Houtvlottentocht

REISDETAIL

Maak van je vakantie een bijzondere ervaring en onderneem een echte houtvlottentocht! Zak langzaam op een zelfgemaakt vlot de Klarälven rivier af. Geniet van de ongerepte natuur en de pittoreske dorpjes onderweg en voel de actie tijdens de stroomversnellingen. Ongetwijfeld een vakantie die je nooit zal vergeten!

Afreis: maandag, woensdag en zondag van 06.06.18 t.e.m. 27.08.18 en vrijdag van 06.07.18 t.e.m. 10.08.18
Duur: 5 of 8 dagen
Formule: keukenpakket en proviandkist optioneel verkrijgbaar
Verblijf: overnachtingen op het vlot of in een tent aan de rivieroever

 

Verzamelen om 17u00 in Gunnerud waar je auto eventueel geparkeerd kan worden. Al het nodige materiaal voor de komende dagen wordt verdeeld en deskundigen leggen uit hoe het vlot op te bouwen. Ook de besturingstechnieken worden aangeleerd en de vaarroute wordt verder in detail besproken. Overnachting in een tent nabij de ontmoetingsplaats met eenvoudige sanitaire voorzieningen.
Na het ontbijt transfer per bus naar het startpunt in Branäsäng ongeveer 100km stroomopwaarts (8-daagse tocht) of Osebol ongeveer 50km stroomopwaarts (5-daagse tocht) waar de boomstammen liggen te wachten. Onder deskundig toezicht worden ze met touw aan elkaar geknoopt in het water tot een stevig vlot van ongeveer 18m². Het is je nieuwe drijvende thuis voor de komende dagen. 's Namiddags wordt de bagage aan boord geladen en kan het avontuur beginnen.
Tijdens deze tocht op de Klarälven-rivier word je één met de natuur. De rivier stroomt met een gemiddelde snelheid van circa 2 km/u en achter elke bocht schuilt een uniek stukje Zweden of een ideale stopplaats om even te ontspannen. De zandige ondergrond maakt deze rivier ook ideaal voor een verfrissende zwempartij. Anderzijds zorgen stroomversnellingen en onder het wateroppervlak gelegen zandbanken voor de nodige actie. Allicht kom je ook talrijke wilde dieren tegen waaronder de in deze streek veelvoorkomende bever en misschien zelfs een eland.
Echter ook uitstapjes naar verschillende culturele bezienswaardigheden zijn mogelijk. Een bezoek aan de grootste houten kerk van Zweden in Dalby en het centrum voor oude ambachten in Ambjörby lonen beslist de moeite. Daarnaast vormt de waterval in Brattfället een absoluut hoogtepunt van de tocht.
Vis kan je gewoon uit de rivier halen en bereiden rondom een gezellig kampvuur. Er zijn echter ook genoeg gelegenheden om proviand aan te kopen in kleine landhandels onderweg. 's Avonds overnacht je op het houtvlot of kan je kamperen op de rivieroever in de vrije natuur. Langs de Klarälven liggen ook 5 goed uitgeruste campings voor zij die meer comfort of sanitaire voorzieningen wensen.
De laatste dag wordt het vlot bij aankomst in Gunnerud afgebroken en zit deze avontuurlijk trip erop.

Extra info