In het spoor van walvissen en het noorderlicht

REISDETAIL

Tromsø en omgeving behoren tot 's werelds beste locaties om zowel walvissen als het fascinerende noorderlicht te kunnen zien. Tijdens deze 5-daagse minirondreis wordt een bezoek aan het “Parijs van het noorden” gecombineerd met een verblijf in een gezellig vissershuisje op het ongerepte eiland Kvaløya. De activiteiten staan vooral in het teken van wildlife en noorderlicht.

Afreis: op aanvraag van 01.11.19 t.e.m. 31.03.20
Duur: 5 dagen
Formule: volgens programma
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Tromsø (TOS)
Transfers: inbegrepen

 

 

SAS-vluchten Brussel-Tromsø. Transfer met de luchthavenbus naar het centrum en inchecken in het Scandic Ishavshotel. Vrije avond voor een eerste verkenning van het “Parijs van het Noorden” en overnachting.
Stevig ontbijtbuffet en vrije dag om Tromsø uitgebreid te verkennen. Het is de noordelijkste universiteitsstad ter wereld die circa 350km ten noorden van de Poolcirkel ligt omgeven door een prachtig fjorden- en berglandschap. Het gezellige stadscentrum herbergt talrijke cafés en restaurants waar je de arctische keuken kan proeven. Tot de belangrijkste attracties behoren de moderne IJszeekathedraal met haar imponerende glas-in-loodraam en het interactieve Polaria-museum dat volledig in het teken staat van het leven in de arctische gebieden. Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad kan je een ritje maken met de Fjellheisen-kabellift.

Je kan ook deelnemen aan verschillende facultatieve activiteiten zoals een rendiersledetocht, sneeuwscootersafari of hondensledetocht die doorgaan in de prachtige Tamok-vallei ten zuidoosten van Tromsø. Alternatief behoort ook een walvissafari met catamaran tot de mogelijkheden.

Om 18u30 vertrek je per minibus (max. 15 personen) vanuit Tromsø voor een onvergetelijke uitstap op zoek naar het noorderlicht. Vergezeld van een professionele gids vertrek je naar de best mogelijke locatie in de donkere omgeving rond Tromsø om het noorderlicht te kunnen gadeslaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal hiervoor soms een heel stuk gereden worden tot zelfs aan de Finse grens! De duur van deze excursie is daarom flexibel maar varieert doorgaans tussen de 6 en 10u afhankelijk van de waarnemingsmogelijkheden. Onderweg houden een thermische uitrusting, warme maaltijd en koffie/thee je lekker warm. Je krijgt ook uitleg over de beste manier om het noorderlicht te fotograferen en kan gratis gebruikmaken van een statief. Na afloop krijg je ook de mooiste professionele foto's mee naar huis.
Terugkeer naar het hotel in Tromsø voor overnachting.
Ontbijt en vrije voormiddag. Rond de middag word je opgehaald voor de transfer naar Lauklines Kystferie. Het is gelegen op het eiland Kvaløya dat door een brug met Tromsø verbonden is. Het eiland staat bekend om zijn prehistorische graven, rotstekeningen en verschillende oude boerderijen. Je zal echter vooral onder de indruk raken van het ongerepte natuurschoon. Onderweg wordt desgewenst 30 minuten halt gehouden bij een grote supermarkt zodat je de nodige inkopen kan doen voor de komende dagen in de wildernis. Vervolgens inchecken in een oergezellig aan de fjordoever gelegen vissershuisje van Lauklines Kystferie.
Geniet 's namiddags van de schitterende omgeving en maak een mooie wandeling op eigen houtje. Zeevissen behoort ook tot de mogelijkheden (materiaal ter plaatse te huren). Rustzoekers kunnen genieten van een heerlijke privé-sauna (150 NOK per persoon inclusief handdoek ter plaatse te betalen) en rollebollen in de sneeuw om de bloedomsloop extra te stimuleren. 's Avonds overnacht je in de gezellige blokhutten van Lauklines Kystferie waar je zelf je eigen maaltijd bereid in de volledig uitgeruste keuken.
Vrije dag in Lauklines Kysferie met mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende facultatieve activiteiten waaronder een begeleide sneeuwschoenwandeling, langlaufen, toerskiën of een hondensledetocht in de bergen op Kvaløya. Je kan ook op zoek gaan naar walvissen en orkas die regelmatig gespot worden in de Kattfjord van eind december tot februari. Schrijf in voor een optionele fjordcruise en verhoog je kansen aanzienlijk om deze deze fantastische zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te spotten! 's Avonds overnacht je opnieuw in Lauklines Kystferie.
Transfer van Lauklines Kysferie naar de luchthaven van Tromsø en SAS-terugvluchten Tromsø-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail

OPTIONELE EXCURSIES

In Tromsø kan je deelnemen aan een rendiersledetocht, sneeuwscootersafari of hondensledetocht die doorgaan in de Tamok-vallei ten zuidoosten van Tromsø. Alternatief behoort ook een walvissafari per catamaran tot de mogelijkheden.

Tijdens de vrije dag in Lauklines Kysferie heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een begeleide sneeuwschoenwandeling, langlaufen, tourskiën of een hondensledetocht in de bergen op Kvaløya. Je kan ook op zoek gaan naar walvissen en orkas die regelmatig gespot worden in de Kattfjord van eind december tot februari. Schrijf in voor een optionele fjordcruise en verhoog je kansen aanzienlijk om deze deze fantastische zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te spotten!