Hurtigruten Kirkenes-Bergen 2018

REISDETAIL

De halve zeereis waarbij je over een afstand van 2500 zeemijlen, langsheen de Noorse kust vaart in zuidelijke richting. Het schip legt onderweg aan in alle havens. Tijdens de zuidelijke trip ligt de nadruk vooral op de natuur omdat iets minder grote steden worden bezocht tijdens de daguren. Daartegenover staat dat de Lofoten en Vesteralen eilanden wel overdag worden aangedaan.

Afreis: dagelijks van 01.04.18 t.e.m. 31.03.19
Duur: 6 dagen
Formule: volpension
Verblijf: in de gekozen hutcategorie

Je vertrekt in Kirkenes dat op dezelfde lengtegraad gelegen is als St. Petersburg, Caïro, Istanbul en slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaan het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat 's avonds Berlevåg wordt aangedaan.
In Hammerfest herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. 's Werelds meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting op straat en in de huizen. Stilte en aandacht voor de Noordkaap word je aangeboden in het kader van een facultatieve excursie in de vroege morgen. Wie zich voor de geschiedenis van de Noorse Samen interesseert, verheugt zich op het bezoek aan de Samen hut Mikkelgammen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø. In de IJszeekathedraal kun je van april tot september, wanneer de zon 24 uur aan de hemel staat, middernachtconcerten beluisteren of een van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwde, smakelijke Arctic Beer proeven.