overnachting op het eiland Mykines.
Terug naar Sørvagur. Vervolgens per bus en ferry naar Skúvoy waar de beroemde vikingkoning Sigmund Brestisson de eerste katholieke kerk op de Faeröer Eilanden bouwde. Koffie en cake bij een lokale familie en 's namiddags tijd voor een wandeling op eigen houtje. Het gastgezin stelt met alle plezier enkele mogelijkheden voor. Avondmaal en overnachting op het eiland Skúvoy.
Neem de ferry van Skúvoy naar Sandoy dat ook wel het Sageneiland wordt genoemd. Bij aankomst word je opgewacht door een lokale gids/chauffeur. Deze brengt je naar de mooiste plekjes waaronder de dorpjes Sandur, Dalur, Húsavík en verteld over de talrijke sagen van het eiland. Lunchpakket en avondmaal zijn inbegrepen. Overnachting in het dorpje Skálavík waar je desgewenst kan relaxen in een warme hot-tub.
Na de lunch reis je eerst per bus en ferry naar Tórshavn waar je de aansluitende ferry neemt naar Nólsoy. Bezoek de toeristische dienst na aankomst en verken het dorp vergezeld door de lokale gids. Je ziet onder andere de roeiboot van Ove waarmee hij in 1986 naar de kleine zeemeermin in Kopenhagen is gevaren! 's Namiddags kan je nog naar de hoogste bergtop op het eiland wandelen (372m) voor een prachtig uitzicht op Tórshavn en de omringende eilanden. Lunch inbegrepen. Overnachting op het eiland Nólsoy.
Neem de ferry terug naar Tórshavn en verken de kleurrijke hoofdstad van de Faeröer Eilanden op eigen houtje. Neem een kijkje in het lokale museum, de kunstgalerij of het Noordse Huis. Je kan ook wandelen door de oude delen van de stad Tinganes en á Reyni. Overnachting in Tórshavn.
Transfer met de bus naar de luchthaven en terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.
Verleng deze reis met een 2-daags bezoek aan het zuidelijke eiland Suduroy. Vertrek op zondag vanuit Tórshavn per ferry naar Suduroy gevolgd door overnachting. Maak op maandag een mooie wandeling in het meermaals bekroonde Hvannhagi-gebied. Maak op dinsdag nog een busuitstap naar het zuidelijk gedeelte van het eiland alvorens de ferry terug te nemen naar Tórshavn. Tenslotte transfer met de bus naar de luchthaven en terugvluchten Vágar-Kopenhagen en Kopenhagen-Brussel.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 2340
Single € 2735
Prijs
Dubbel € 490
Single € 755

Inbegrepen:

 • Retourvluchten Brussel-Kopenhagen met SAS in T-klasse
 • Retourvluchten Kopenhagen-Vágar met Atlantic Airways
 • Alle vermelde openbare transporten per ferry/bus
 • Verblijf in hotels met privé-faciliteiten gedurende 2 nachten
 • Verblijf in bed & breakfasts of gastenverblijven met gedeelde faciliteiten gedurende 5 nachten (7 nachten bij verlenging)
 • 7 x ontbijt (9 x ontbijt bij verlenging) – 4 x lunch – 5 x diner
 • Luchthaventaksen (€ 93.10)
 • Ticket fee (€ 20)
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten

Optioneel:

 • Facultatieve excursies

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Sommige wandelingen in dit programma bevatten steile stukken waarvoor een goede fysieke conditie noodzakelijk is. Wind- en waterdichte kledij is aanbevolen omwille van de sterk wisselende weersomstandigheden op de Faeröer Eilanden.
 • Het is eventueel mogelijk om de dagtrekking op Mykines te maken onder begeleiding van een professionele gids tegen betaling.
 • De volgorde van programma kan licht aangepast worden naargelang de periode en beschikbaarheid.
 • Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in T-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in T-klasse op de gevraagde data.
 • Contacteer ons voor meer informatie of reservatie.

Contacteer ons

Karin