Inari Adventure Week

REISDETAIL

Inari behoort tot de beste plaatsen om het noorderlicht te observeren en is hét centrum van de Lapse cultuur in Noord-Finland. Je komt er alles over te weten tijdens een bezoek aan het beroemde SIIDA-museum. Daarnaast neem je tijdens deze adventure week deel aan verschillende activiteiten waaronder een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht en bezoek aan een rendierboerderij.

Afreis: dagelijks van 01.12.18 t.e.m. 20.12.18 + 05.01.19 t.e.m. 07.04.19
Duur: 8 dagen
Formule: halfpension
Deelnemers: minimaal 2 personen per afreis
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Ivalo (IVL) op 40km
Transfers: inbegrepen

Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het Inarin Kultahovi Hotel. Informatiebijeenkomst, verdeling van de thermische uitrustingen, welkomstdiner en overnachting in de gezellige kamers.
Bezoek aan een traditionele rendierboerderij waar de rendierhoeder enthousiast vertelt over het belang van deze dieren voor de Lappen of Samen. Je krijgt de kans om de rendieren te voederen en komt ook alles te weten over het productieproces van de typische sneeuwlaarzen die uit rendierleder en -pels worden vervaardigd. Je zal beslist onder de indruk raken door het authentieke karakter van deze plek die nog niet door het massatoerisme werd ontdekt (totale duur inclusief transfers = circa 3u00). Diner en overnachting in het hotel.
Vandaag bezoek je het beroemde SIIDA-museum op individuele basis (toegang is inbegrepen). Je komt er op een interactieve manier alles te weten over de fascinerende cultuur van de Lappen of Samen. Je kan ook een prachtige film bekijken over het noorderlicht want Inari is één van de beste plekken ter wereld om dit magische verschijnsel te observeren. 's Namiddags kan je de vele ambachts- en souvenirwinkeltjes van Inari verder verkennen. Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt waarna instructies worden gegeven over hoe een sneeuwscooter te besturen. Nadien worden de motoren gestart en vertrek je voor een opwindende sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen en over het bevroren Inarimeer. Dit is één van de grootste meren in Scandinavië en wordt daarom ook wel de Lapse zee genoemd (totale duur = circa 2u00 - 2 personen per scooter - single supplement = € 35). Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel.
Aanpassen van de sneeuwschoenen en introductie over de techniek van het sneeuwschoenwandelen. Daarna verken je de prachtige bossen en meren in de omgeving van Inari terwijl de gids meer uitleg geeft over de plaatselijke natuur. Ook de Lapse cultuur komt weer uitgebreid aan bod tijdens een bezoek aan een oud Samisch wilderniskamp (totale duur inclusief transfers = circa 2u00). Vrije namiddag gevolgd door diner en overnachting in het hotel.
Transfer naar de hondenkennel waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven van deze fascinerende dieren. Daarna worden de sledes ingespannen en vertrek je voor een prachtige 2u30 durende sledetocht (2 personen per slede). Halverwege wordt gestopt voor de lunch waarna de bestuurder desgewenst gewisseld kan worden (totale duur inclusief transfers = circa 3u30). Diner en overnachting in het hotel.
Ontbijt en diner worden geserveerd in het hotel maar de rest van de dag kan je vrij besteden. Je kan op zoek gaan naar souvenirs in Inari of langlaufski's/sneeuwschoenen huren om de schitterende natuur nog verder te verkennen op eigen houtje. Je kan ook inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Ivalo.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

Op de vrije dag kan je je inschrijven voor enkele facultatieve activiteiten:

Verblijf

Inarin Kultahovi Hotel

Ligging: mooi en rustig gelegen naast de rivier. Het centrum van Inari en het SIIDA-museum bevinden zich op wandelafstand.
Faciliteiten: receptie, lobbybar met open haard, internetbibliotheek, Laps specialiteitenrestaurant en een traditionele sauna naast de rivier (ter plaatse te boeken en te betalen aan de receptie).
Kamers:
- 29 standaard kamers in het Inarin Kultahovi Hotel die allemaal gerenoveerd werden in 2014. Ze hebben een frisse inrichting met enkele Finse designklassiekers en beschikken allemaal over radio, telefoon, koffie/theefaciliteiten, televisie en een badkamer met douche/wc. Maximaal 1 extra bed op de kamer mogelijk.
- 16 superior kamers in het nieuwe River Hotel dat zich naast het Inarin Kultahovi Hotel bevindt. Ze bieden allemaal uitzicht op de rivier en zijn ingericht met kwaliteitsmaterialen uit de omringende natuur. Ze beschikken over alle faciliteiten van de standaard kamers en daarenboven een privé-sauna, droogkast, frigo, een draadloze internetverbinding en balkon of terras.
Beoordeling: gezellig en traditierijk hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

PRIJZEN

Prijzen per persoon in euro:

Prijs
Dubbel € 1370
Single € 1600
Extra bed kind 4-11j. € 740
Prijs
Dubbel € 1480
Single € 1860
Extra bed kind 4-11j. € 740

Inbegrepen:

 • Transfers van luchthaven naar hotel en terug
 • 7 overnachtingen in het gekozen kamertype met douche/wc
 • Halfpension van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 8
 • 1 x lichte wildernislunch tijdens de hondensledetocht
 • Alle vermelde activiteiten o.l.v. ervaren gidsen
 • Thermische uitrusting gedurende het ganse verblijf
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • BTW
 • Reservatiekosten (€ 50 indien gereserveerd in combinatie met aansluitende vluchten)

Optioneel:

 • Supplement voor een single sneeuwscooter = € 35 per persoon
 • Gebruik van de riviersauna gedurende 1u00 op privé-basis = € 5 per persoon
 • Facultatieve excursies

Facultatief kan een annulatie- en/of bijstandsverzekering worden afgesloten.

Praktisch:

 • Begeleiding is steeds Engelstalig.
 • De excursies worden steeds voorzien met 2 personen per slede/scooter. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen als passagier op een sneeuwscooter plaatsnemen en kunnen doorgaans zelf een hondenslede besturen maar het is de gids die hierover zal beslissen. Jonge kinderen worden steeds in de slede van de gids vervoerd.
 • Het eigen risico voor schade aan een sneeuwscooter bedraagt steeds €800 per bestuurder per ongeval. Een geldig rijbewijs is verplicht.
 • Omwille van organisatorische of weersomstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden of kunnen activiteiten worden geannuleerd.
 • Facultatief kan deze reis verlengd worden met een verblijf in een sneeuwiglo of glazen iglo van Kakslauttanen
 • Op aanvraag stellen wij ook graag voordelige vluchten voor in aansluiting op dit programma. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Contacteer ons

Kiki