Inari Wilderness Week

REISDETAIL

Het nieuwe Inari Wilderness Hotel opende in december 2017 haar deuren. Het werd in traditionele Lapse stijl gebouwd aan de oever van het Inarimeer. Alle highlights van Lapland komen aan bod tijdens het weekprogramma waaronder een bezoek aan een traditionele rendierboerderij, een sneeuwscootersafari, hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen en langlaufen.

Afreis: dagelijks van 29.11.19 t.e.m. 24.04.20
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer (circa 30 minuten) naar het sfeervolle Inari Wilderness Hotel. Verwelkoming en verdeling van de thermische uitrustingen. Diner en overnachting in de gezellige kamers, blokhutten of bijzondere noorderlichthutten.
Uitgebreid ontbijtbuffet en briefing over het weekprogramma. Daarna krijg je instructies over het besturen van een sneeuwscooter en worden de motoren gestart voor een afwisselende 4u durende tocht. Onderweg wordt halt gehouden voor een wildernislunch. (2 personen per scooter - singlesupplement € 100). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.
Vandaag bezoek je het beroemde SIIDA-museum op individuele basis. Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. 's Namiddags maak je een circa 2u durende wandeling met sneeuwschoenen door de prachtige besneeuwde bossen rondom het hotel. Met een beetje geluk kan je er loslopende rendieren tegenkomen. Bovenop de heuvels geniet je van schitterende vergezichten over het Inarimeer en het dorpje. Nadien terug naar het hotel voor sauna, diner en overnachting.
Na het ontbijt krijg je een introductie in de techniek van het langlaufen alvorens een tocht te maken van 2 à 3u in de omgeving van het hotel. Vrije namiddag om desgewenst nog verder te langlaufen op eigen houtje. Na de dagelijkse sauna en diner staat nog een avondlijke noorderlichtexcursie op het programma. Je gaat hiervoor per sneeuwscooterslede naar een sfeervol noorderlichtkamp aan de oever van het Inarimeer ver weg van alle lichtvervuiling. Dit creëert optimale omstandigheden om het noorderlicht te kunnen observeren bij gunstige klimatologische omstandigheden (duurt circa 2u30).
Bezoek aan een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt meestal de kans om de rendieren te voederen en de techniek van het lassowerpen te proberen. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek (duurt circa 2u00). Terugkeer naar het hotel voor sauna en diner.
Transfer naar de huskykennel waar je instructies krijgt over het besturen van een hondenslede. Daarna vertrek voor een circa 18km lange tocht door besneeuwde bossen en over het uitgestrekte Inarimeer (2 personen per slede - geen single mogelijk). Er wordt geregeld gestopt voor foto's of een drankje om bij op te warmen. Een heerlijke lunch staat klaar bij terugkeer evenals de warmgestookte sauna waarvan je nog een laatste keer kan genieten. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel.
's Avonds kan je de eindeloze bossen rondom Nellim nog verkennen tijdens een circa 2u30 durende begeleide sneeuwschoenwandeling op zoek naar het magische noorderlicht.
Laatste ontbijt en transfer (circa 30 minuten) naar de luchthaven van Ivalo.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

Verblijf

Inari Wilderness Hotel

Ligging: gelegen in Inari circa 35km ten noorden van Ivalo aan de oever van het Inarijärvi, het grootste meer van Finland
Faciliteiten: receptie, souvenirwinkeltje, bar/lounge, gezellig restaurant, open haard en hoofdsauna. Er bevinden zich verschillende noorderlichtkampen in de omgeving van het hotel en bijna dagelijks worden ook optionele noorderlichtactiviteiten georganiseerd (ter plaatse te reserveren/betalen).
Hotelkamers: 40 gezellige en gerieflijk ingerichte standaard kamers in 3 verschillende gebouwen steeds met privé-faciliteiten en geschikt voor maximaal 1 tot 3 personen.
Blokhutten: 8 volledig uitgeruste blokhutten (90m²) voor maximaal 6 personen (dubbel bed + slaaploft voor 4 personen) die opgetrokken zijn uit hele boomstammen en beschikken over een kitchenette, een badkamer met privé-sauna en een houtkachel.
Noorderlichthut: 12 bijzondere noorderlichthutten met een (verwarmd) glazen dak van waaruit je een fantastisch uitzicht op het noorderlicht hebt bij gunstige meteorologische omstandigheden. Volledig uitgeruste badkamer en zithoek waar tot 2 extra bedden kunnen worden geplaatst. Geschikt voor maximaal 4 personen.
Beoordeling: comfortabel en bijzonder sfeervol wildernishotel met typisch Finse sfeer op een uitstekende locatie voor het noorderlicht.

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Volwassene in dubbel € 1750
Volwassene in single € 1940
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1225
Prijs
Volwassene in dubbel € 1950
Volwassene in single € 2345
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1365
Prijs
Volwassene in dubbel € 1750
Volwassene in single € 1940
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1225
Prijs
Volwassene in dubbel € 1900
Volwassene in single € 2205
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1330
Prijs
Volwassene in dubbel € 1750
Volwassene in single € 1940
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1225
Prijs
Volwassene € 2350
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1645
Prijs
Volwassene € 3015
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 2110
Prijs
Volwassene € 2350
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1645
Prijs
Volwassene € 2795
Kind 4-14j. vanaf 3de persoon in extra bed € 1960