Hurtigruten Snow Express

REISDETAIL

10-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis naar Fins en Noors Lapland en vervolgens langsheen de fjorden aan boord van de Hurtigruten naar Bergen. Maak je verblijf in Lapland des te specialer met een ritje op de hondenslede of sneeuwscootertocht. Bovendien leent deze reis zicht perfect voor reizigers die hun kansen op noorderlicht willen vergroten.

Afreis: 10.03.19
Duur: 10 dagen
Formule: volpension aan boord van Hurtigruten en halfpension tijdens het verblijf in Saariselkä, Kirkenes en Bergen
Vluchten: inclusief vluchten Brussel-Kittilä (rechstreeks) en Bergen-Brussel (via Oslo)
Verblijf: overnachtingen in kwalitatieve hotels en in de gekozen hutcategorie aan boord van Hurtigruten

10/03/2019
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä en transfer naar Saariselkä. Na de lunch inchecken in Lapland Hotel Riekonlinna in Saariselkä. Heerlijk diner en overnachting. Wie wil kan meteen op ontdekking in dit levendige stadje boven de poolcirkel.
11/03/2019
Saariselkä is de oudste wintersportplaats van Finland. Het schitterende Nationale Park Urho Kekkonen zorgt voor een indrukwekkend decor vol afwisselende landschappen tijdens winterse activiteiten. Het is een populaire bestemming voor de Finnen die hier voornamelijk komen om te langlaufen en de typisch Finse uitgaansgelegenheden.
12/03/2019
In de voormiddag heb je tijd om deel te nemen aan tal van optionele excursies (zie eerder). In de namiddag volgt een transfer van Saariselkä naar Kirkenes in Noors Lapland. Overnachting op basis van halfpension in het Thon Hotel Kirkenes, een nieuw hotel nabij de fjord.
13/03/2019
Je hebt vandaag de kans om tal van excursies bij te wonen. Vooral de kingkrabsafari is heel typisch voor deze regio en beslist de moeite waard!
Vervolgens scheep je in aan boord van de MS Kong Harald voor een vaart tot de hanzestad Bergen in Zuid-Noorwegen. Rond de middag kiest het schip het ruime sop met het kompas richting Noordkaap. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaat het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat 's avonds Berlevåg wordt aangedaan.
14/03/2019
In Hammerfest herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. 's Werelds meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting in de straat en in de huizen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø waar je een onvergetelijk middernachtconcert kan bijwonen (optioneel). Alternatief kan je ook een van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwen Arctic bier proeven.
15/03/2019
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Vanuit Harstad wordt een optionele excursie gemaakt naar Trondenes en het kustplaatsje Sortland, met zijn blauwgeschilderde huizen. Het uitzicht op de zee-engte Risøyrenna en de tocht door de Raftsund, behoren tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten. Bij goed weer maakt het schip een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich tegenwoordig het Hurtigrutenmuseum. Tegen de avond verlaat je de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.
16/03/2019
Het is de moeite waard om vroeg op te staan: je passeert de kleurrijke coulissen van de vruchtbare Helgelandoevers. Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: de bergketen de Zeven Zusters, de waterval Bruidssluier en het uit sagen bekende rotseiland Torghatten, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont.
17/03/2019
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua heb je een mooi zicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegang tot de binnenstad. In de Nidarosdom, Noorwegens grootste gotische kerk, worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen in een zijkapel getoond. Onze gids neemt je mee op een begeleide stadswandeling in de stad Trondheim in de vroege ochtend. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de tocht daarna over open zee naar Molde, dat dankzij haar vruchtbare ligging aan de Golfstroom ook wel 'Rozenstad' genoemd wordt. Rechts glinsteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen in de zon. Kristiansund, de als 'stokvisstad van Noorwegen' geldende stad was lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis.
18/03/2019
Vandaag is het afscheid nemen. De laatste dag aan boord is begonnen. Maar, voor het zover is, liggen er nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor je. Bijvoorbeeld de Nordfjord onder de reusachtige Jostedalsgletsjer. Of de 'scherentuin', de talrijke rotseilanden voor de op zeven bergen gebouwde stad Bergen. Overnachten doe je de komende nacht in de hanzestad Bergen in het Thon Hotel Rosenkrantz op basis van halfpension. Voor het diner bezoek je de charmante haven- en hanzestad Bergen tijdens een begeleide stadswandeling. Bezoek aan Bryggen met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, 'Gamle Bergen', het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en de vismarkt. Wie wil kan optioneel ook de Fløibaan naar de 319m hoge stadsberg nemen waar je een prachtig uitzicht op de stad en de fjord hebt.
19/03/2019
De reis nadert zijn einde. Je kan Bergen nog wat verder bezoeken en eventueel een souvenir kopen voor het thuisfront. De herinneringen aan 'de mooiste zeereis ter wereld' en hopelijk heel veel noorderlicht foto's, neem je mee naar huis. Vlucht van Bergen naar Brussel via Oslo.
reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail reisdetail

MS Kong Harald

Naamgever voor het Hurtigruten schip MS Kong Harald is niemand minder dan de Noorse koning. Maar ook andere Noren worden geëerd: zo is bijvoorbeeld de bar naar 'Fridtjof Nansen' en het café op dek 4 is naar 'Roald Amundsen' vernoemd.

Bouwjaar 1993
Capaciteit 590 passagiers - 509 bedden - 22 auto's
Capaciteit 11204 ton
Breedte 19,20 meter
Snelheid 15 knopen

HUTTEN

De schepen van de Hurtigruten-vloot beschikken over standaard binnen- en buitenhutten, minisuites en suites. Ongeacht welke hut je verkiest, zal je genieten van de hotelservice (bedopmaak + verschonen bed- en badlinnen) die steeds inbegrepen is. De grootte van de hut en de ligging verschillen naargelang de hutcategorie. Alle hutten, behalve D-hutten, beschikken over badkamer met douche/ toilet. De beschikbare hutcategorieën/dekken verschillen per schip. Afmeting van de bedden: standaardhutten: 78cm x 195cm, minisuites: 143cm x 200cm en suites: 165cm x 200 cm.

Hutcategorie A
Hutcategorie AJ
Hutcategorie E