Icehotel

REISDETAIL

In Zweeds Lapland staat 's werelds enige echte ijshotel zowat 200km ten noorden van de Poolcirkel. Het verrijst elke winter in een andere gedaante en wordt gebouwd met kristalhelder ijs van de Torne-rivier. Bij het aanbreken van de zomer smelt de constructie om weer integraal naar de rivier te stromen. Sinds het winterseizoen 2016-2017 bestaat er echter ook een 365 dagen versie van het ijshotel!

Afreis: dagelijks van 01.11.18 t.e.m. 14.04.19
Duur: basispakket van 4 dagen eventueel te verlengen
Formule: ontbijt x 3
Vluchten: inbegrepen
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 20km
Transfers: inbegrepen

SAS-vluchten Brussel-Kiruna via Kopenhagen en/of Stockholm. Transfer naar Jukkasjärvi en check-in in de warme accommodatie. Je overnacht in een comfortabele Arctic of Nordic Hotel Chalet met douche/wc.
Geniet van je verblijf in Jukkasjärvi en boek enkele facultatieve excursies naar keuze.
's Avonds bereid je je voor op de overnachting in het ijshotel. Je ontvangt een thermische slaapzak en een dikke muts alvorens naar je slaapkamer te gaan.
's Ochtends word je gewekt met een warme tas bessensap waarna je kan genieten van een stevig ontbijt in het restaurant, een heerlijke ochtendsauna en een verkwikkende douche.
Ook vandaag bepaal je volledig zelf aan welke facultatieve excursies je wenst deel te nemen. Je overnacht opnieuw in een warme accommodatie.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kiruna en SAS-vluchten Kiruna-Brussel via Kopenhagen en/of Stockholm.

OPTIONELE EXCURSIES

Wij raden sterk aan om de excursies vooraf en gelijktijdig met het verblijf te boeken.

Belangrijk:

 • Engelstalige begeleiding is steeds inbegrepen.
 • Thermische uitrusting (schoenen, overall, handschoenen en muts) is eveneens inbegrepen voor alle safari's.
 • Standaard 2 personen per sneeuwscooter/slede. Singlescooter/slede is mogelijk mits betaling supplement. Jonge kinderen worden in een aparte slede door de gids vervoerd.
 • Prijzen zijn geldig bij minimaal 2 deelnemers (alleenreizenden betalen voor 2 personen).
 • Bij schade aan een sneeuwscooter bedraagt het eigen risico 8000 SEK (ongeveer € 800).
 • Voor excursies uitgevoerd tijdens de periode van 24.12.18 t.e.m. 06.01.19 geldt een supplement van € 40 per persoon t.o.v. de hieronder vermelde prijzen.

Kinderkortingen:

 • 3-12 jaar: 50% korting indien gezeten in een slede of als 2de persoon op de scooter.
 • Kinderen t.e.m. 9 jaar kunnen niet deelnemen aan het sneeuwschoenwandelen of langlaufen.
 • Kinderen t.e.m. 11 jaar kunnen niet deelnemen aan de cursus ijssculpturen.
 • Voor het besturen van een hondenslede geldt een minimumleeftijd van 16 jaar en gewicht van 50kg.

Verblijf

Icehotel

Ligging: gelegen in het kleine dorp Jukkasjärvi op 17km van Kiruna.
Faciliteiten: elk jaar ziet het ijshotel er anders uit maar het beschikt steeds over alle faciliteiten van een normaal hotel. Zo is er altijd een koude receptie, een centrale zuilengang, talrijke ijssculpturen, de Absolut Icebar, een sauna, een ijskapel en natuurlijk verschillende kamers en suites. Binnenin schommelt de temperatuur altijd tussen -5 en -8 graden terwijl het buiten veel kouder kan worden. Daarnaast beschikt het hotel over een warme receptie met lounge, een warm restaurant, een winkel en een omkleedruimte met sanitair en verschillende sauna's.
Icehotel 365: sinds het winterseizoen 2016-2017 is het ijshotel 365 dagen per jaar geopend dankzij de bouw van een 22.000m² grote ijshal. Ze wordt 's zomers afgekoeld dankzij zonnepanelen die voldoende energie produceren dankzij de middernachtzon. Op die manier wil het ijshotel klimaatneutraal zijn en bezoekers van over de hele wereld ook tijdens de zomer een bezoek of overnachting in een wereld van ijs en sneeuw kunnen aanbieden. In deze unieke hal zullen het ganse jaar suites, de Absolut Icebar, een kunstgalerij en evenementenhal beschikbaar zijn. Let op: het is belangrijk om bij reservatie je voorkeur door te geven voor een kamer in deze nieuwe hal (Icehotel 365) of in het originele ijshotel dat 's zomers terug wegsmelt.

Kamers: je kan kiezen tussen 4 verschillende kamertypes waarvan het aantal varieert van jaar tot jaar:

 • Ice Room: sober ingerichte kamers in het originele ijshotel waar je slaapt op een bed gemaakt van ijs en sneeuw. Ze hebben een gordijn als afsluiting van de deuropening. Maximaal 4 personen per kamer.
 • Art Suite: uniek ingerichte suites in het originele ijshotel met elk hun eigen stijl voor speciale gelegenheden. De talrijke kunstwerken en het fantastisch design zijn een streling voor het oog. Ze hebben een gordijn en als afsluiting van de deuropening en een privé omkleedruimte in het sanitairgebouw. Maximaal 4 personen per kamer.
 • Art Suite 365: uniek ingerichte suite