IJshotel Jukkasjärvi + shortski in Björkliden

REISDETAIL

Combineer een verblijf in het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi met een shortski in Björkliden dat tot de beste locaties in Europa behoort om het noorderlicht te observeren. Je verblijft er in een panoramisch gelegen hotel of blokhut en kan een uitstap maken naar het Aurora Sky Station. Daarnaast kan je (helikopter)skiën/snowboarden of deelnemen aan activiteiten zoals sneeuwcootersafari's en hondensledetochten.

Afreis: elke vrijdag van 08.02.19 t.e.m. 12.04.19
Duur: 7 dagen
Formule: kamer en ontbijt in het ijshotel - logies of kamer met ontbijt in Björkliden
Vluchten: inbegrepen
Luchthavens: Kiruna (KRN)
Transfers: inbegrepen
Verblijf:
- 1 overnachting in een warme accommodatie naast het ijshotel
- 1 overnachting in het ijshotel van Jukkasjärvi
- 4 overnachtingen in een hotelkamer of blokhut in Björkliden Fjällby

SAS-vluchten Brussel-Stockholm + Stockholm-Kiruna en korte bustransfer naar Jukkasjärvi. Vervolgens inchecken in een warme accommodatie naast het énige échte ijshotel van Jukkasjärvi (arctic of nordic hotel chalet). Geniet van een aangepast aperitief in de Absolut Icebar en laat je culinair verwennen in één van de plaatselijke restaurants (diner niet inbegrepen).
Ontbijt en vrije tijd om de verschillende kamers, de ijskapel en de omgeving van het ijshotel te verkennen. Optioneel kan je ook deelnemen aan verschillende facultatieve excursies. Diner (niet inbegrepen) in één van de plaatselijke restaurants gevolgd door een onvergetelijke overnachting in het ijshotel. Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche. Daarna bustransfer (circa 2u30) naar het skioord Björkliden Fjällby niet ver van de Noorse grens. Gaandeweg worden de berglandschappen imposanter en bereik je de oevers van het gigantische en volledig bevroren Torneträsk-meer. Inchecken na aankomst in een hotelkamer of blokhut met panoramische uitzicht over de omgeving. Vrije namiddag om de omgeving te verkennen of deel te nemen aan een facultatieve excursie. 's Avonds mogelijkheid voor een facultatief diner in het hotelrestaurant of je eigen potje te koken in de blokhut gevolgd door overnachting.
Je verblijft 4 nachten in Björkliden. De skihuur en skiliften liggen op wandelafstand en je kan de afwisselende pistes volop verkennen (skipas ter plaatse te regelen - skigebied geopend van 08/02 t.e.m. 06/05).

Je kan ook inschrijven voor facultatieve excursies zoals sneeuwscootersafari's, hondensledetochten, sneeuwschoenwandelen en zelfs helikopterskiën (prijzen op aanvraag). Hoogtepunt voor de meeste bezoekers is echter een noorderlichtexcursie naar het Abisko Sky Station. Dit is Europa's beste locatie om de aurora borealis te kunnen observeren met een gemiddeld waarnemingspercentage van maar liefst 82% tijdens het vorige winterseizoen!
Je verlaat de Zweedse bergwereld met de transferbus van Björkliden naar de luchthaven van Kiruna. SAS-terugvluchten Kiruna-Stockholm en Stockholm-Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail