In het spoor van walvissen en het noorderlicht

REISDETAIL

Tromsø en omgeving behoren tot 's werelds beste locaties om zowel walvissen als het fascinerende noorderlicht te kunnen zien. Tijdens deze 5-daagse minirondreis wordt een bezoek aan het “Parijs van het noorden” gecombineerd met een verblijf in een gezellig vissershuisje op het ongerepte eiland Kvaløya. De activiteiten staan vooral in het teken van wildlife en noorderlicht.

Afreis: op aanvraag van 01.11.18 t.e.m. 31.03.19
Duur: 5 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Tromsø (TOS)
Transfers:
- Enkel de transfer tussen de luchthaven en het hotel in Tromsø gebeurt met de luchthavenbus en is ter plaatse te regelen (100 NOK per volwassene en 70 NOK per kind 4-15j.)
- Overige transfers zijn inbegrepen

 

 

SAS-vluchten Brussel-Tromsø. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of taxi naar het centrum en inchecken in het Scandic Ishavshotel. Vrije avond voor een eerste verkenning van het “Parijs van het Noorden” en overnachting.
Stevig ontbijtbuffet en vrije dag om Tromsø uitgebreid te verkennen. Het is de noordelijkste universiteitsstad ter wereld die circa 350km ten noorden van de Poolcirkel ligt omgeven door een prachtig fjorden- en berglandschap. Het gezellige stadscentrum herbergt talrijke cafés en restaurants waar je de arctische keuken kan proeven. Tot de belangrijkste attracties behoren de moderne IJszeekathedraal met haar imponerende glas-in-loodraam en het interactieve Polaria-museum dat volledig in het teken staat van het leven in de arctische gebieden. Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad kan je een ritje maken met de Fjellheisen-kabellift.

Je kan ook deelnemen aan verschillende facultatieve activite