Hurtigruten arctisch avontuur B

REISDETAIL

Trek er op uit naar Spitsbergen met de MS Nordstjernen en ontdek het natuurschoon van de noordwestelijke kust. Bezoek het idyllische dorp Barentszburg en waan je even in Rusland. Betreed het leefgebied van de ijsbeer en bewonder de adembenemende uitzichten over de spectaculaire gletsjers.

Afreis: 16 afreizen van 23.05.19 tot 05.09.19

Duur: 6 dagen
Formule: volpension aan boord van de Hurtigruten
Vluchten: niet inbegrepen
Verblijf aan boord: in de gekozen hutcategorie
Schip: MS Nordstjernen

Vertrek vanuit Brussel naar Oslo, gevolgd door een avondvlucht naar Longyearbyen. Bij aankomst neem je de transfer naar het hotel waar je overnacht in Longyearbyen. Welkom in Spitsbergen!
Na een kort bezoek aan Longyearbyen ga je aan boord van de MS Nordstjernen om het Russische Barentsburg te verkennen waar je kan genieten van een folkloristische vertoning. In de namiddag reis je verder richting het noorden.
Bewonder het bijzondere walviserfgoed tijdens een bezoek aan de ruige Magdalenefjorden en geniet van de wondermooie uitzichten.
Kom wat meer te weten over de geologische opbouw van de Woodfjord en spot ijsberen op deze gunstige locatie.
Vaar naar de mooiste fjorden van Spitsbergen, namelijk de Kongsfjorden. Ontdek er de machtige gletsjers en talrijke vogelkolonies. Geniet van je laatste avond op de MS Nordstjernen.
Vandaag verlaat je het prachtige arctische gebied en neem je de terugvlucht richting Oslo.

MS Nordstjernen

De MS Nordstjernen werd in 1956 in Hamburg gebouwd en voor het laatst in 2014 gemoderniseerd. Het is het oudste Hurtigruten schip van de vloot dat nog in passagiersdienst vaart.