Hurtigruten expeditie Groenland

REISDETAIL

Vlieg vanuit Kopenhagen naar het afgelegen Groenland waar de MS Fram je opwacht voor een 12-daagse cruise en ontdek de traditionele levenswijze van de lokale bevolking. Deze expeditie brengt je naar de meest spectaculaire gletsjers en wordt verliefd op de unieke locaties van Groenland.

Afreis: 30.06.18 - 10.07.18 - 20.07.18

Duur: 12 dagen

Formule: volpension

Vluchten: retour Kopenhagen-Kangerlussuaq

Verblijf aan boord: in de gekozen hutcategorie

Schip: MS Fram

Je avontuur naar het gezellige hart van Groenland begint met een avondvlucht vanuit Kopenhagen. Eenmaal in Groenland aangekomen, ga je aan boord van de MS Fram.
Ontdek de kleurrijke huisjes, proef de lokale lekkernijen en spot wilde dieren tijdens deze expeditie in Groenland. Exploreer de ruige landschappen van verschillende gletsjers, beleef het leven van een Inuit bij de poolcirkel en geniet van de faciliteiten van de MS Fram.

Je reis begint in Sisimiut, een ideale plaats om te starten aan een trektocht die je de eerste indrukken van Groenland bezorgt. Hierna bezoek je de enige stad op het Disko eiland, Qeqertarstuaq. Archeologie-en geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Qasigiannguit museum. Tijdens de volgende dagen kom je in contact met de lokale bewoners en hun tradities tijdens een bezoek aan de stad Uummannaq. Later kom je wat meer te weten over de traditionele visserij in Illorsuit. Ontdek het grootste openluchtmuseum in Upernavik en bewonder de machtige Eqip-Sermia gletsjer! Na je bezoek aan het dorp Itilleq nabij de Poolcirkel, keer je terug naar Kangerlussuaq.
Aan alle mooie verhalen komt een einde, helaas ook aan jouw prachtige expeditie met herinneringen voor het leven. Neem afscheid van het gastvrije Groenland en vlieg richting Kopenhagen.
reisdetail

MS Fram

Het expeditieschip van Hurtigruten is de in 2007 gebouwde MS Fram. Deze ijsbreker vaart 's zomers langs de kust van Spitsbergen en Groenland. 's Winters verzorgt het de ontdekkingsreizen naar Antarctica.

Bouwjaar 2007
Capaciteit 318 passagiers - 276 bedden
Capaciteit 11647 ton
Breedte 20,20 meter
Snelheid 13 knopen

HUTTEN

De schepen van de Hurtigruten-vloot beschikken over standaard binnen- en buitenhutten, minisuites en suites. Ongeacht welke hut je verkiest, zal je genieten van de hotelservice (bedopmaak + verschonen bed- en badlinnen) die steeds inbegrepen is. De grootte van de hut en de ligging verschillen naargelang de hutcategorie. Alle hutten, behalve D-hutten, beschikken over badkamer met douche/ toilet. De beschikbare hutcategorieën/dekken verschillen per schip. Afmeting van de bedden: standaardhutten: 78cm x 195cm, minisuites: 143cm x 200cm en suites: 165cm x 200 cm.

Hutcategorie A
Hutcategorie AJ
Hutcategorie E
Hutcategorie D
Hutcategorie I
Hutcategorie J
Hutcategorie L
Hutcategorie M
Hutcategorie MG
Hutcategorie MX
Hutcategorie N
Hutcategorie O
Hutcategorie P
Hutcategorie Q
Hutcategorie QJ
Hutcategorie U
Hutcategorie K