Hurtigruten 14-daagse unieke reis met Lofoten

REISDETAIL

Ontdek alle facetten van Noorwegen tijdens deze 14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis. Reis van Oslo tot Bergen via de adembenemende Bergenbaan, een van de spectaculairste treinritten ter wereld. Stap aan boord van de Hurtigruten voor de mooiste zeereis ter wereld naar Kirkenes en terug tot in Svolvaer, vanwaar nog een prachtige tocht per autocar gemaakt wordt op de unieke eilandengroepen Lofoten en Vesteralen.

Afreis: 21.05.19 - 04.06.19 - 09.07.19 - 05.08.19
Duur: 14 dagen
Formule: volpension aan boord van Hurtigruten en halfpension tijdens de overige dagen van de rondreis
Vluchten: inclusief vluchten vanaf Brussel
Verblijf aan boord: overnachtingen in kwalitatieve hotels en in de gekozen hutcategorie aan boord van Hurtigruten

Vlucht van Brussel naar Oslo. Verkenning van de Noorse hoofdstad en een begeleid bezoek aan het Vikingmuseum en het Vigelandpark. Diner en overnachting in het centraal gelegen Thon Hotel Opera.
Bij afreis 04.06.19: Klaekken Hotel
In de voormiddag kan je Oslo vrij bezoeken of deelnemen aan de begeleide stadswandeling doorheen het centrum (niet bij afreis op 04.06.19, er zal voldoende tijd op dag 1 voorzien worden).
's Middags ontdek je per trein het hart van Noorwegen via de beroemde 'Bergenbaan'. Je rijdt helemaal langs de Hardangervidda en Finse tot 1222m om vervolgens af te zakken naar de Hardangerfjord. In de vroege avond bereik je de Hanzestad Bergen, waar je overnacht in het uitstekende en heel centraal gelegen Clarion Admiral Hotel (afreis 04.06.19) of Thon Hotel Rosenkrantz (afreis 21.05.19/09.07.19/05.08.19).
In de voormiddag wordt een begeleide stadswandeling voorzien langsheen de charmante Bryggen-kade met haar karakteristieke houten huizen langs de haven of 'Gamle Bergen', het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken en smalle steegjes. Vanaf 16u00 ligt het Hurtigrutenschip klaar voor inscheping. Om 20u00 zet het schip koers naar het noorden met als eerste hoogtepunt de Hjeltefjord. Dinerbuffet aan boord. 's Avonds informatieve bijeenkomst.
Tussen scheren en eilanden vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. De stad is een echte Art Nouveau parel, de mooiste huizen vind je in de Apotekergate en de voetgangerszone Kongensgate. Het uitzicht vanaf de berg Aksla mag je niet missen - 418 treden brengen je naar de top. Ontdek de drie eilanden waarop Ålesund gebouwd is, de schilderachtige zee-engte, de glinsterende zee en de sneeuwbedekte bergtoppen van de Sunnmørsalpen. In de zomermaanden (afreis 08/06 en 13/07) vaart het Hurtigruten schip door de Storfjord in de spectaculaire en 15 km lange Geirangerfjord. Na de ijstijd lieten de gletsjermassa's deze diep doorgroefde kustinhammen achter. De tot wel 800m steile rotswanden, grandioze watervallen en eenzame bergboerderijen gelden als het meest bekende reisdoel en meest geliefde fotomotief van West-Noorwegen.