Husky expeditie in Zweeds Lapland

REISDETAIL

Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 5-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject is flexibel naargelang de periode van het jaar maar altijd trek je van wildernishut naar wildernishut ver weg van de bewoonde wereld. Uiteraard is ook een bezoek aan het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi mogelijk.

Gegarandeerde afreizen: 16.12.18 - 23.12.18 - 30.12.18 - 06.01.19 - 13.01.19 - 03.02.19 - 10.02.19 - 17.02.19 - 17.03.19 - 24.03.19 - 07.04.19 + andere afreisdata op aanvraag voor privé-groepjes
Duur: 7 dagen
Formule: volpension
Begeleiding: Engelstalige gids
Deelnemers: maximaal 6 personen per groep (internationaal gezelschap)
Vluchten: tarieven op aanvraag
Luchthaven: Kiruna (KRN) op 20km
Transfers: inbegrepen

Bij aankomst in Kiruna word je opgewacht door de gids en volgt een transfer naar het basiskamp. Hier ontmoet je de honden en wordt de thermische uitrusting verdeeld. Diner en overnachting in gemeenschappelijke kamers in het basiskamp (met elektriciteit en stromend water).
De dag begint met de verzorging van de honden waarna je geniet van een stevig ontbijt. Je krijgt een professionele instructie over het besturen van de hondenslede en het inspannen van de honden. Eens de basistechnieken onder de knie, wordt de bagage en gemeenschappelijk materiaal verdeeld over de verschillende sledes. Daarna krijgt iedere deelnemer krijgt zijn eigen slede met 4 tot 5 honden en maak je een testrit. Er wordt gestopt voor een wildernislunch onderweg. 's Namiddags bereik je het eerste wilderniskamp en steekt iedereen een handje toe bij de verzorging van de dieren, het houtkappen of het koken van water. De dag eindigt met een lekker diner en een overheerlijke sauna.
Naar dagelijkse gewoonte worden de honden verzorgd alvorens te ontbijten. Daarna maakt iedereen zich klaar om de meerdaagse expeditie verder te zetten waarbij dagelijks tussen de 30 en 60km per hondenslede zal worden afgelegd. Het precieze traject is afhankelijk van de weersomstandigheden en sneeuwcondities maar voert steeds door de laatste echte wildernis van Europa. Afwisselend volg je de loop van een rivier, doorkruis je diepe wouden of ga je over uitgestrekte bevroren meren. Tijdens de donkere periode van het jaar is de kans ook groot dat je het fascinerende noorderlicht te zien krijgt. Alleszins zorgen de eindeloze stilte en de pure gezonde buitenlucht voor onvergetelijke ervaringen. Onderweg wordt steeds gepicknickt en 's avonds overnacht je in eenvoudige maar oergezellige wildernishutten. Hoewel er geen elektriciteit of stromend water aanwezig is, zijn deze hutten bijzonder comfortabel. Er is bijna altijd een sauna aanwezig en verwarming gebeurt met hout. Kaarsen zorgen voor een gezellige verlichting en water haal je rechtstreeks uit het meer of de rivier.
In de vroege namiddag komt de expeditie tot een einde en bereik je opnieuw de (relatief) bewoonde wereld. Bij minder goed weer is het mogelijk om een museum over de Samen te bezoeken of het wereldberoemde ijshotel van Jukkasjärvi (toegang ter plaatse te betalen). Je kan ook deelnemen aan een optionele sneeuwscootersafari. 's Avonds geniet je van een afscheidsdiner en overnacht je in het basiskamp.
Laatste ontbijt en transfer naar de luchthaven.