Hurtigruten Spitsbergen en Tromsø

REISDETAIL

11-daagse meertalige begeleide groepsreis naar het land van de ijsberen. Beleef de ongelooflijke landschappen in de meest afgelegen regio's van Spitsbergen. Één van de meest wonderbaarlijke ervaringen die je in het noordpoolgebied kan meemaken. Je eindigt de reis aan de spectaculaire Noordkaap en Tromsø.

Afreis: 29.05.18
Duur: 11 dagen
Formule: volpension aan boord van de Hurtigruten
Vluchten: inclusief vanuit Brussel
Verblijf aan boord: in de gekozen hutcategorie
Schip: MS Spitsbergen

 

HOOGTEPUNTEN:

  • Expeditiereis met het nieuwe MS Spitsbergen
  • IJsberen, walvissen, walrussen, robben en Arctische zeevogels
  • Kongsfjorden
  • Noordkaap

 

De hier beschreven route is een indicatie. Het definitieve reisprogramma wordt aan boord gepresenteerd en is afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden op dat moment.

29/05/2018
Ontmoeting met de gids en vlucht via Olso naar Longyearbyen. Transfer en overnachting.
30/05/2018
Vrije voormiddag. Begeleide stadsrondit door Longyearbyen en omgeving. Vervolgens transfer naar het schip. Het avontuur begint wanneer het schip de Isfjord uitvaart, langs immense U-vormige valleien en bergen uitgehouwen door gigantische gletsjers.
31/05/2018-04/06/2018
Ny Ålesund
Dit is op 78º 55' N één van de meest noordelijk gelegen nederzettingen waar het hele jaar door mensen wonen. Het was voorheen een kolenmijn en huisvest tegenwoordig een onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied. Een aantal landen heeft hier eigen onderzoeksfaciliteiten gevestigd en met name in de zomer is er hier veel activiteit. Ooit was deze stad het beginpunt van vele Noordpoolexpedities.
Svalbard-eilanden
Op de Svalbard-eilanden zijn er ongeveer 3.000 ijsberen — vermoedelijk de grootste populatie op aarde. IJsberen zijn solitaire dieren en je treft ze hoogstwaarschijnlijk aan op drijfijs, nabij of in het water. Op deze route worden regelmatig ijsberen gespot — natuurlijk niet elke dag en zelden van nabij. Desalniettemin, hoe meer ogen (of zeg maar verrekijkers), hoe groter de kansen dat je de Koning van het Noorden spot!
Monaco Gletsjer
Indien het weer het toelaat vaar je verder naar de Monaco gletsjer die zich diep in het enorme Woodfjordenstelsel bevindt. Aan het uiteinde van deze gespleten gletsjer is er altijd een hoop onstuimig ijs en grote stukken ijs die afgebroken zijn van de gletsjer.
Kongsfjorden
De Koningsbaai is de grootste fjord aan de noordwest-kust van Spitsbergen. Eén van de zij-armen van deze fjord, de Krossfjorden, kan bezocht worden. Het landschap hier varieert van grote toendravelden tot bergtoppen met enorme gletsjers die uitlopen in de oceaan.
05/06/2018
Vandaag zal de Noordelijke IJszee overgestoken worden naar het Noorse vasteland via Bjørnøya waar indien mogelijk een landing zal gemaakt worden. Ondanks de naam 'Bear Island' leven er niet permanent ijsberen maar het herbergt enkele van de grootste concentraties zeevogels op het noordelijke halfrond. De steile kliffen vormen ideale broedplaatsen voor zeevogels, waaronder de gewone zeekoet, de kleine alk, de kortbekzeekoet, de drieteenmeeuw, de grote burgemeester en de noordse stormvogel. Haal je verrekijker boven en laat het spotten maar beginnen!
06/06/2018
De Noordkaap vanuit het noorden bereiken is een unieke ervaring. Het schip zet een aantal wandelaars af die richting Noordkaap zullen wandelen vanuit Hornvika. Vervolgens gaat de route richting Skarsvåg, een klein vissersdorp gesitueerd langs de Noordkust van het eiland Magerøya.
07/06/2018
De expeditie eindigt in Tromsø, de poort naar de Noordpool en de stad waar Roald Amundsen zijn bemanning aanwierf voor zijn befaamde expedities naar het Hoge Noorden. Hij was ervan overtuigd enkel hier mensen te vinden die de barre, polaire omstandigheden konden doorstaan en de vereiste ervaring hadden om door de Noordelijke IJszee te navigeren. Vandaag gebeurt hier heel wat onderzoek, o.a. naar de effecten van de opwarming van de aarde in het poolgebied. Overnachting in het prachtige Clarion The Edge Hotel, één van de nieuwste hotels in Tromsø, in halfpension.
08/06/2018
Vandaag loopt de reis spijtig genoeg ten einde. Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Oslo en van daaruit naar Brussel.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

MS Spitsbergen

De MS Spitsbergen is het nieuwste schip in de vloot en heeft de grootste verscheidenheid qua hutten. Het werd gebouwd in 2009 en gerenoveerd in 2016.

Bouwjaar 2009
Capaciteit 335 passagiers - 243 bedden
Capaciteit 7344 ton
Breedte 18 meter
Snelheid 15 knopen

HUTTEN

De schepen van de Hurtigruten-vloot beschikken over standaard binnen- en buitenhutten, minisuites en suites. Ongeacht welke hut je verkiest, zal je genieten van de hotelservice (bedopmaak + verschonen bed- en badlinnen) die steeds inbegrepen is. De grootte van de hut en de ligging verschillen naargelang de hutcategorie. Alle hutten, behalve D-hutten, beschikken over badkamer met douche/ toilet. De beschikbare hutcategorieën/dekken verschillen per schip. Afmeting van de bedden: standaardhutten: 78cm x 195cm, minisuites: 143cm x 200cm en suites: 165cm x 200 cm.

Hutcategorie A
Hutcategorie AJ
Hutcategorie E
Hutcategorie D
Hutcategorie I
Hutcategorie J
Hutcategorie L
Hutcategorie M
Hutcategorie MG