Hurtigruten arctisch avontuur A

REISDETAIL

Trek er op uit naar Spitsbergen met de MS Nordstjernen en ontdek het natuurschoon van de noordwestelijke kust. Bezoek het idyllische dorp Barentszburg en waan je even in Rusland. Betreed het leefgebied van de ijsbeer en bewonder de adembenemende uitzichten over de spectaculaire gletsjers. 

Afreis: 17 afreizen van 20.05.19 tot 09.09.19

Duur: 6 dagen
Formule: volpension aan boord van de Hurtigruten
Vluchten: niet inbegrepen
Verblijf aan boord: in de gekozen hutcategorie
Schip: MS Nordstjernen

Vertrek vanuit Brussel naar Oslo, gevolgd door een avondvlucht naar Longyearbyen. Bij aankomst neem je de transfer naar het hotel waar je overnacht. Welkom in Spitsbergen!
Ga aan boord van de MS Nordstjernen na een kort bezoek aan Longyearbyen en ontdek het Russische Barentsburg waar je kan genieten van een folkloristische vertoning. In de namiddag reis je verder richting het noorden, doorheen de Isfjord.
Blijf aan boord van de knusse MS Nordstjernen en laat je door de mooiste fjorden varen. Spot de zwart-witte Eidereenden die in alle rust hun nesten bouwen. Met wat geluk kan je misschien een ijsbeer spotten.
Vanuit de Monaco-gletsjer vaar je naar de zuidelijker gelegen Kongsfjord. De met sneeuw bedekte fjord kent ook heel wat toendra en fleurige huisjes.
Al varend door de Isfjord ontdek je een landschappelijk kunstwerk en het huidige leefgebied van de rendieren. Eenmaal weer aan land heb je nog de tijd om Longyearbyen op eigen houtje te ontdekken, gevolgd door een hotelovernachting.
Vandaag neem je afscheid van het arctische gebied en neem je de terugvlucht richting Oslo.

MS Nordstjernen

De MS Nordstjernen werd in 1956 in Hamburg gebouwd en voor het laatst in 2014 gemoderniseerd. Het is het oudste Hurtigruten schip van de vloot dat nog in passagiersdienst vaart.

Bouwjaar 1956
Capaciteit 149 passagiers - 150 bedden
Capaciteit 2191 ton
Breedte 12,60 meter
Snelheid 15 knopen

HUTTEN

De schepen van de Hurtigruten-vloot beschikken over standaard binnen- en buitenhutten, minisuites en suites. Ongeacht welke hut je verkiest, zal je genieten van de hotelservice (bedopmaak + verschonen bed- en badlinnen) die steeds inbegrepen is. De grootte van de hut en de ligging verschillen naargelang de hutcategorie. Alle hutten, behalve D-hutten, beschikken over badkamer met douche/ toilet. De beschikbare hutcategorieën/dekken verschillen per schip. Afmeting van de bedden: standaardhutten: 78cm x 195cm, minisuites: 143cm x 200cm en suites: 165cm x 200 cm.

Hutcategorie A
Hutcategorie AJ
Hutcategorie E
Hutcategorie D
Hutcategorie I
Hutcategorie J
Hutcategorie L
Hutcategorie M
Hutcategorie MG
Hutcategorie MX
Hutcategorie N
Hutcategorie O
Hutcategorie P
Hutcategorie Q
Hutcategorie QJ
Hutcategorie U